Rondje langs de Sallandse velden (zondag 17 april)

Het volledige programma van het Sallandse amateurvoetbal van de ploegen die wij volgen. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, tussenstanden, statistieken en foto’s! 

Update: 17-04-2016 21:00u

 

Derde klasse B

Heeten-ZVV’56 1-1
1-0 Chiel van Dartel (pen)
1-1 Etiënne Dorssers

In dit duel tussen twee ploegen uit de onderste regionen in 3B schoot Heeten weinig op met een gelijkspel. De ploeg van trainer Alex Booij blijft een-na-laatste (13e) staan. Deze plaats betekent degradatie aan het einde van het seizoen. De verschillen zijn echter klein. Plaats acht (Lemelerveld) is op slechts drie punten afstand. Er zijn nog vier duels te spelen.

Programma zondag 24 april: Brummen-Heeten

Foto’s: Henk Vloedgraven

 

Vierde klasse H

De Gazelle-Haarle 2-2
1-0 Bobby Vonk
1-1 Erik Westendorp
1-2 Jari ten Have
2-2 Bobby Vonk

Haarle speelde in Deventer met 2-2 gelijk tegen De Gazelle. Door het behaalde punt staat de thuisploeg (op doelsaldo) net weer boven de streep. Voor Haarle is een punt in deze fase te weinig om de aansluiting te krijgen met de top-3. Een ticket voor de nacompetitie voor promotie lijkt voor de ploeg van trainer Patrick Wijsman, met nog vier duels te spelen, een hele opgave.

Programma zondag 24 april: SV Zwolle-Haarle

Balkbrug-Lettele 1-3
0-1 Jesse Oosterwijk
1-1 Dennis Fernim
1-2 Jesse Oosterwijk
1-3 Martijn Beltman

Een broodnodige overwinning voor Lettele tegen hekkensluiter Balkbrug. Tegen een ploeg met nog maar twee punten dit seizoen maakte de ploeg van trainer Paul Roskam geen fout. Ondanks dat het nog 1-1 werd liep de ploeg in de eindfase van het duel uit naar 1-3. Lettele heeft 31 punten uit 22 duels en staat op een zevende plaats. Veilig is men nog niet. Plaats elf (nacompetitie) is slechts op twee punten afstand.

Programma zondag 24 april: Lettele-DAVO

USV-Broekland 3-2
1-0 Leon Kooiker
2-0 Ron Meijerink
2-1 Wout Koerhuis (pen)
3-1 Sander Schaeffer (pen)
3-2 Tim van den Berg

USV boekte op sportpark Hulsterlanden een nuttige overwinning op Broekland. Na het blessureleed van de afgelopen weken kon coach Theo van ‘t Zand tegen de Broeklanders weer een beroep doen op Sander Schaeffer en Leon Kooiker en dat was maar goed ook. Beide mannen speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd en waren mede bepalend voor de 3-2 eindstand.

In de beginfase was het team van coach Richard van Dellen de bovenliggende partij en mocht USV de handen dicht knijpen dat het niet op achterstand kwam. Het was dan ook eigenlijk verrassend dat de thuisploeg in de 13e minuut de openingstreffer kon laten aantekenen. Sander Schaeffer bediende vanaf de rechterflank Leon Kooiker op maat die fraai de 1-0 langs doelman Jarno Hegeman schoof.

Pal na rust stond de 2-0 al op het scorebord toen Ron Meijerink met een leep balletje Hegeman verraste. Een minuut later maakte USV-verdediger Martijn Verburg hands in het strafschopgebied en kende arbiter de Lang Broekland een strafschop toe. Wout Koerhuis hield het hoofd koel en bracht de gasten met zijn goed genomen strafschop terug in de wedstrijd, 2-1. Een kwartier later werd Meijerink in het strafschopgebied, volgens scheidsrechter de Lange, vastgehouden door zijn directe tegenstander en mocht penaltyspecialist Schaeffer aanleggen voor de 3-1. Hij faalde niet en gaf Hegeman geen schijn van kans.

Ver in blessuretijd zag aanvaller Tim van den Berg, op aangeven van Remco Dijkman, kans om de pijn voor Broekland met een rake kopbal nog enigszins te verzachten, 3-2. Daar bleef het uiteindelijk bij. Zondag speelt USV op sportpark Hulsterlanden tegen FC RDC uit Deventer. De wedstrijd begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter W.J. de Graaf.

Programma zondag 24 april: USV-FC RDC

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

 

Vijfde klasse A

Ulu Spor-Raalte 2-1
1-0 Mehmet Dede
2-0 Mehmet Dede
2-1 Nick van Tolij

Ulu Spor had het met name de tweede helft lastig met de gasten uit Raalte. Echter kwam de aansluitingstreffer (2-1) te laat in het duel. Door de winst zijn de gastheren uit Zwolle gedeeld koploper. Raalte blijft op 30 punten staan en staat zesde.

Programma zondag 1 mei: Raalte-Sportlust Vroomshoop

ulu spor raalte april 2016

Foto: Twitter @svraalte

Hoonhorst-Marienheem 2-5
0-1 Niels van Schooten
1-1 Brenden Eijkelkamp
1-2 Kevin Verschoor
1-3 Kevin Verschoor
1-4 Lean Hobert
1-5 Roy Veldman
2-5 Brenden Eijkelkamp

Een verrassende en hele dure nederlaag voor Hoonhorst. Tegen nummer acht Mariënheem werd de ploeg van trainer Bert Spies ‘afgedroogd’ en raakte men de koppositie kwijt. De Hoonhorsters zijn door de nederlaag op een vierde plaats terug te vinden. De verschillen zijn klein in de top van 5A. Nieuwe koplopers zijn Sportlust Vroomshoop en Ulu Spor (46 punten), gevolgd door Zenderen Vooruit (45 punten) en Hoonhorst (44 punten).

Uiteraard mag de winst van Mariënheem in Hoonhorst knap genoemd worden. Het was de achtste overwinning van het seizoen voor de oranje-zwarten.

Programma zondag 1 mei: Manderveen-Hoonhorst en Mariënheem-Ulu Spor

Bornerbroek-Vilsteren 1-2
0-1 Justus von Martels
1-1 Thomas Slamp
1-2 Wouter Mars

De derde overwinning van het seizoen voor Vilsteren. De ploeg van trainer Dick Runherd had sinds 18 oktober vorig jaar geen punten meer behaald. Dat waren twaalf nederlagen op rij. Het totaal staat door de overwinning van deze zondag op tien punten. Daarmee houdt men alleen Manderveen (4 punten) onder zich.

Programma zondag 1 mei: Vilsteren-Nieuw Heeten

SDOL-Nieuw Heeten 0-3
0-1 Luuk ten Have
0-2 Erik ten Have 
0-3 Erik ten Have

Nieuw Heeten won voor de tiende keer dit seizoen. Daarmee staan de mannen van trainer Harold Sneller op een nette vijfde plaats. De aansluiting met de top-4 is helaas niet meer mogelijk. SDOL staat tiende en leed deze zondag zijn elfde nederlaag.

Programma zondag 1 mei: Vilsteren-Nieuw Heeten en Zenderen Vooruit-SDOL

Foto’s: Miranda Veldkamp

 

Aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande wedstrijden in KNVB Oost? Mail naar redactie@sallandvoetbal.nl

Volg ons ook op twitter (@SallandVoetbal) #sallandvoetbal of op facebook!

Foto boven: Henk Vloedgraven