Raalte blijft vijfdeklasser na 3-3 tegen Avanti

Raalte moest gistermiddag thuis van Avanti Wilskracht winnen om te promoveren naar de vierde klasse. De gasten uit Glanerbrug, die speelden om niet te degraderen, hadden uiteindelijk het laatste woord na een 3-3 gelijkspel.

Beide ploegen hadden in hun duel tegen BSC Unisson die ploeg in ieder geval uitgeschakeld voor promotie. Raalte speelde er twee weken geleden met 0-0 gelijk, waar Avanti Wilskracht vorige week thuis van Unisson won met 5-1. De missie van trainer Jan Plagman was simpel deze middag: winnen. Echter, leek deze missie na elf minuten spelen al een onmogelijke opdracht te worden. Maikel Vlaanderen en Marc Twellaar hadden de ploeg van interim-trainer Lars Weustink naar een snelle 0-2 marge gezet.

Daarna herpakte Raalte zich nog knap. Na de 0-2 was het vrijwel direct daarna Marnix van Santen die, uit een vrije trap, de 1-2 wist te maken. Jurry Tibben (foto) bracht een paar minuten voor rust weer hoop in de blauw-witte harten door voor de gelijkmaker te tekenen: 2-2. Dit had een prima ruststand kunnen zijn voor de thuisploeg, ware het niet dat Daan Kaldenbach in de blessuretijd nog de 2-3 wist te maken.

In de tweede helft moest Avanti een kwartier voor tijd met tien man verder, na een rode kaart. Opnieuw Jurry Tibben zorgde er in de laatste secondes nog voor dat het 3-3 werd. Het was te weinig voor de Raaltenaren om de stap naar de vierde klasse te mogen maken. Zowel in de competitie als in de nacompetitie was men er dichtbij!