Lemelerveld heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan.  In een gezapig duel tegen USV werd het 4-0 voor de Lemelervelders en daarmee is promotie naar de derde klasse een feit. Ondanks het mooie weer had het spel weinig op het oog. Daar zal weinig Lemelervelder slecht van slapen, de doelstelling is behaald en het kampioenschap ligt nog steeds binnen handbereik. Achtervolger Colmschate speelde namelijk gelijk tegen ABS en daardoor wordt het gat nu 8 punten.

Het spel was van beide ploegen niet erg aantrekkelijk. USV probeerde het wel maar zag zijn aanvallen vaak slinken in onzorgvuldigheid. Ook aan de kant van Lemelerveld was de passing niet erg nauwkeurig en leidde dat tot weinig kansen. Kogelman zorgde in de 10e minuut wel voor de 1-0 door een voorzet binnen te schieten maar behoudens die goal viel er in de eerste helft weinig te beleven.

In de tweede helft was er dan ook eenzelfde spelbeeld. USV miste gewoonweg de kwaliteit om het Lemelerveld erg lastig te maken. Lemelerveld was wel de betere maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. De 2-0 kwam dan ook op een presenteerblaadje; van den Berg werd naar de grond getrokken in de zestien en maakte de penalty koelbloedig af.

Met de ingevallen Eilert liep Lemelerveld uiteindelijk uit naar een 4-0. Zo had Eilert een mooie actie in huis alvorens hij via beide palen de bal de goal in zag rollen. Niet veel later mocht Eilert zijn tweede maken en de 4-0 eindstand op het bord toveren; een voorzet van Hulsink werd simpel binnengeschoten.

Aankomende donderdag is Wilp te gast bij Lemelerveld. Mocht Lemelerveld die wedstrijd winnen, dan wordt het gat tussen nummer 2 Colmschate en Lemelerveld vergroot naar 11 punten. Het kampioenschap komt dan heel dichtbij en kan definitief veilig worden gesteld op 14 april tegen Hattem.

Vooralsnog houden de Lemelervelders alvast een bescheiden feestje om de behaalde promotie te vieren. Toch zal het ultieme doel het kampioenschap zijn.