Raalte en Hoonhorst in evenwicht

Met een hoop ‘mitsen en maren’ speelt Hoonhorst in theorie nog voor een plek in de nacompetitie. Raalte kan het seizoen ‘uitvoetballen’. Beide ploegen troffen elkaar zondag op het sportpark aan de Jan van Arkelstraat. Een ontmoeting waar twee seizoenen geleden in de nacompetitie meer spanning op stond. Toen promoveerde de ploeg van trainer Bert Spies op deze grond naar de vierde klasse.

In de editie van zondag speelde Raalte met een gehavende defensie. Trainer Jan Plagman kon niet beschikken over onder meer Chiel Hogeboom, David Lindeboom en Richard Huis in ’t Veld. Desalniettemin speelde Raalte prima mee tegen de nummer vijf in 5A. Hoonhorst-doelman De Ruiter maakte na ongeveer twintig minuten spelen een overtreding op Jurry Tibben die daardoor een strafschop verdiende. Van Tolij miste echter vanaf elf meter. Joeri Brouwer was er echter snel bij om alsnog te scoren uit de rebound (1-0).

Na rust maakte Hoonhorst snel gelijk via Jasper Beltman (1-1) en leek Hoonhorst het meeste aanspraak te maken op de overwinning. De thuisploeg scoorde via Jurry Tibben (2-1) een kwartier voor tijd, waarna de ploeg van trainer Bert Spies gelukkig mocht zijn met een puntje. Sten Klein Herenbrink maakte namelijk een paar minuten voor tijd nog de 2-2.

De 1-0 van Raalte werd zondagmiddag gefilmd door Ras Raalte Robert Wielandt (Facebook):

on.fb.me/1amzCt9