Raalte knokt zich naar drie punten in Nieuw Heeten

‘Een onverdiende overwinning, maar we hebben er hard voor gewerkt’, liet Raalte-middenvelder Marnix van Santen weten na afloop van het 0-1 gewonnen duel in en tegen Nieuw Heeten. Zijn ploeg won door een benutte vrije trap van Richard Huis in ’t veld met 0-1 in de eerste competitiewedstrijd van 5A.

Siebo Horenberg en Mark Hogeboom namen vorig seizoen afscheid van de ploeg van trainer Jan Plagman. Hier kreeg men Daniël Middendorp (Rohda 2) voor terug, maar die lijkt door mogelijke werkzaamheden bij defensie niet volledig beschikbaar te zijn. ‘Er moet dit seizoen niet al te veel aan blessures of schorsingen gebeuren, want dan krijgen we een probleem met onze smalle selectie’, is Van Santen realistisch.

Gisteren pakten de blauw-witten op het vernieuwde sportpark in Nieuw Heeten in ieder geval een overwinning. ‘De eerste helft mogen we niet klagen. We hadden met 2-0 of 3-0 achterstand de rust in gekund. Tijdens de rust spraken we af meer druk op hun achterhoede te zetten en dit pakte goed uit. We kwamen beter in het spel’, zag de middenvelder.

Na dik een uur spelen was het Richard Huis in ’t Veld die zijn ploeg met een subtiele vrije trap op voorsprong zette (0-1). ‘In de hoek van de keeper kon Richard makkelijk binnenschieten. Vervolgens was het knokken en moet ik de verdediging en onze keeper Emiel Tiggelhoven een compliment geven.’

Door de gelukkige overwinning start Raalte, net als voorgaande jaren, prima aan het seizoen. ‘Het is lastig in te schatten hoe sterk met name de Twentse ploegen in 5A zullen zijn. Maar we gaan er vol voor om voor de bovenste plekken mee te doen’, besluit Van Santen.

Aanstaande zondag speelt Raalte thuis tegen Vilsteren.

Foto: Jan Kassies (Twitter)