Raalte nog geen periodekampioen, SDOL hard onderuit

In de 5e klasse I speelde SV Raalte gisteren met 1-1 gelijk in Nieuwleusen tegen USV. Bij winst waren de Raaltenaren zeker van een periodetitel geweest. Deze eerste prijs staat nu nog twee weken in de ‘ijskast’ aangezien nummer twee Ulu Spor met liefst 0-5 in Luttenberg van SDOL won.

‘De eerste helft hebben we gewoon slecht gevoetbald’, opent Raalte-aanvoerder Marnix van Santen. ‘Het was van beide kanten een harde wedstrijd met pittige overtredingen. Daarbij stond het bij ons niet goed, waardoor lange ballen van de USV-defensie voor gevaar bij ons achterin zorgde.’

Zo kon het dan ook gebeuren dat in de 16e minuut Ron Meijerink voor de 1-0 kon zorgen.

‘In de tweede helft zetten wij meer druk en haalden we daardoor de diepteballen bij USV er meer uit. Vlak na rust maakte Jurry Tibben na een mooie actie en een geweldig schot bij ons de 1-1. Helaas liep het in de laatste fase van de wedstrijd weer wat minder voor ons, maar was onze doelman Emiel Tiggelhoven met enkele reddingen cruciaal’, analyseert Van Santen.

De gehoopte periodetitel kon helaas na deze wedstrijd nog worden bijgeschreven door de ploeg van trainer Jan Plagman. ‘Het leefde wel enorm om een prijs te pakken, dat merkte je binnen de club. Komend weekend zijn we vrij en daarna moeten we het thuis tegen Sportclub Deventer afmaken’, eindigt de Raalter aanvoerder.

SDOL-Ulu Spor
In Luttenberg verwachtte trainer Mario Koerkamp een ‘pittig potje’ tegen het sterke Ulu Spor. Dat er met 0-5 verloren zou worden had hij waarschijnlijk niet verwacht. Bij rust was het al 0-3 voor de gasten uit Zwolle.

SDOL-keeper Auke Heuven (spelend voor de geblesseerde Kelvin Nijmeijer) kreeg tot overmaat van ramp ook nog de rode kaart. De doelman moest na 43 minuten het veld verlaten, waarna Ulu Spor uit een strafschop inmiddels de 0-3 kon maken. Daarvoor hadden Al Badri en Yildirim al voor een 0-2 voorsprong gezorgd. Na rust scoorde Al Badri nog tweemaal, wat zorgde voor een 0-5 eindstand. Ulu Spor lijkt met een tweede plaats op drie punten van koploper Raalte een serieuze opponent voor de titelrace.

Komend weekend staat in het inhaalweekend alleen Go Ahead tegen Sportclub Deventer in 5I op het programma. Deze wedstrijd staat eigenlijk voor 8 december op het programma, maar is waarschijnlijk vervroegd omdat dan ook GA Eagles thuis tegen PEC Zwolle speelt.

Overige uitslagen 5e klasse I:
Sportlust Vroomshoop-Wesepe 3-1
Sportclub Deventer-Mariënheem 1-2
Nieuw Heeten-Go Ahead 4-1

Foto: Archief Raalte-Ulu Spor (Refik Kose)