Raalte morst opnieuw door sterke tweede helft SDOL (0-1)

Bijna het gehele seizoen leken er geen vuiltjes aan de lucht op het Sportpark aan de Jan van Arkelstraat in Raalte. Echter na de nederlaag vorige week uit tegen Ulu Spor (4-2) en de nederlaag van gisteren thuis tegen SDOL moet Raalte nog alle zeilen bijzetten om het gewenste doel (het kampioenschap) te bereiken.

Waar ging het voor Raalte mis gisteren? Raalte-trainer Plagman: ‘Met name in de eerste helft. We waren beter, maar verzuimden de dotten van kansen om te zetten in doelpunten. Dan blijft het 0-0 bij rust en vervolgens kwamen we niet scherp genoeg uit de kleedkamer. Zo kon het een kwartier voor tijd 0-1 worden. Ik ben wel erg teleurgesteld. Met alle respect, maar dit soort wedstrijden thuis tegen SDOL moeten wij winnen. Erg zuur.’

Collega-trainer Mario Koerkamp (foto) was met name over de tweede helft van zijn ploeg SDOL erg tevreden. ‘Het tweede deel van de wedstrijd hebben we meer strijd geleverd. Er was gewoon meer strijd en beleving. We waren wat gehavend, maar als groep kunnen we dit prima opvangen. Deze wedstrijd zijn we rustig gebleven en hebben we gewacht op de kansen die kwamen. Leuk was het dat A-junior Daan Hobert de treffer namens ons maakte.’

Wat zijn de doelstellingen van SDOL richting het einde van het seizoen? ‘Door in de top vijf te eindigen hopen we nog een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Maar dan mogen we niet verslappen en punten laten liggen, zoals vorige week tegen Sportclub Deventer’, aldus Koerkamp die aan het einde van het seizoen SDOL als hoofdtrainer verlaat.

SDOL staat momenteel op de zesde plaats met 21 punten uit 15 duels. Daarmee ligt men nog vier punten achter op nummer vijf Mariënheem. Raalte is door de nederlaag geen koploper meer in 5I. Met 30 punten uit 16 duels staat men op de tweede plaats. Zondag speelt men uit tegen nummer drie Sportlust Vroomshoop. SDOL neemt het thuis op tegen Go Ahead.

Overige uitslagen 5I (16 maart):

Go Ahead-Ulu Spor 1-6
Vilsteren-Wesepe 1-0
Nieuw Heeten-Mariënheem 0-2
SP Deventer-Sportlust Vroomshoop 4-1