Nu de winterstop is aangebroken is het tijd om te gaan zaalvoetballen. In de regio vinden er verschillende zaalvoetbaltoernooien plaats. Toch kan er maar één de grootste zijn: Protos Weering. Dit prestigieuze toernooi laat alle harten van de eerste elftal-veldvoetballers sneller kloppen. Het toernooi is groots in Drenthe, maar minder bekend in Salland. Toch doen er een aantal Sallandse ploegen mee. Gisteravond startte in liefst 20 (!) sporthallen de voorrondes. Aan het einde van de avond gingen OZC Ommen en OVC’21 onder andere naar de kwartfinales. Voor Nieuwleusen, Dalfsen en Lemele was het toernooi na één avond ten einde.

Vooraf was duidelijk dat in alle poules (vijf deelnemers per poule) de nummers één en twee doorgingen naar de kwartfinale. Alleen voor de beste vijf nummers drie was er ook nog een plekje om door te gaan.

Nieuwleusen speelde in Hoogeveen in poule C. Men eindigde uiteindelijk als vierde en is uitgeschakeld, Tegen Noordscheschut (0-3) en MSC (0-10) werd verloren. De gelijke spelen tegen Bruchterveld (2-2) en Elim (1-1) waren daardoor niet genoeg om verder te gaan.

In poule I ging OZC als poulewinnaar door. In sporthal de Carrousel te Ommen wonnen de geel-zwarten driemaal en speelden eenmaal gelijk, tegen Voorwaarts Westerhaar. De ploeg uit Westerhaar werd tweede voor OVC’21. dat wel doorging als beste nummers drie. Dalfsen eindigde als vierde, omdat men alleen het laatste duel tegen Sportlust Vroomshoop wist te winnen (2-6).

In poule M ook nog een Sallandse deelnemer: Lemele. De Lemelers kwamen in Gramsbergen in actie. De blauw-witten verloren echter alle duels. Het eerste duel tegen Hulzense Boys (2-1) werd nog miniem verloren, daarna ging het verder bergafwaarts. Wedstrijden tegen Gramsbergen (4-0), Kloosterhaar (3-0) en Drienerlo (6-2) werden ruimer verloren.

Aan het einde van de avond betekende dit dat de twee ploegen uit Ommen verder gingen: OZC en OVC’21.

Zaterdag 28 december (vanaf 18.00u) gaat het toernooi verder met de 10 poules van de kwartfinales. OVC’21 speelt in Dedemsvaart tegen HZVV, DOS ’37, CSVC, en Gramsbergen.

OZC speelt opnieuw in Ommen (Carrousel) tegen Vitesse ’63, Kloosterhaar, Edon, Marienberg. Aan het einde van de avond gaan de nummers één, twee en de beste vijf nummers drie verder.

Voor meer info over het toernooi kijk op: http://www.protosweering.nl/

Foto’s: Henk van Elburg (OZC)