Quizvraag: Wie wist in 2017 als enige van SV Dalfsen te winnen?

Met een 6-2 overwinning wist Dalfsen zondag 2017 op fantastische wijze af te sluiten. De ploeg van trainer Jacob Grooten won met duidelijke cijfers het thuisduel in 3C Noord van Twedo uit Veenoord. Na 10 gewonnen competitieduels lijken de Dalfsenaren, na promotie vorig seizoen, opnieuw in één streep richting de titel te gaan. Een legendarische stap naar de Tweede Klasse lonkt!

Een mooie quizvraag voor de Dalfser feitenkenners zou kunnen zijn: ‘Welke ploeg wist in 2017 in competitieverband als enige te winnen van Dalfsen?’ Het antwoord volgt dadelijk!

Het feit dat deze vraag überhaupt gesteld kan worden zegt veel over de opmars waarmee de rood-geel-zwarten bezig zijn. Na een aanloop vanaf 2012/2013 vanuit de vijfde klasse werd de ploeg steeds meer doorontwikkeld tot een afgetekende kampioen vorig seizoen in 4H.

Na de indeling in district Noord blijkt Dalfsen in de 3C ook gewoon op dezelfde voet verder te gaan. Met 35 voor en slechts 6 tegendoelpunten staat men ver los van de concurrentie. Hetzij met nog enkele inhaalduels te gaan, maar nu al op meer dan tien punten achterstand: Dalen, CEC en EMMS.

Dan terug naar de enige ploeg die in competitieverband een heel klein smetje brengt op de mooie statistieken van Dalfsen in 2017. Met 19 overwinningen, 3 gelijke spelen wist alleen Be Quick Zutphen op 2 april in 2017 (2-4) te winnen van de Dalfsenaren in competitieverband.

Dalfsen is in het bezit van de eerste periodetitel, maar zal daar alleen geen genoegen mee nemen in de prijzenkast van 2017/2018. Op 28 januari start men 2018 met het lastige uitduel tegen nummer twee Dalen.

Foto: Kristian Giesen