PEC Zwolle laat PSV flink zweten

Het is PEC Zwolle niet gelukt om in het laatste duel voor de winterstop punten over te houden aan het uitduel met regerend landskampioen PSV. In een boeiend duel trokken de Eindhovenaren uiteindelijk aan het langste eind: 3-2.

Na een prima start voor PEC Zwolle met enkele goede mogelijkheden, was men na twee ‘simpele’ goals van Pereiro het spoor bijster (2-0). Heel verrassend was dan ook dat de ruststand 2-2 was. Na de 2-0 achterstand moest PEC Zwolle-doelman Begois zich overigens noodgedwongen laten wisselen vanwege een blessure.

Invaller Boy de Jong (3e doelman) verdedigde daarna zijn doel zeer degelijk. Hij zag tweede doelman Van Der Hart op de donderdagtraining afhaken en kon zijn debuut maken in het betaalde voetbal. De voormalig Feyenoord-doelman zag ook hoe aanvoerder Van Polen voor rust tegen PSV de 2-1 kon maken uit een strafschop. Niet veel later ontsnapte Veldwijk aan de Eindhovense defensie en schoot kiezelhard raak in de korte hoek van PSV-keeper Zoet (2-2).

Na rust had de thuisploeg alle moeite om de drie punten binnen te slepen. Dat lukte echter wel. Invaller Lestienne, die in korte tijd beide ouders verloor en de draad weer oppakte, bediende een kwartier voor tijd Luuk de Jong op het hoofd (3-2). Punt van discussie was na afloop de charge van Isimat op PEC-aanvaller Menig. De PSV-verdediger schepte vijf minuten voor tijd de Ajax-huurling net wel of niet binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Higler zag echter geen overtreding, in tegenstelling tot vele anderen.

De Zwollenaren sluiten de eerste seizoenshelft zodoende af met 25 punten uit 17 duels. Komende winterstop brengt PEC Zwolle door in Zuid-Spanje. Het eerstvolgende duel is op 16 januari thuis tegen Heerenveen.

PSV-PEC Zwolle 3-2 (2-2)
7′ 1-0 Pereiro
15′ 2-0 Pereiro
40′ 2-1 Van Polen (pen.)
43′ 2-2 Veldwijk
75′ 3-2 De Jong

Opstelling PEC Zwolle: Begois (32′ De Jong), Marcellis, Sainsbury, Bouy, Van Polen, Ehizibue, Brama, Hebling (70′ Marinus), Menig, Veldwijk, Nijland.

Foto: OrangePictures