Raalte maakt 5I weer spannend, SDOL gelijk (2-2)

‘Het blijft een aparte competitie’, wist Raalte-trainer Jan Plagman na afloop van het verloren uitduel tegen Ulu Spor (4-2). Hij zag dat zijn ploeg na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 4-2 verloor. Ulu Spor blijft daardoor, samen met Raalte en Sportlust Vroomshoop één van de drie kampioenkandidaten in 5I. Sportclub Deventer haakt af in die titelstrijd, met name door het 2-2 gelijkspel gisteren in Luttenberg tegen SDOL (2-2).

In Zwolle had Raalte-trainer Plagman een tevreden gevoel toen hij de kleedkamers opzocht in de rust van het uitduel tegen Ulu Spor: ‘De eerste helft stond het goed. We hebben één grote kans gehad en hadden de wedstrijd onder controle.’

De tweede helft stond dan ook in contrast met het ‘eerste bedrijf’. Plagman: ‘Na een rommelgoal kwamen we met 1-0 achter en bleven we achter de feiten aan lopen. De kans op 1-1 werd niet benut, waarna zij 2-0 maakte.’

Tot tweemaal toe maakte Raalte nog wel de aansluitingstreffer. Marnix van Santen (2-1) en Siebo Horenberg (3-2) zorgden nog voor hoop in de blauw-witte harten. Uiteindelijk maakte Ulu Spor met 4-2 competitie weer spannend bovenin. Raalte (30 punten) heeft één wedstrijd meer gespeeld dan nummer twee Sportlust Vroomshoop (29 punten) en nummer drie Ulu Spor (27 punten).

Raalte speelt volgende week thuis tegen SDOL. De Luttenbergers speelden gisteren met 2-2 gelijk tegen nummer vier Sportclub Deventer. Dat is een prima resultaat voor de ploeg van trainer Mario Koerkamp, al had men tot tien minuten voor tijd nog een 2-1 voorsprong in handen. Voor SDOL scoorden Siebe Lorkeers (1-0) en Mart Grolleman (2-1).

Foto’s: Miranda Veldkamp (SDOL-Sp Deventer)