PSV maakt er slechts drie tegen PEC Zwolle

PEC Zwolle verloor vrijdagavond in Eindhoven van de aanstaande landskampioen PSV. Na de halve finale bekerwinst in Enschede afgelopen dinsdag waren de Zwollenaren niet bij machte PSV de wil op te leggen. Het was aan doelman Warner Hahn te danken dat de score bij slechts 3-1 bleef.

Het duel in de lichtstad kende grote delen van de wedstrijd eenzelfde spelbeeld. PSV viel aan en creëerde vele kansen. Zo kwam na een klein kwartier al op voorsprong, onder andere na het uitglijden van PEC Zwolle-verdediger Sainsbury, door Wijnaldum die resoluut raak schoot (1-0). Pas na ruim een halfuur kroop PEC Zwolle uit zijn schulp en had men tot de rust de beste fase van de wedstrijd. Verdediger Van Der Werff kon voor rust vrij intikken uit een corner (1-1).

Na rust was de eerste kans voor PEC Zwolle. Drost kon vrij opduiken voor PSV-doelman Zoet die met zijn voeten kon redden. Daarna volgde een spervuur van schoten op het Zwolse doel. Doelman Hahn verweerde zich uitstekend, maar moest buigen voor een prachtig schot van Brenet (2-1) en helemaal op het einde voor een bekeken schot van Luuk de Jong (3-1). Tussen beide Eindhovense treffers in de tweede helft schoot PEC Zwolle-verdediger Thomas Lam nog een keer bekeken op de lat. Een 2-2 eindstand zou echter een ‘zwaar gestolen’ punt zijn voor de ploeg van Ron Jans.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle uit tegen Heracles. Aanvang 14.30u.

PSV-PEC Zwolle 3-1 (1-1)

12′ 1-0 Wijnaldum
34′ 1-1 VD Werff
50′ 2-1 Brenet
90+4′ 3-1 De Jong

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff (69′ Broerse), Van Hintum (77′ Nijland), Lam, Drost, Rienstra, Lukoki, Necid, Saymak (67′ Thomas).

Foto: OrangePictures