Promotie, lijfsbehoud of degradatie? Hoe zit het?

Tegen het einde van het seizoen vallen de beslissingen over promotie, lijfsbehoud of degradatie. Echter is dit per klasse verschillend. Daarom hebben we per klasse, van de Sallandse clubs die wij volgen, de regels van de KNVB op een rijtje gezet.

De speelschema’s voor de nacompetitie komen op een later moment online op onze site.

Zaterdag

2e klasse G en H (ASC’62)
De kampioenen promoveren naar de 1e klasse zaterdagvoetbal.
De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 van de 1e klasse D promotie-/degradatiewedstrijden voor 1 plaats in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal.
De nummers 11 en 12 spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 3e klasse A t/m D een nacompetitie voor 3 plaatsen in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
De nummers 13 en 14 degraderen naar de 3e klasse zaterdagvoetbal.

3e klasse A t/m D (OZC, Nieuwleusen en Lemele)
De kampioenen promoveren naar de 2e klasse zaterdagvoetbal.
De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 van de 2e klasse G en H een nacompetitie voor 3 plaatsen in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
De nummers 11 en 12 spelen volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 4e klassen een nacompetitie voor 9 plaatsen in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal..
De nummers 13 en 14 degraderen naar de 4 e klasse zaterdagvoetbal.

 

Zondag

Hoofdklasse C (Rohda) en 1e klasse E (Heino)

1e klasse E
De kampioen promoveert naar de hoofdklasse zondagvoetbal.
De 3 periodekampioenen van de 1e klasse E (Oost) spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de 3 periodekampioen van de 1e klasse F (Noord) en de nummers 11 en 12 van de hoofdklasse C promotie-/degradatiewedstrijden voor 2 plaatsen in de uiteindelijke beslissende finaleronde. Hierin zullen de 2 winnaars van de 2e ronde via een loting worden gekoppeld aan andere winnaars uit de 2e ronde welke in een onderlinge confrontatie (thuis en uit) spelen waarbij de winnaar zich plaatst voor de Hoofdklasse van het zondagvoetbal seizoen 2016/’17.
De nummers 11 en 12 spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 2e klasse I en J promotie-/degradatiewedstrijden voor 2 plaatsen in de 1e klasse van het zondagvoetbal.
De nummers 13 en 14 degraderen naar de 2e klasse zondagvoetbal.

2e klasse I en J (2J: Wijhe’92)
De kampioenen promoveren naar de 1e klasse van het zondagvoetbal.
De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 van de 1e klasse E promotie-/degradatiewedstrijden voor 2 plaatsen in de 1e klasse van het zondagvoetbal.
De nummers 11 en 12 spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 3e klasse A t/m D promotie-/degradateiwedstrijden voor 5 plaatsen in de 2e klasse van het zondagvoetbal.
De nummers 13 en 14 degraderen naar naar de 3e klasse zondagvoetbal.

3e klasse A t/m D (3B: Overwetering, Lemelerveld en Heeten)
De kampioenen promoveren naar de 2e klasse van het zondagvoetbal.
De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 van de 2e klasse I en J promotie-/degradatiewedstrijden voor 5 plaatsen in de 2e klasse van het zondagvoetbal.
De nummers 11 en 12 spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klasse A t/m H promotie- /degradatiewedstrijden voor 12 plaatsen in de 3e klasse van het zondagvoetbal.
De nummers 13 en 14 degraderen naar de 4e klasse zondagvoetbal.

4e klasse A t/m H (4H: Dalfsen, USV, Broekland, Haarle, OVC’21 en Lettele)
De kampioenen promoveren naar de 3e klasse van het zondagvoetbal.
De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m H spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 3e klassen voor 12 plaatsen in de 3e klasse zondagvoetbal.
De nummers 11 en 12 van de 4e klassen A, B, C, D, F, G en H alsmede de nummer 12 en 13 van de 4e klasse E spelen samen met de periodekampioenen van de 5e klasse A t/m H promotie- /degradatiewedstrijden voor 30 plaatsen in de 4e klasse van het zondagvoetbal.
De nummer 13 en 14 van de 4e klasse A, B, C, D, F, G en H alsmede de nummers 14 en 15 van de 4e klasse E degraderen naar de 5e klasse zondagvoetbal.

5e klasse A t/m H (5A: Hoonhorst, Raalte, Nieuw Heeten, Mariënheem, SDOL en Vilsteren. 5H: Wesepe)
De kampioenen promoveren naar de 4e klasse zondagvoetbal.
De periodekampioenen van de 5e klasse A t/m H spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 4e klassen voor 30 plaatsen in de 4 e klasse zondagvoetbal.

Foto: Gerrit Krijt (Vaassen-Overwetering)