Promessi met Twente terug in Adelaarshorst

In de Adelaarshorst spelen zondag twee ploegen die wat recht willen zetten. Go Ahead Eagles verloor afgelopen weekend knullig van PSV. Na een 2-0 voorsprong met rust zette Ruiz PSV in de 90e minuut op 2-3. De thuisploeg verloor daardoor kostbare punten in de race tegen degradatie. Ook de tegenstander gaf dure punten weg. FC Twente speelde uit bij Utrecht gelijk waarmee het af lijkt te haken in de titelstrijd. Het gevoel dat het wat met rechtzetten zal vooral leven bij de thuisploeg. Go Ahead speelde PSV de eerste helft van het kastje naar de muur stond uiteindelijk zonder punten.

Het duel tussen de twee werd 25 keer eerder gespeeld in de eredivisie. Go Ahead won negen keer, de bezoekers acht keer. Maar voor de laatste overwinning van de Eagles moeten we wel terug naar 1993. De laatste editie was op 31 maart 1996: 1-3. Theo ten Caat, Juul Ellerman en Paul Bosvelt scoorden voor de Tukkers en Marco Heering deed wat terug via een strafschop.

In deze editie keert Bart Vriends terug in het team van de thuisploeg, zijn vervanger Mawouna Amevor begint op de bank. Twente moet het doen zonder Börven en Eghan maar ziet Rasmus Bengtsson terugkeren. Ook Quincy Promes is van de partij.

De middenvelder maakte woensdag zijn debuut in Oranje. Dit terwijl Promessi afgelopen seizoen nog in de Jupiler League acteerde. In de eerste divisie was hij meerde malen bepalend in het rood-geel. Het is voor de Eagles te hopen dat hij dat in het Twentse rode shirt achterwege laat.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van Boekel.

Go Ahead Eagles – FC Twente zondag 9 maart 14.30 uur.