Raalte krijgt meer dan één punt bij SDOL (2-3)

SV Raalte won gistermiddag met 2-3 in Luttenberg van SDOL. Gemakkelijk ging het voor de koploper van 5I zeker niet, bij rust stond SDOL namelijk voor met 2-1. Nick van Tolij en Rick van der Ros zorgden echter voor de ommekeer en de drie punten (2-3). Raalte-aanvoerder Marnix van Santen wist dat Raalte goed weg kwam deze middag: ‘Een gelijkspel was terecht geweest. We hebben weinig kansen gecreëerd, maar gelukkig wel gewonnen.’

Raalte kwam na acht minuten al op voorsprong. Het doelpunt kwam van middenvelder Richard Huis in ’t Veld. ‘Richard draaide een vrije trap vanaf de zijkant op doel. Niemand raakte hem aan waardoor de bal achter de keeper lag’, weet Van Santen. SDOL speelde overigens niet met keeper Nijmeijer op doel. De doelman brak tijdens de training van afgelopen donderdag zijn duim. Na deze tegengoal wist SDOL echter sterk terug te komen middels twee doelpunten nog voor rust van Ruud Alferink (1-1) en Siebe Lorkeers (2-1).

Na dik een uur spelen wees de scheidsrechter naar de stip: Raalte kreeg een strafschop. Van Santen over dat moment: ‘Een bal die terugkwam vanaf de keeper, daar reageerde onze spits Nick van Tolij op en werd gestopt door SDOL-verdediger Kloosterman. Een discutabele penalty, vond ik.’ Van Tolij nam zelf de strafschop en zorgde met zijn zesde competitietreffer voor de gelijkmaker (2-2).

Raalte kreeg meer dan één punt, want tien minuten na de 2-2 stift Rick van der Ros op fraaie wijze de bal op de inval-goalie Auke Heuven van SDOL (2-3). ‘Een fraaie goal. Een gelijkspel was over het algeheel terecht geweest. Onze keeper Emiel Tiggelhoven tikte bijvoorbeeld vijf minuten voor tijd nog een bal uit de kruising. We kwamen goed weg, want we creëerden gewoon te weinig kansen, speelden te veel met de lange bal en hadden moeite met het natte kunstgrasveld’, besluit de captain van Raalte.

Komende week zijn SDOL en Raalte allebei vrij in verband met een inhaal en bekerprogramma.

Foto’s: Miranda Veldkamp (meer foto’s zijn te op Facebook/SVSDOL)