De twee Ommense verenigingen OZC en OVC’21 zien we niet meer terug in het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi editie 2013/2014. In de kwartfinale-poules eindigden beide ploegen zaterdagavond op een vierde plaats en zijn daarmee uitgeschakeld. Met name de uitschakeling van OZC mag verrassend genoemd worden.

OVC’21 ging als beste nummer drie in de voorronde-poules door naar de kwartfinales. In de loodzware poule B, die werd gespeeld in sporthal de Citadel in Dedemsvaart, begon OVC’21 met een 1-5 nederlaag tegen HZVV. Daarna werd knap gewonnen van DOS’37 (1-4) en leek een halve finale-plaats tot de mogelijkheden te behoren. Ook toen daarna met 0-0 gelijkgespeeld werd tegen CSVC uit Coevorden. Cruciaal was het laatste duel tegen Gramsbergen. Een 1-4 verlies in dit duel betekende echter uitschakeling voor de blauw-witten.

In poule I werd OZC verrassend uitgeschakeld. In de ‘eigen’ sporthal de Carrousel speelde men in een poule die de weg naar de halve finale niet kon versperren, althans zo leek het op papier. De eerste wedstrijd startte met een overwinning op het Zwolse Edon (2-3). Het tweede duel (later cruciaal) werd met 1-0 verloren van Vitesse’63 uit Koekange. Met een 3-1 overwinning op Kloosterhaar leek men weer op de goede weg. Echter na een 1-0 nederlaag tegen MariĆ«nberg was uitschakeling ook hier een feit. Een gelijkspel in het laatste duel had OZC door laten gaan.

Hiermee zijn alle Sallandse deelnemers uitgeschakeld in het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Meer info over het toernooi is te vinden op www.protosweering.nl