Rondje langs de Sallandse velden (zondag 24 april)

Het volledige programma van het Sallandse amateurvoetbal van de ploegen die wij volgen. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, tussenstanden, statistieken en foto’s! 

Update: 25-04-2016 22:00u

 

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Dieze West 4-0
1-0 Lars Kamperman Leferink
2-0 Saba Gwedelidze (pen)
3-0 Saba Gwedelidze
4-0 Jesper Harmens

Trainer Frank Tempelman en zijn ploeg hebben een eerste goede stap gezet in de richting van directe handhaving. Op een huidige (nacompetitie) elfde plaats moest er gewonnen worden van Dieze West. Door de uiteindelijke winst, met alle doelpunten in de tweede helft, is men Alverna op plaats tien op één punt genaderd. Komende zondag wacht een belangrijk duel in Wijchen.

Programma zondag 1 mei: Alverna-Rohda Raalte

Eerste klasse E

Heino-Bemmel 2-2
1-0 Robin Gerritsen
1-1 Nick Reijmers
2-1 Niels van Muijen
2-2 Hidde Smeenk

In Heino hoopte men op drie punten. Bij een 1-0 ruststand leek het de goede kant op te gaan voor de groen-witten, die daarmee bijna ‘veilig’ zouden zijn. Toch moest de ploeg van trainer Michel Steggink na een late treffer (1-2) tevreden zijn, gezien Hidde Smeenk in de slotsecondes nog de 2-2 binnen poeierde uit een vrije trap. Beluister ook de reactie van Michel Steggink gemaakt door AirplaySport.

Programma zondag 1 mei: Longa’30-Heino

 

Tweede klasse J

Wijhe’92-BWO 1-3
1-0 Dylen Kraner
1-1 Dennis Kemerink
1-2 eigen goal Wijhe’92
1-3 Vincent Bilanovic

Wijhe’92 kon tegen de nummer twee in eigen huis niet voor een verrassing zorgen. Het vizier om directe degradatie te ontlopen is echter niet gewijzigd. Nummer twaalf KOSC staat op twee punten afstand.

Programma zondag 1 mei: Helios-Wijhe’92

Foto’s: Ineke van Wijhe

 

Derde klasse B

Columbia-Lemelerveld 2-1
1-0 Jordy Lugtenberg
1-1 Michael Langenbach
2-1 Damian Echter (pen)

Na een 0-1 ruststand kon Lemelerveld helaas niet stunten tegen koploper Columbia. De Apeldoorners kunnen door de overwinning vanaf komende zondag kampioen worden in 3B. Onderin zijn de verschillen klein. De ploeg van trainer Edwin Duim en Richard Smit staat met een achtste plek nog boven de nacompetitiestreep. Deze is echter slechts één punt verwijderd.

Programma zondag 1 mei: Lemelerveld-Robur et Velocitas

Brummen-Heeten 0-0

Geen doelpunten voor beide ploegen in het Gelderse dorp. Op de een-na-laatste plaats had de ploeg van trainer Alex Booij een driepunter tegen een directe concurrent uiteraard goed kunnen gebruiken. De verschillen blijven echter klein. Nummer acht Beekbergen heeft 24 punten, nummer dertien Heeten heeft er 20. Er zijn nog drie duels te spelen.

Programma zondag 1 mei: Heeten-Colmschate’33

Colmschate’33-Overwetering 3-0
1-0 Jard Kamperman Leferink
2-0 Jarmo van ’t Hof
3-0 Wesley Hansler

Wat een paar weken geleden als een duel om de koppositie bestempeld had kunnen worden, was nu een duel om plaats twee geworden. Columbia lijkt niet meer te achterhalen waardoor Colmschate’33 en Overwetering, samen met Robur, moeten uitmaken wie tweede wordt in 3B. In een onderling treffen won Colmschate’33. Na een 1-0 tussenstand ontving Jelle Steerneman de rode kaart, waarna het verzet gebroken leek.

Programma zondag 1 mei: Overwetering-Epe

 

Vierde klasse H

USV-FC RDC 1-3
0-1 Gino Natar
1-1 Kay Huzen
1-2 Gino Natar
1-3 Gino Natar

USV leed op sportpark Hulsterlanden een onverwachte 1-3 nederlaag tegen FC RDC. Door dit verlies en de uitslagen van de andere wedstrijden in de klasse wordt het nog een uitermate spannend slot van deze competitie.

De uitslag doet misschien vermoeden dat USV weinig in de melk te brokkelen had tegen de Deventenaren maar dat was geenszins het geval. Ondanks dat het team van coach Theo van ‘t Zand niet sterk speelde creeërde het gedurende de wedstrijd een aantal doelrijpe kansen maar bleek de uitblinkende doelman Anco Jansen van ‘t Laar van RDC de grote sta in de weg. Ook de buitenspelers, de 38-jarige Tesh Ros en 30-jarige Gino Natar, waren voor de vleugelverdedigers Bas Chierandjoe en Niek Ekkelenkamp een voortdurende plaag en dat betaalde zich uiteindelijk ook uit. De gasten kwamen in de 12e minuut door slordig balverlies via Gino Natar erg eenvoudig aan de leiding, 1-0. Ron Meijerink kreeg hierna een unieke mogelijkheid om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen maar zijn schot belandde in het zijnet. Het was routinier Kay Huzen die in de 20e minuut met een geplaatst schot de stand weer in evenwicht bracht, 1-1. Het spel golfde op en neer en Meijerink had de 2-1 op zijn schoen maar vond de in blakende vorm verkerende Jansen van ‘t Laar op zijn weg .

Na de pauze pareerde de sympathieke keeper tot twee maal toe op fabuleuze wijze een schot en daarna een lob van Meijerink. Toen Natar in de 70e minuut doelman Martijn Scheper met een ogenschijnlijke voorzet in de verste hoek volledig verraste, leek het lot vroegtijdig beslecht voor USV, 1-2. De wil op een beter resultaat was er bij de gastheren nog wel maar het vertrouwen straalde er niet echt meer vanaf. Toen topscorer Elvis Selimovic in blessuretijd door Bas Chierandjoe in het strafschopgebied werd gevloerd, zorgde Gino Natar met zijn derde doelpunt voor de 1-3 eindstand.

Programma zondag 1 mei: OVC’21-USV

Foto’s: Peter Meijerink

 

Broekland-Holten 1-0
1-0 Tim van den Berg

Broekland boekte een belangrijke zege thuis tegen Holten. Bij verlies was de ploeg van trainer Richard van Dellen namelijk op een elfde (nacompetitie)plaats komen te staan. Dat de verschillen klein zijn blijkt wel. De Broeklanders staan nu op een achtste plek.

Programma zondag 1 mei: Broekland-Lettele

 

Balkbrug-OVC’21 3-8
0-1 Koen Daman
0-2 Jeroen Legebeke
0-3 Jeroen Legebeke
0-4 Koen Daman
0-5 Stefan Herbrink
1-5 Lennart Baas
1-6 Koen Daman
2-6 Glen Marsman
3-6 Bas Dragt
3-7 Robin Verbeek
3-8 Nick Zandman


OVC’21 is bezig aan een mooie derde periode. De Ommenaren staan bovenaan in de strijd om de derde periodetitel. Deze zondag werd hekkensluiter Balkbrug met spectaculaire cijfers verslagen.

Programma zondag 1 mei: OVC’21-USV

 

De Gazelle-Dalfsen 3-2
1-0 Bobby Vonk
2-0 Niels Rijnders
2-1 Jeroen Kamphuis
3-1 Bobby Vonk
3-2 Wouter Middelveen

Dalfsen kon in Deventer niet profiteren van het feit dat koploper Zwolle punten liet liggen thuis tegen Haarle (1-1). De ploeg van trainer Peter Reumer verloor van De Gazelle met 3-2. Door het verlies is de achterstand op de koploper vier punten met nog drie duels te gaan.

Programma zondag 1 mei: Dalfsen-ABS

 

Lettele-DAVO 1-0
1-0 Danny Meurer

Een zege in de absolute slotfase voor Lettele. Door de winst staan de mannen van trainer Paul Roskam niet onderaan de middenmoot van 4H, maar op een keurige vijfde plaats. De verschillen zijn echter minimaal, waardoor men nog niet veilig is.

Programma zondag 1 mei: Broekland-Lettele

 

SV Zwolle-Haarle 1-1
1-0 Patrick Maat
1-1 Jari ten Have

Haarle speelde in en tegen Zwolle gelijk. Een stand die bij rust al bereikt was. Koploper Zwolle zag dat het puntenverlies niet fataal werd. Nummers twee en drie: Diepenveen en Dalfsen wisten ook niet te winnen.

Programma zondag 1 mei: Haarle Diepenveen

Foto’s: Piet van Tilborgh

 

Vijfde klasse A

Allen vrij

 

Vijfde klasse H

Emst-Wesepe 0-3
0-1 Stefan Jansen
0-2 Richard Flierman
0-3 Kevin Teunissen

Tegen hekkensluiter Emst wist Wesepe eindelijk weer te winnen. De ploeg van trainer Bert van Losser won na zeven duels weer een competitiewedstrijd. Tot deze zondag werd alleen het eerste duel na de winterstop gewonnen. Beluister ook de reactie van Wesepe-trainer Van Losser gemaakt door AirplaySport.

Programma zondag 1 mei: Wesepe-VVOG (zon)

 

 

Aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande wedstrijden in KNVB Oost? Mail naar redactie@sallandvoetbal.nl

Volg ons ook op twitter (@SallandVoetbal) #sallandvoetbal of op facebook!

Foto: Ineke van Wijhe