PSV-PEC Zwolle: Terugkijken naar vorig seizoen is genoeg

PEC Zwolle gaat zaterdagavond op bezoek bij PSV in Eindhoven. Dat de ploeg van trainer Ron Jans ‘ouderwets’ niet tevreden hoeft te zijn wanneer men met een puntje terugkeert uit de Lichtstad, blijkt uit de huidige vorm van PSV en de ontmoeting van vorig seizoen. Winst in Eindhoven is wéér mogelijk!

PSV kreeg afgelopen woensdag in de KNVB-beker weer een ‘optater’. De ploeg van trainer Philip Cocu verloor thuis van Roda JC (1-3) en is daarmee bezig aan een negatieve reeks. In de competitie verloor men ook al twee wedstrijden op rij: van FC Groningen (1-0) en Roda JC (2-1). PEC Zwolle had het op zijn beurt in de derde ronde van de KNVB-beker aanmerkelijk eenvoudiger. Tegen tweedeklasser Wilhelmina’08 uit Weert werd met 4-0 gewonnen. In de competitie presteert PEC Zwolle de laatste duels zeer wisselvallig. Zo was er bijvoorbeeld de nederlaag uit tegen Vitesse (3-0), maar ook een ruime thuisoverwinning op ADO Den Haag (6-1). Vorig weekend verloor PEC Zwolle van AZ met 0-2.

Kijkend naar de historie (in Eindhoven) in de Eredivisie tussen beide ploegen valt gelijk de overwinning van PEC Zwolle van vorig seizoen op. In het duel vlak na de winterstop verraste de ploeg van Art Langeler (tegenwoordig hoofd opleidingen bij PSV) door met 1-3 te winnen in Eindhoven. Goals van Zwolse zijde kwamen toen van Benson (2x) en Pluim. Voor deze verrassing van vorig seizoen had PEC Zwolle al zeven ‘PSV-uit’-versies op rij verloren en dertig jaar niet gewonnen in Eindhoven.

Totaalcijfers 13 ontmoetingen in Eindhoven: 7x winst PSV, 2x gelijk en 4x winst PEC Zwolle. PSV scoorde 31x en PEC Zwolle 13x.

PEC Zwolle dat te kampen heeft met een volle ziekenboeg kan mogelijk op korte termijn alweer beschikken over de doelmannen Begois en Boer. Begois viel uit tegen AZ en traint de komende dagen weer mee en staat mogelijk in het doel tegen PSV. Diederik Boer is langer afwezig geweest. De ervaren goalie trainde deze week weer mee (na zijn liesblessure) en hoopt aanstaande maandag zijn rentree te maken bij de beloften. Verder wordt komende dagen duidelijk hoe het staat met de inzetbaarheid van Mustafa Saymak (enkel) en Guyon Fernandez (hamstring).

PSV-PEC Zwolle, zaterdag 2 november aanvang 20.45u.