PSV schudt GA Eagles na rust van zich af (3-0)

Een hoop complimenten en een lekker gevoel hield GA Eagles over aan de eerste helft van het uitduel tegen PSV. De Eindhovenaren vonden in GA Eagles een tegenstander die niet was gekomen om zich te laten slachten, maar er een mooie pot voetbal van wilde maken. Pas in de tweede helft knakte de ploeg van trainer Foeke Booy (3-0).

Grootste compliment voor GA Eagles lag misschien wel in de snelle wissel, na een halfuur, van PSV-rechtsback Arias. De Columbiaan had de handen vol aan Xander Houtkoop die dreigend was op de linkerflank. Arias kreeg een gele kaart. PSV-trainer Cocu greep in en wisselde Arias voor Brenet. In de voorgaande fase had GA Eagles totaal geen schroom in Eindhoven en had het met Van Der Linden nog de beste kans voor GA Eagles. Helaas stond PSV-doelman Zoet in de weg van de openingstreffer.

Na dit eerste halfuur werd PSV sterker en wist men een paar grote kansen te creëren. GAE-doelman Room toonde zich in prima vorm en redde meer dan eens bekwaam.

PSV kwam na rust vervolgens goed uit de kleedkamer. De van RKC overgekomen Jozefzoon wist na een paar minuten voor zijn tegenstander te komen en Room van kleine afstand te verslaan (1-0). Daarna was het definitieve verzet uit Deventer gebroken en kon Hiljemark vanaf twintig meter vrij uithalen en fraai scoren (2-0). Depay maakte het voor PSV nog aangenamer door een vrije trap ‘in de hoek’ van Room (die niet helemaal vrijuit ging) te schieten (3-0).

Volgende week zondag speelt GA Eagles thuis tegen FC Groningen, aanvang 12.30u.

PSV-GA Eagles 3-0 (0-0)

48′ 1-0 Jozefzoon
56′ 2-0 Hiljemark
83′ 3-0 Depay

Opstelling GAE: Room; Amevor, Vriends, VD Linden, Schenk; Overgoor, Tūrūc (62. Lambooij), Rijsdijk (62. Falkenburg); Antonia (79. Kavak), Kolder, Houtkoop.