Publiek de winnaar bij Heerenveen – GA Eagles

Go Ahead Eagles moest zaterdag gehavend beginnen aan het uitduel bij sc Heerenveen. Door de afwezigheid van Türüç, Duits (beide geschorst) en Lewis (grieperig) moest oefenmeester Booy creatief zijn. Hij koos voor de minder ingespeelde Reimerink en Schalk op de flanken, terwijl Lambooij de balans op het middenveld moest bewaken. Het bracht de trainer een resultaat waar het vooraf voor zou hebben getekend maar achter van baalt.

Heerenveen begon beter maar Go Ahead Eagles was zeer effectief in de counter. Na kansen voor Van den Berg en Slagveer zette Kolder Go Ahead op voorsprong kwam. Uth was daarna dichtbij voor Heerenveen, maar schoot op de paal. Het was wederom Go Ahead dat counterend scoorde. Schalk kon binnentikken na voorbereidend werk van Reimerink en Overgoor.

Na rust moest doelman Nordfeldt direct ingrijpen na een kopbal van Kolder. Door direct daarna te scoren bracht Sinkgraven de thuisploeg terug in de wedstrijd. Schalk was dicht bij de 1-3, maar vond ook Nordfeldt op zijn pad. Even later redde die doelman ook op een schot van Rijsdijk. Het doelpunt viel aan de andere kant. Na een grote kans voor Dalgaard was het raak voor invaller Raitala.

Zo kreeg het publiek een uiterst vermakelijk duel met volop kansen te zien. Beide trainers waren daar naar afloop minder content mee. Booy: ‘het gevoel van twee verloren punten overheerst, het is sterker dan het winnen van een punt in een uitwedstrijd met veel afwezigen’ zo liet hij VI optekenen.

Over twee weken wacht NAC, net als tegen Heracles een zes puntenduel. Duits is er dan weer bij, Lewis zal dan wel uitgeziekt zijn. Türüç zit de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit.

sc Heerenveen – Go Ahead Eagles 2-2
’21 0-1 Kolder
’29 0-2 Schalk
’49 1-2 Sinkgraven
’84 2-2 Raitala

Geel: Uth, Wijnaldum, Dalgaard, Reimerink

Opstelling GA Eagles Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum (Schenk/78); Overgoor, Lambooij (Amevor/87), Rijsdijk; Schalk (De Bondt/85), Kolder, Reimerink