Raalte krijgt te laat grip op promoverend Hoonhorst

Lange tijd had SV Raalte geen grip op Hoonhorst, tot het laatste halfuur vanmiddag. Men trok nog flink van leer in de laatste fase, maar het bleek te laat voor de ploeg van trainer Jan Plagman. In een onderlinge ’tweekamp’ mochten beide ploegen uitmaken wie er naar de vierde klasse zou gaan. Na een 2-0 overwinning van de Hoonhorsters in eigen huis, werd het vandaag 2-1 voor SV Raalte. Hoonhorst verdiende daarmee de promotie.

Scheidsrechter Drenth had vanmiddag de handen vol aan het duel aan de Jan van Arkelstraat in Raalte. Beide ploegen maakten, zeker in de beginfase, een paar forse overtredingen die goed waren voor een gele kaart. Deze kaarten trok Drenth dan ook, waardoor het duel nimmer ontspoorde. Raalte wilde in de beginfase snel op zoek naar de ‘bevrijdende’ 1-0, maar had simpelweg te weinig stootkracht voorin. Een emtioneel moment volgde na een halfuur toen Raalte-aanvoerder Wijnhout het veld moest verlaten. De middenvelder had alles op alles gezet om vandaag te kunnen spelen, maar bleek na een halfuur de strijd te moeten staken. Een welverdiend moment van respect en applaus viel de captain, die zijn laatste wedstrijd speelde voor Raalte, ten deel.

In het vervolg van de eerste helft kon Hoonhorst-doelman De Ruiter alle situaties makkelijk overzien en had op enkele afstandschoten na, geen reden om in actie te komen. Zijn collega-doelman aan de andere kant Emiel Tiggelhoven redde nog een keer knap op een vrije trap van Eijkelkamp. Enkele minuten later moest Tiggelhoven zich echter wel gewonnen geven na geklungel in de Raalte-verdediging, waardoor Klein Herenbrink de bal vlak voor rust richting de verre hoek kon krullen (0-1). Toen beide ploegen met een 0-1 stand de thee op zochten waren er nog weinig Raalte-supporters die geloofden in een goede afloop. Men moest immers driemaal scoren om überhaupt nog een verlenging af te dwingen.

In de tweede helft speelde Raalte daarom alles of niets. Onder andere het inbrengen van vleugel-aanvallers Buyuktas en Aslan bracht Raalte wel meer ‘power’ vooruit, maar betekende ook dat men achterin de nodige ruimte moest weggeven. Toch vielen de doelpunten, ondanks grote kansen aan beide zijdes, voor Raalte aan de goede zijde. Een domme overtreding van doelman De Ruiter zorgde ervoor dat Huis in ’t Veld een klein halfuur voor tijd mocht aanleggen voor een penalty. De middenvelder faalde niet en maakte de 1-1. Daarna had Raalte het nog beter uit kunnen spelen, maar was het alleen Aslan die in de laatse minuten nog voor enige hoop kon zorgden. Uit een bijna onmogelijke hoek maakte de aanvaller de 2-1. Na een rode kaart (2x geel) voor Hoonhorst-middenvelder Flierman, wist Hoonhorst geen grote kansen meer weg te geven en konden de handen de lucht in. Raalte treurde na. Hoonhorst pakt via de nacompetitie met deze uitslag een plek in de vierde klasse.

 

[nggallery id=9]