Trainer Jan Plagman (foto) beleefde met zijn elftal SV Raalte vorige week een enorme domper door een 2-1 nederlaag te lijden bij nummer laatst in 5I: Vilsteren. Nog pijnlijker was dat dit de eerste officiële overwinning van Vilsteren was dit seizoen. Een week later hangt de vlag er echter weer heel anders bij. De concurrentie morste punten en Raalte won zelf thuis van Wesepe met 4-2.

‘We hebben absoluut wat rechtgezet ten opzichte van vorige week. Ik moet zeggen dat het ook Raalte-eigen is dat we vorige week de koppen bij elkaar hielden en ook na afloop bij elkaar aan tafel bleven zitten, veelzeggend. Vandaag was het 4-2, maar het naar mijn mening 6-2 moeten zijn’, weet Plagman.

Hij zag zijn ploeg al vroeg in de eerste helft op voorsprong komen na een vrije trap van Marnix van Santen, die Siebo Horenberg kon bedienen (1-0). Daarna gebeurde tweemaal hetzelfde: Wesepe wist de gelijkmaker te maken. Arjen de Vos maakte namens Wesepe de 1-1 en de 2-2. Jef Hegteler had in de tussentijd de Raaltenaren nog wel op een 2-1 voorsprong geschoten. Hegteler was overigens na een lange revalidatie weer fit genoeg om spelen.

De Vos maakte voor Wesepe de 2-2 na slechts twintig minuten spelen. Niet veel later was het Richard Huis in ’t Veld die Raalte voor de derde keer op voorsprong zette (3-2). Hij verschalkte de Wesepe-doelman die normaal veldspeler is. De eigenlijke doelman Wessel Berends moest vorige week het veld verlaten met een pink uit de kom. Na de 3-2 ruststand liet Raalte tegenstander Wesepe de tweede helft niet opnieuw in de wedstrijd komen en klaarde via spits Van Tolij het klusje door de 4-2 te maken. Het was voor Van Tolij zijn dertiende treffer van het seizoen.

‘Het gevoel is weer goed. We hebben onze voorsprong op de concurrenten weer terug. Ulu Spor, Sportlust Vroomshoop en wij hebben nu een gaatje tot de overige ploegen. Komende twee weken zijn we vrij, daarna spelen we uit tegen Ulu Spor’, besluit de oefenmeester van Raalte.

Beluister ook de reactie van SC Wesepe-trainer Dave Kok bij Airplay Sport: http://www.mobypicture.com/user/AirplaySport/view/16582136

Overige uitslagen 5I (16 februari):

USV-SDOL 1-1
Nieuw Heeten-SP Vroomshoop 0-0
Go Ahead-Vilsteren 0-3
Sp Deventer-Ulu Spor 4-2