PEC Zwolle tevreden terug uit Eindhoven (1-1)

PEC Zwolle speelde vanavond in Eindhoven tegen PSV met 1-1 gelijk. Een verdiend punt voor de ploeg van trainer Ron Jans (foto) die in de fase voor rust, na de 1-1, zelfs op voorsprong hadden kunnen komen. Na negentig minuten waren de Zwollenaren echter dik tevreden met één punt (1-1).

De start van het duel vanavond was voor PEC Zwolle niet veelbelovend. Na drie minuten had het getergde PSV de bal al achter PEC Zwolle-doelman Ter Wielen liggen. Uit een corner dook PSV-verdediger Bruma al koppend voor de PEC Zwolle-goalie en was het raak voor de thuisploeg (1-0). Waar de supporters van PSV na een fijne start er eens goed voor gingen zitten herpakte PEC Zwolle zich echter prima. Fred Benson maakte namens de Zwollenaren listig de gelijkmaker nog net binnen het kwartier (1-1). Hiwat wist Benson met een lage voorzet te vinden. De spits prikte raak nog net voordat PSV-doelman Tyton redding kon brengen.

Na de gelijkmaker kwam PEC Zwolle nog beter in de wedstrijd en moest het even later eigenlijk tegen tien spelers van PSV spelen, ware het niet dat scheidsrechter Vink een harde overtreding (twee gestrekte benen op Saymak) slechts met geel bestrafte. Vlak voor rust krijgen beide ploegen nog enkele kansen. De grootste is voor Saymak, die de lat raakt van het PSV-doel.

Na rust laat PEC Zwolle-doelman Ter Wielen zien in de wedstrijd te groeien. Enkele prima reacties voorkwamen dat de thuisploeg weer op voorsprong kwam. Het spel golfde in de tweede helft over en weer in een open wedstrijd. Zonder dat beide ploegen nog wisten te scoren eindigde het duel. Alleen PEC Zwolle wist het einde niet met elf spelers te halen. Fred Benson kreeg na een knullig moment (hij neemt de bal het speelveld in terwijl er reeds een nieuwe bal is gepakt) zijn tweede gele kaart en dus rood. Het veranderde echter niets meer aan de score. Terecht applaudisseerden de meegereisde PEC Zwolle-fans voor hun eigen ploeg na het laatste fluitsignaal.

Voor PEC Zwolle.nl blikten beide coaches kort terug op het duel. PEC Zwolle-trainer Ron Jans: ‘Ik heb wel genoten hoor. Ik schrok wel van de vroege goal. Ter Wielen kwam uit en het was raak. Daarna werden we beter. Bij rust hadden we eigenlijk voor moeten staan. De tweede helft was PSV beter. We mogen tevreden zijn met een punt.’

Collega-trainer Phillip Cocu had zijn ploeg PSV natuurlijk liever zien winnen: ‘We zijn helaas niet verder gekomen dan 1-1. Zwolle speelde heel verzorgd voetbal. Als we in een goede fase zitten win je zo’n wedstrijd met 2-1.’

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle thuis tegen FC Twente, aanvang 12.30u.

PSV-PEC Zwolle 1-1
3′ 1-0 Bruma
14′ 1-1 Benson

Bijz. 85′ Rode kaart (2x geel) Benson (PEC Zwolle).

Opstelling PEC Zwolle: Ter Wielen, Gravenbeek (69. Van Hintum), Lachman, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Klich, Saymak, Thomas (90. VD Werff), Hiwat (79. Narsingh), Benson.

Foto: www.johanwolff.nl