ASC’62 dwingt Be Quick’28 net niet tot puntendeling

ASC’62 had vandaag in 2H een puntje verdiend vond trainer Marcel Waaijer: ‘Zeker gezien het spel en de kansen in de eerste helft was een gelijkspel terecht geweest, maar daar kopen we niks voor.’ Zijn ploeg verloor in Zwolle van nummer twee Be Quick’28 met 1-0.

‘De eerste helft vond ik ons sterker qua spel. We krijgen echt twee goede kansen. Eentje na een serie corners en later via Chiel Pasman uit een vrije trap die net naast gaat. Ik moet zeggen dat onze keeper Berry Roeberts (foto, red.) ons bij twee kansen voor hen ook goed op de been hield.’

Vervelend voor de ASC’62-goalie is dat hij simpel wordt omspeeld in de tweede helft bij de tegentreffer. Waaijer: ‘Hij hield ons echt op de been, vervelend dat de 1-0 dan valt. In die fase, een kwartier na rust, drukte Be Quick’28 ons ook verder terug.’ Mark Meijer wist de 1-0 te maken namens de thuisploeg.

Vervolgens brengt Waaijer twee fysiek sterke spitsen, waarna ASC’62 in blessuretijd nog bijna de 1-1 weet te maken. ‘Een voorzet van Tom van Zanten komt bij Matthijs van Gelder voor die voeten, die vanaf twee meter niet weet te scoren. De keeper wist hem te pakken. Zonde, want een gelijkspel was naar mijn mening terecht geweest.’

Komende zaterdag speelt ASC’62 thuis tegen koploper FC RDC. ‘Die schat ik, gezien de uitslagen, nog weer hoger in dan de tegenstander van vandaag’, besluit Waaijer.