Rondje langs de Sallandse velden (Paasweekend)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het paasweekend regelmatig een update met uitslagen, tussenstanden, statistieken en foto’s!

Update: 28-03-2016 20:48u

 

Maandag 28 maart

Derde Klasse D (zat)

Zelos-Lemele 1-1
0-1 Remon Kleinlugtenbeld, 1-1 Haiko Scheffer

Na vijf verloren duels werd er een punt behaald door de ploeg van trainer Klaas Mijnheer. Zelos blijft staan op (nacompetitie)plaats elf. Lemele staat daar één punt boven op een veilige tiende plaats.

Programma zaterdag 2 april: Lemele-DZSV

 

Tweede Klasse J (zon)

DSVD-Wijhe’92 1-2
0-1 Christopher Roos, 1-1 Eshuis, 1-2 Ricardo Heerink

Wijhe’92 behaalde tot deze wedstrijd twee punten in uitwedstrijden. Eindelijk kon de eerste uitoverwinning van het seizoen worden genoteerd door de ploeg van trainer Peter Jansen. Een prima stap voor de rood-witten, die door de winst tegenstander en hekkensluiter DSVD op vier punten zetten. De Wijhenaren staan, met een voorlaatste plek, ook nog op directe degradatie, maar de nummer elf en twaalf ATC’65 en KOSC staan op twee punten afstand.

Programma 3 april: Schalkhaar-Wijhe’92

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde Klasse B (zon)

ZVV’56-Overwetering 0-2
0-1 Remon Elshof 0-2 Bram van Bessen

Overwetering kende deze tweede paasdag een uitstekende middag. De ploeg van trainer Robert Slinkman won zelf met 0-2 in Apeldoorn bij middenmoter ZVV’56. Door de winst behaalden de Olstenaren de twee periodetitel.

Misschien nog wel belangrijker voor Overwetering is dat men de nieuwe koploper in 3B is. Zowel concurrent Colmschate’33 (0-1) als Columbia (3-1) verloren. Overwetering staat nu drie punten voor op Colmschate’33 en twee punten op Columbia. Laatstgenoemde heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Komende zondag een kraker in 3B: Columbia-Overwetering.

Foto’s: Gerrit Krijt

Heeten-Robur et Velocitas 0-1
0-1 Van Der Gouw

In Heeten kon de thuisploeg één punt ‘ruiken’ thuis tegen de nummer vier. Het zou een welkome punt zijn in de strijd tegen degradatie. Het glipte echter in de 93e minuut door de vingers, waardoor de groen-witten met lege handen stonden. De ploeg van trainer Alex Booij blijft op een twaalfde (nacompetitie)plaats staan.

Programma zondag 3 april: Heeten-Lemelerveld


Foto’s: Henk Vloedgraven

 

Vierde Klasse H (zon)

USV-Haarle 0-0

De hoofdcoaches van USV en Haarle konden zich na afloop van het duel op sportpark Hulsterlanden wel vinden in de uiteindelijke 0-0 eindstand. USV wilde wat rechtzetten na het zwakke optreden van vorige week tegen rode lantaarndrager Balkbrug en Haarle wilde in de race blijven voor een toppositie in de 4e klasse. De wind was jammer genoeg de grote spelbreker en mede daardoor werd het geen aantrekkelijke wedstrijd.

USV kwam goed uit de startblokken en na drie minuten was het bijna al raak toen Ron Meijerink vrij voor Jordi Willems verscheen. De doelman redde echter bekwaam. Haarle kwam hierna wat beter in haar spel en kreeg ook een tweetal goede kansen. Joost Willems, de vervanger van topscorer Erik Westendorp, had beide keren het vizier niet op scherp staan.

Ook in de tweede helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht al had de thuisploeg wat meer spelaandeel. Het moest desalniettemin alert blijven op de gevaarlijke tegenstoten van Haarle. Mathijs van Faassen en Tjerk Poppens waren nog het dichtst bij een doelpunt voor USV maar ook zij kwamen niet tot scoren. Het bleef dan ook 0-0.

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

Programma zondag 3 april: De Gazelle-USV

Diepenveen-Broekland 4-0
3-0 De Rooij, 4-0 De Rooij

Het duel tussen Diepenveen en Broekland werd 6 maart na een halfuur spelen gestaakt bij een 2-0 stand. De scheidsrechter haakte destijds af vanwege een blessure. Op tweede paasdag werd het uur spelen dat restte ingehaald. Voor de Broeklanders bracht dit weinig verandering; 2-0 werd uiteindelijk 4-0. De ploeg van trainer Richard van Dellen kijkt vanuit de middenmoot omlaag richting plek elf. Deze ligt op twee punten afstand.

Programma zondag 3 april: Broekland-ABS

Lettele-Holten 3-2
0-1 Tuitert, 1-1 Spikker (pen.), 1-2 Peters, 2-2 Beltman, 3-2 Meurer

Een mooi duel eindigde in Lettele in het voordeel van de thuisploeg. Het venijn zat hem in de staart. Na een 1-2 achterstand wist de ploeg van trainer Paul Roskam met 3-2 te winnen. Belangrijk voor de blauw-witten, die zodoende met 28 punten weer ruim in de middenmoot staan. Voor Holten viel er na afloop wel degelijk wat te vieren. Door het gelijkspel bij USV-Haarle zijn de Holtenaren winnaar van de tweede periodetitel.

Programma zondag 3 april: Lettele-Dalfsen

 

Vijfde Klasse A (zon)

Sportlust Vroomshoop-Mariënheem 2-0
1-0 Sickman (pen.) 2-0 Klunder

Door winst op Mariënheem eiste de thuisploeg uit Vroomshoop de twee periodetitel op. Ook sluit men dichtbij de top van het klassement. Koplopers Ulu Spor en Zenderen Vooruit staan op slechts twee punten. Mariënheem blijft op 19 punten staan en bezetten een achtste plaats in 5A.

Programma zondag 3 april: Marienheem-Zenderen Vooruit

 

 

 

Zaterdag 26 maart

Hoofdklasse C (zon)

Rohda Raalte-MSC 0-0

Tweede Klasse J (zon)

Wijhe’92-Luctor et Emergo 1-2
Goals: 1-0 Ruiter, 1-1 Poelakker, 1-2 Ten Hoeve

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde Klasse B (zon)

ZVV’56-Lemelerveld 1-1
Goals: 0-1 Eigen Goal ZVV’56, 1-1 Remco Herms

Vijfde Klasse A (zon)

Manderveen-Nieuw Heeten 1-3
Goals: 0-1 Hauptmeijer, 1-1 Kroezen, 1-2 Koen ten Have, 1-3 Jort Schutte

Vilsteren-Langeveen 0-2
Goals: 0-1 Leus, 0-2 Leus

 

Donderdag 24 maart

Vierde Klasse H (zon)

Haarle-ABS 3-3
Goals: ?, Reimert, Westendorp (Haarle)
Demmers, Nikkels en Bos (ABS)

Bijz. 61′ Haarle-doelman Kogelman stopt een strafschop.

 

Aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande wedstrijden? Mail naar redactie@sallandvoetbal.nl

Volg ons ook op twitter (@SallandVoetbal) #sallandvoetbal of op facebook!