Protos Weering: OVC’21 door naar kwartfinale

Zaterdag gingen in de 41e editie weer honderd veldteams uit Groningen, Drenthe en Overijssel aan de slag in het prestigieuze Protos Weering toernooi. In de voorronde met honderd teams in twintig sporthallen vielen de nodige ‘slachtoffers’. OVC’21 wist echter te overleven en is door naar de kwartfinale!

In poules van 5 teams werden de voorrondes afgewerkt. De nummers één, twee en beste nummers drie van iedere poule gaan door naar de kwartfinale.

Lemele
Lemele wist in Hardenberg (sporthal De Beek) eenmaal te winnen. Echter was dit een reguliere 2-0 overwinning op Drienerlo, die niet op kwamen dagen. De drie daadwerkelijk gespeelde wedstrijden gingen verloren tegen respectievelijk Mariënberg (1-2), Kloosterhaar (3-2) en Hardenberg’85 (6-0).

OVC’21 en OZC Ommen
In Sporthal de Carrousel in Ommen wisten OVC’21 en OZC beiden twee duels te winnen en twee te verliezen. Het onderlinge duel der Ommenaren werd een prooi voor OZC (0-3). Aangezien OZC het laatste duel van Sportlust Vroomshoop verloor is het doelsaldo van OVC’21 beter en gaan de blauw-witten naar de kwartfinale in Hardenberg. Debutant Turkse Kracht uit Deventer won de poule afgetekend met 12 punten uit 4 duels.

Nieuwleusen
In poule K bakte Nieuwleusen er in Sporthal het Noorderslag in Slagharen weinig van. De Oranje-Zwarten verloren alle vier duels met totaal drie goals voor en twintig tegentreffers.

De kwartfinale voor OVC’21 is woensdag 27 december vanaf 18.00u. Tegenstanders in poule F zijn: Bergentheim, DKB’44, Hardenberg’85 en Sleen.