Rondje langs de Sallandse velden (zondag 10 april)

Het volledige programma van het Sallandse amateurvoetbal van de ploegen die wij volgen. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, tussenstanden, statistieken en foto’s! 

Update: 10-04-2016 21:40u

 

Zondag 10 april

Hoofdklasse C

Quick’20-Rohda Raalte 2-1
1-0 Rens van Benthem
2-0 Dani Korkis
2-1 Lars van Schooten

Na twee gelijke spelen in eigen huis verloor Rohda Raalte in Oldenzaal zondag nipt met 2-1 (samenvatting). Concurrenten onderin Alverna (0-0) en Dieze West (3-1) verzamelden wel punten. De Raaltenaren blijven op een elfde plaats staan. Het ‘gat’ tot een veilige tiende plaats is vier punten. De ploeg van trainer Frank Tempelman heeft nog zowel tegen Dieze West als tegen Alverna een wedstrijd staan.

Programma zondag 24 april: Rohda Raalte-Dieze West

 

Eerste klasse E

TVC’28-Heino 1-2
1-0 Stef Roelofs
1-1 Robin Gerritsen
1-2 Rik Keijzer

Een hele goede zondag voor de Heinoërs. Door een eigen overwinning en gunstige resultaten van de overige ploegen onderin 1E zet de ploeg van trainer Michel Steggink een mooie stap naar lijfsbehoud. Heino, dat veilig tiende staat met 22 punten, heeft zes punten meer dan nummer elf Rood Wit en een wedstrijd minder gespeeld.

Beluister de reactie van Heino-trainer Michel Steggink gemaakt door Total Sportreport.

Programma zondag 24 april: Heino-Bemmel

 

Tweede klasse J

Wijhe’92-KOSC 4-1
1-0 Marijn Platenkamp
2-0 Bas Mulder
2-1 Rutger Damink
3-1 Marijn Platenkamp
4-1 Bas Mulder

Wijhe’92 behaalde in de laatste zeven duels dertien punten. Van gedoodverfde degradatiekandidaat staan de Wijhenaren weliswaar nog steeds op een degradatieplek, maar is een ‘veilige’ tiende plaats (Turkse Kracht) slechts drie punten weg.

Beluister ook de reactie van Wijhe’92-trainer Peter Jansen tegenover AirplaySport.

Programma zondag zondag 24 april: Wijhe’92-BWO

Foto’s: Ineke van Wijhe

 

Derde klasse B

Lemelerveld-Vaassen 0-0

Een doelpuntloos gelijkspel kan aan het einde van het seizoen wel eens heel waardevol zijn voor Lemelerveld. De nummers acht tot en met twaalf staan op twee punten van elkaar. Door het gelijkspel van zondag staat de ploeg van trainer Edwin Duim op een achtste (veilige) plaats.

Programma zondag 24 april: Columbia-Lemelerveld

Foto’s: Martin Zwakenberg


Overwetering-Warnsveldse Boys 3-4
0-1 Kevin van Kooij
1-1 Remon Elshof
1-2 Stijn Obdeijn
1-3 Mitch Elsman
2-3 Jelle Lucassen
3-3 Bram de Haas
3-4 Leon Knuttel

Door een thuisnederlaag deze zondag en het verlies van vorige week bij koploper Columbia lijken de titelkansen van Overwetering nog minimaal te zijn. Bij winst volgende week (inhaalduel) van Columbia tegen Robur, staan de Apeldoorners op zeven punten van de ploeg uit Olst. Er zijn dan nog vier duels te spelen. De ploeg van trainer Robert Slinkman is wel in het bezit van de tweede periodetitel.

Beluister ook de reactie van Overwetering-trainer Slinkman tegenover AirplaySport.

Programma zondag 24 april: Colmschate’33-Overwetering

Foto’s: Sikko Cazemier

Heeten-Columbia 0-2
0-1 Djordy Roelofs
0-2 Mischa Hendriksen

Heeten kon niet verrassen tegen koploper Columbia. De Apeldoorners lijken na de winst van vorige week op Overwetering (4-0) in één streep richting de titel in 3B te gaan. Voor Heeten wordt het de laatste vijf wedstrijden nog alle zeilen bijzetten om directe degradatie te voorkomen. Winst in het komende inhaalweekend zou de huidige nummer dertien weer terug in de race om lijfsbehoud brengen.

Programma zondag 17 april: Heeten-ZVV’56

 

Vierde klasse H

Haarle-Broekland 0-5
0-1 eigen goal
0-2 eigen goal
0-3 Dion van Dartel
0-4 Ruben Simons
0-5 Wout Koerhuis

Een zeer verrassende en nuttige overwinning voor de Broeklanders. De ploeg van trainer Richard van Dellen staat hiermee op plaats zeven in plaats van de twaalfde stek. Voor Haarle leek er, na midweekse winst op Dalfsen (1-0), nog wat mogelijk in de top. De kansen op een titel zijn door het verlies tegen Broekland verkeken voor de ploeg van trainer Patrick Wijsman.

Programma zondag 17 april: USV-Broekland en De Gazelle-Haarle

OVC’21-De Gazelle 1-0
1-0 Koen Daman

De winst van OVC’21 werd in de laatste tien minuten binnengesleept. De Ommenaren zijn bezig aan een geweldige opmars. Vier duels op rij werden gewonnen. Hierdoor staat de ploeg van trainer Nico Kats ‘opeens’ op plaats acht. Echter is het verschil tussen de nummer twaalf en nummer vijf maar vier punten.

Programma zondag 24 april: Balkbrug-OVC’21

FC RDC-Lettele 5-1
1-0 Gino Natar
2-0 Elvis Selimovic
2-1 Jesse Oosterwijk
3-1 Elvis Selimovic
4-1 Gino Natar
5-1 Tesh Ros

Lettele verloor bij nummer voorlaatst met ruime cijfers. Door het verlies van de ploeg van trainer Paul Roskam staat men nu op een 9e plek, maar slechts één punt af van plek twaalf. De nummers elf en twaalf spelen nacompetitie om degradatie af te wenden.

Programma zondag 17 april: Balkbrug-Lettele

Diepenveen-USV 1-0
1-0 Jeffrey Mooren

Het mede door blessures zwaar gehavende USV moest ook tegen titelkandidaat Diepenveen het onderspit delven. Het team van coach Theo van ‘t Zand liet echter een beduidend betere indruk achter dan de wedstrijd die het vorige week tegen De Gazelle speelde. USV kon in de beginfase goed meekomen met de thuisploeg en het had in die periode zo maar 0-1 kunnen staan. Een goed genomen vrije trap van Kay Huzen kon met de nodige moeite door doelman Niek Agema via de paal uit het doel worden geranseld. In de 27e minuut kwam de thuisploeg in ondertal toen Davey Mooren na herhaaldelijk commentaar op arbiter Van Diepen met een tweede gele kaart van het veld kon vertrekken.

Dat deerde het kwalitatief betere Diepenveen eigenlijk niet zo veel want men bleef met gevarieerd en snel aanvalsspel de wedstrijd domineren. Niet geheel onverwacht kwamen de mannen van hoofdtrainer Ralph Mens dan ook in de 59e minuut op voorsprong toen Jeffrey Mooren, na wat ongelukkig uitverdedigen, de 1-0 kon binnenschuiven. Hierna maakte, na het uitvallen van verdediger Niek Ekkelenkamp, de langdurig geblesseerde Valentijn Vogelzang zijn opwachting in USV en dat had direct effect. De blauwwitten konden meer druk op de defensie van Diepenveen zetten en kwamen bijna op gelijke hoogte toen Tjerk Poppens een op maat gegeven assist van Vogelzang rakelings naast het doel van Agema kopte. In de slotminuten zag USV echter geen meer kans de opgelopen schade alsnog te herstellen en het bleef daarom 1-0.

Programma zondag 17 april: USV-Broekland.

 

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

Dalfsen-Balkbrug 7-1
1-0 Jeroen Kamphuis
2-0 Luc van der Vegt
3-0 Jeroen Kamphuis
4-0 Jeroen Kamphuis
5-0 Daan van der Vegt
5-1 Glen Marsman
6-1 Florian Braam
7-1 Jeroen Kamphuis

Een zeer ruime overwinning voor de ploeg van trainer Peter Reumer tegen de hekkensluiter. De gasten behaalden dit seizoen nog maar twee punten. Onder andere Jeroen Kamphuis zorgde met vier treffers voor het totaal van 77 tegentreffers voor Balkbrug tot nu toe. Voor Dalfsen was het de elfde overwinning van het seizoen. Door midweeks verlies tegen Haarle (1-0) blijven de titelaspiraties voorlopig achterwege.

Programma zondag 24 april: De Gazelle-Dalfsen

 

Vijfde klasse A

Langeveen -SDOL 2-0
1-0 Mart Leus
2-0 Mart Leus

SDOL verloor in en tegen Langeveen voor de tiende keer dit seizoen. Met ’19 uit 19′ staat de ploeg van trainer Henri Zwinselman op een negende stek.

Programma zondag 17 april: SDOL-Nieuw Heeten

Raalte-Hoonhorst 1-3
0-1 eigen goal
0-2 Sten Klein Herenbrink (pen)
0-3 Tijmen Bovenmars
1-3 Nick van Tolij

Hoonhorst blijft door een 1-3 overwinning in en tegen Raalte koploper. Met 44 punten uit 19 duels weet men Sportlust Vroomshoop en Ulu Spor (beiden 43 punten) onder zich te houden. Ook Zenderen Vooruit met 42 punten is nog in de race voor de titel. Raalte heeft 30 punten en bevindt zich op plaats zes.

Programma zondag 17 april: Hoonhorst-Marienheem en Ulu Spor-Raalte

Marienheem-Manderveen 1-0
1-0 Randy Bloeme

Marienheem wist na vier verliespartijen weer te winnen. Tegen hekkensluiter Manderveen werd de zevende overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van vertrekkend trainer Sander Brinkman heeft 22 punten uit 19 duels. Op een achtste plaats lijkt men het seizoen ‘rustig’ uit te voetballen.

Programma zondag 17 april: Hoonhorst-Marienheem

Vilsteren-Ulu Spor 0-3
0-1 Umut Yilderim
0-2 Mehmet Dede
0-3 Mehmet Dede

Vilsteren kon in eigen huis niet stunten tegen titelkandidaat Ulu Spor. De Zwollenaren wisten zodoende in het spoor van koploper Hoonhorst te blijven. Voor Vilsteren was dit de zestiende nederlaag van het seizoen.

Programma zondag 17 april: Bornerbroek-Vilsteren

Nieuw Heeten-Bornerbroek 4-3
0-1 Maikel Lubben
1-1 Erik ten Have
2-1 Juul Kruiper
3-1 Koen ten Have
3-2 Daan Scholten
4-2 Koen ten Have
4-3 Robin Schipper

Een prima overwinning voor de ploeg van trainer Harold Sneller. Door de winst staan de Nieuw Heetenaren op een vijfde plaats met 30 punten uit 19 duels.

Programma zondag 17 april: SDOL-Nieuw Heeten

 

Vijfde klasse H

Go Ahead Deventer-Wesepe 7-2
1-0 Michael Tobben
2-0 Leroy Kuper
3-0 Leroy Kuper
4-0 Mitchel Kiffen
5-0 Mitchel Kiffen
5-1 Robin Kemper
6-1 Ogun Ozturk
6-2 Dennis Maandag
7-2 Simon Goldenbeld (pen)

De vierde nederlaag op rij voor Wesepe. De ploeg van trainer Bert van Losser wist de afgelopen zeven duels niet te winnen. In 5H staat Wesepe op een negende plaats met ’20 uit 20′. Beluister ook de reactie van Wesepe-trainer van Losser (via AirplaySport).

Programma zondag 24 april: Emst-Wesepe

 

Aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande wedstrijden in KNVB Oost? Mail naar redactie@sallandvoetbal.nl

Volg ons ook op twitter (@SallandVoetbal) #sallandvoetbal of op facebook!