Rondje langs de Sallandse velden (zondag 1 mei)

Het volledige programma van het Sallandse amateurvoetbal van de ploegen die wij volgen. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, tussenstanden, statistieken en foto’s! 

Update: 01-05-2016 21:50u

 

Hoofdklasse C

Alverna-Rohda Raalte 1-0
1-0 Sven van Gelder

Rohda Raalte verloor een uiterst belangrijk duel in Wijchen met 1-0 van Alverna. Hierdoor komt de ploeg van trainer Frank Tempelman in de stand op een achterstand van vier punten op de tegenstander van deze zondag. Met nog twee wedstrijden te gaan wordt de opdracht voor Rohda om de nacompetitie te ontlopen moeilijk, maar nog steeds niet onmogelijk.

Programma zondag 8 mei: Hollandia-Rohda Raalte

 

Eerste klasse E

Longa’30-Heino 4-2
0-1 Bram Eijkelkamp
1-1 Jurgen Wiegerinck
1-2 Bram Eijkelkamp
2-2 Janik Wolters
3-2 Jurgen Wiegerinck
4-2 Jurgen Wiegerinck

Met een stunt tegen de nummer drie Longa’30 had Heino zich definitief veilig kunnen spelen. Lange tijd leek het daar ook op, maar een kwartier voor tijd ging het nog mis voor de ploeg van trainer Michel Steggink. De Heinoërs staan met nog twee wedstrijden te spelen vier punten voor op nacompetitieplaats elf. TVC’28 is de ploeg die het Heino nog lastig maakt.
Beluister ook de reactie van Heino-trainer Michel Steggink na afloop van Longa’30-Heino gemaakt door t-sportreport.

Programma zondag 8 mei: Woezik-Heino

 

Tweede klasse J

Helios-Wijhe’92 3-0
1-0 Joell Waslander
2-0 Durancan Tekerlek
3-0 Djeremy Waslander

Wijhe’92 wist niet te winnen in Deventer tegen Helios. Helaas voor de ploeg van trainer Peter Jansen, want de opdracht om directe degradatie af te wenden wordt nu een zware. Met nog twee duels te spelen is de achterstand op nummer twaalf Turkse Kracht drie punten. Komende twee weken wachten wel twee directe concurrenten op het programma. Beluister ook de reactie van Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door AirplaySport.

Programma zondag 8 mei: Wijhe’92-Turkse Kracht

Foto’s: Ineke van Wijhe

 

Derde klasse B

Lemelerveld-Robur 3-0
1-0 Stijn Kogelman
2-0 Nick Neppelenbroek
3-0 Teun in de Wal

Bij een nederlaag was Lemelerveld zondagmiddag flink in de problemen gekomen. Voor de ploeg van trainers Duim en Smit werd het echter een mooie overwinning op de nummer vier. Hierdoor blijft het (één punt voorsprong op nacompetitieplaats 11) nog steeds angstvallig naar beneden kijken, maar is het vertrouwen ongetwijfeld toegenomen.

Programma donderdag 12 mei: Lemelerveld-Warnsveldse Boys

Foto’s: Martin Zwakenberg

 

Overwetering-Epe 4-1

1-0 Eray Canlioz
2-0 Bram de Haas (pen)
2-1 Stefan Lokhorst
3-1 Remon Elshof
4-1 Remon Elshof

Overwetering boekt in de voorbereiding op de nacompetitie een prima zege op Epe. De ploeg van trainer Robert Slinkman won met ruime cijfers van de nummer vijf Epe. De komende twee duels zullen voor de Olstenaren in het teken staan van het prepareren voor het ’toetje’. Beluister ook de reactie na afloop van trainer Slinkman gemaakt door AirplaySport.

Programma donderdag 12 mei: Overwetering-Robur

Foto’s: Gerrit Krijt

 

Heeten-Colmschate’33 0-3
0-1 Michel Versluis
0-2 Jarmo van ’t Hof
0-3 Jarmo van ’t Hof

Voor Heeten wordt het nog een hels karwei directe degradatie richting de vierde klasse af te wenden. Door een nederlaag tegen nummer twee Colmschate’33 en winst van hekkensluiter Heerde op nummer één Columbia zijn de Heetenaren nu rode lantaarndrager. De verschillen blijven echter minimaal onderin 3B. Zelfs directe handhaving behoort nog tot de mogelijkheden voor de ploeg van trainer Alex Booij.

Programma donderdag 12 mei: Heeten-Heerde

Foto’s: Henk Vloedgraven

 

Vierde klasse H

Haarle-Diepenveen 2-2
1-0 Erik Westendorp
2-0 Erik Westendorp
2-1 Jelle Smit
2-2 Mauritz Hattink

Haarle en Diepenveen deelden de punten. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar zag de titelkandidaat, door verlies van koploper Zwolle, toch nog op 2-2 komen. De gelijkmaker van Hattink was van ongekende schoonheid. Hij schoot vanaf 30 meter de bal in de bovenhoek.

Programma zondag 8 mei: Haarle-Lettele

Dalfsen-ABS 2-1
1-0 Daan van der Vegt
1-1 Wessel Nikkels (pen)
2-1 Luc van der Vegt

Dalfsen is door een thuisoverwinning plotsklap terug in de titelrace. Koploper Zwolle verloor verrassend met 1-0 bij DAVO waardoor de ploeg van trainer Peter Reumer één punt achter staat op de Zwollenaren. Mooi affiche daarom komende zondag: Dalfsen-Zwolle.

Programma zondag 8 mei: Dalfsen-Zwolle

Foto’s: Kristian Giesen

 

OVC’21-USV 1-1
0-1 Sander Schaeffer
1-1 (?)

OVC’21 is in de race voor een derde periodetitel, maar moet ook nog naar de beneden kijken om degradatie af te wenden. Zondag speelde de ploeg van trainer Nico Kats met 1-1 gelijk tegen USV. Beide goals vielen in de laatste tien minuten. De gelijkmaker van OVC’21 zelfs in blessuretijd. USV lijkt veilig in de middenmoot, maar de verschillen in 4H zijn zo klein dat de nacompetitiestreep slechts drie punten weg is.

Programma zondag 8 mei: OVC’21-Holten en ABS-USV

 

Broekland-Lettele 2-1
1-0 Ruben Simons
2-0 Wout Koerhuis
2-1 Sven Spikker

Broekland deed deze zondag belangrijke zaken. Door een 2-1 overwinning op Lettele is direct degradatiegevaar, zo lijkt het, afgewend. Voor Lettele zijn er nog geen problemen. De ploeg van trainer Paul Roskam heeft één punt minder dan Broekland. Men moet echter wel oppassen met twee punten voorsprong op plaats elf (nacompetitie).

Programma zondag 8 mei: Haarle-Lettele en FC RDC-Broekland

 

Vijfde klasse A

Raalte-Sportlust Vroomshoop 0-2
0-1 Reinder Jan Klunder
0-2 Coen Sickman

Raalte voetbalt het seizoen rustig uit en kon tegen gedeeld koploper Sportlust Vroomshoop niet voor een wending in de titelstrijd zorgen. De ploeg van vertrekkend trainer Jan Plagman staat met 21 duels gespeeld en 30 punten op een zevende plaats. In en tegen Bornerbroek is zondag het laatste duel van het seizoen.

Programma zondag 8 mei: Bornerbroek-Raalte

Vilsteren-Nieuw Heeten 0-2
0-1 Koen ten Have
0-2 Koen ten Have

Voor Nieuw Heeten geldt hetzelfde als Raalte. Men staat in de middenmoot en voetbalt het seizoen uit. In en tegen Vilsteren verdeelde Koen ten Have zijn goals keurig over twee helften. Komende zondag spelen beide ploegen hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Programma zondag 8 mei: SDOL-Vilsteren en Nieuw Heeten-Mariënheem

Mariënheem-Ulu Spor 1-4
1-0 Niels van Schooten
1-1 Harun Kafali
1-2 Mustafa Toprak
1-3 Harun Kafali
1-4 Suleyman Senturk

Thuisploeg Mariënheem kwam tegen de gedeeld koploper nog wel verrassend op voorsprong de eerste helft. De tweede helft bogen de Zwollenaren het duel echter naar hun hand. Komende zondag volgt het laatste competitieduel voor vertrekkend trainer Sander Brinkman.

Programma zondag 8 mei: Nieuw Heeten-Mariënheem

Zenderen Vooruit-SDOL 5-1
0-1 Daan Hobert (pen)
1-1 Robin Sonder
2-1 Ramon van Os
3-1 Freek Vlaskamp
4-1 Bart Beld
5-1 Teun Besselink

SDOL verraste met een 0-1 voorsprong tegen nummer vier Zenderen Vooruit. De Luttenbergers konden dit tot aan de rust echter niet vasthouden (2-1). Na rust liepen de gastheren verder uit. Komende zondag speelt de ploeg van trainer Hendri Zwinselman zijn laatste wedstrijd van het seizoen.

Programma zondag 8 mei: SDOL-Vilsteren

Manderveen-Hoonhorst 0-6
0-1 Mike Niens
0-2 Sten Kleinherenbrink
0-3 Mike Niens
0-4 Joey Kroes
0-5 Jasper Beltman
0-6 eigen goal

Hoonhorst won eenvoudig in en tegen Manderveen. De ruime zege op de hekkensluiter bracht de ploeg van trainer Bert Spies nog steeds hoop op de titel. Komende zondag speelt men thuis tegen de nummer vier Zenderen Vooruit. De week erop heeft men rust en komende de nummers één (Sportlust Vroomshoop) en twee (Ulu Spor) in actie.

Programma zondag 8 mei: Hoonhorst-Zenderen Vooruit

 

 

Vijfde klasse H

Wesepe-VVOG (zon) 3-4
0-1 Kasim Demir
0-2 Lahcen Doumaz
1-2 Frank Groot Lipman
2-2 Robin Kemper (pen)
3-2 Kevin Teunissen
3-3 Kahlil Zarrhadi
3-4 Kahlil Zarrhadi

Na een mooie overwinning van Wesepe vorige week tegen Emst (0-3) lieten de mannen van trainer Bert van Losser het na een tweede overwinning op rij te boeken. De kansen waren er zeker. Na een 0-2 achterstand werd het zelfs 3-2. Men beloonde zichzelf echter niet. De Harderwijkers kwamen uiteindelijk met een 3-4 overwinning weg. Beluister ook de reactie van Wesepe-trainer Bert van Losser gemaakt door AirplaySport.

Programma zondag 8 mei: Epse/Gorssel-Wesepe

 

Aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande wedstrijden in KNVB Oost? Mail naar redactie@sallandvoetbal.nl

Volg ons ook op twitter (@SallandVoetbal) #sallandvoetbal of op facebook!

Foto: Martin Zwakenberg