Zaterdagavond tijd voor sfeervolle derby: Raalte-Broekland

In 4H (zon) maakt men zich in Raalte en Broekland op voor de gemeentelijke derby: Raalte-Broekland. In competitieverband troffen de ploegen elkaar 4 jaar geleden voor het laatst. Destijds was het verschil in punten een stuk ruimer. SV Raalte is bezig aan een inhaalslag om de ontwikkeling van de Broeklanders bij te benen. Genoeg ingredi├źnten voor een mooie wedstrijd aan de Jan van Arkelstraat.┬á

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband ontmoetten was in het seizoen 2012-2013 in 5H. In Broekland werd het toen 4-0 voor de thuisploeg, die dat seizoen ook kampioen werd. In Raalte wonnen de Broeklanders destijds ook, hetzij minder ruim: 2-3.

Broekland verbleef sindsdien met succes in 4H en klom ieder seizoen weer een paar plekken hogerop. Zodoende eindigde de ploeg van trainer Richard van Dellen vorig seizoen op een knappe tweede plaats achter kampioen SV Dalfsen. SV Raalte speelde de afgelopen vier seizoenen in de vijfde klasse. Vorig seizoen promoveerde de ploeg van trainer Christiaan Veltmaat via de nacompetitie naar de vierde klasse. Met aanwas van jonge talenten uit het dorp presteren de blauw-witten prima als promovendus. In 7 duels staat de teller nu op 11 punten.

Broekland zag zichzelf na 6 duels en 13 punten weer bovenin 4H. In het laatste competitieduel ging het echter mis voor de Broeklanders. Men verloor met 3-0 bij Activia. Hierdoor moest men even afstand doen van de gedeelde koppositie. Bij winst komende zaterdag grijpen de oranje-witten deze plek in ieder geval voor een paar uur terug.

Het duel komende zaterdag (19u) staat onder leiding van de heer B. Harmens.