Rondje langs de Sallandse velden (maandag 16 mei)

Het volledige programma van het Sallandse amateurvoetbal van de ploegen die wij volgen. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, tussenstanden, statistieken en foto’s! 

Update: 16-05-2016 22:40u

 

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Alcides 1-0

Vooraf vreesde men in Raalte al voor nacompetitie tegen degradatie, men was afhankelijk van Alverna en Hollandia. Beide teams wisten, net als Rohda, te winnen, waardoor nacompetitie een feit is.

Foto’s: Kristian Giesen

Eerste klasse E

Heino-NEC 3-0

De ploeg van trainer Michel Steggink sloot het seizoen mooi af met een achtste plaats. Men speelde zich vorige week al veilig.

 

Tweede klasse J

ATC’65-Wijhe’92 1-1

In Wijhe had men zich inmiddels neergelegd bij degradatie. ATC’65 eindigt op een veilige 10e plaats. Beluister ook de nabeschouwing van trainer Peter Jansen die afscheid neemt.

Foto’s: Ineke van Wijhe

 

Derde klasse B

Heerde-Lemelerveld 3-0

Lemelerveld was al veilig. Heerde had vrees voor directe degradatie, maar kan zich via de nacompetitie nu toch nog veilig spelen.

Brummen-Overwetering 1-2

Overwetering maakt zich op voor de nacompetitie om richting de tweede klasse te kunnen. De gastheren uit Brummen degraderen door de nederlaag.

Foto’s: Gerrit Krijt

Vaassen-Heeten 0-1

Een zwaar seizoen wordt door Heeten alsnog mooi afgesloten. De ploeg van trainer Alex Booij stond twee weken geleden nog laatste (14e). Door twee overwinning staat men echter aan het einde van de rit op een veilige (10e) plaats.

Foto’s: Henk Vloedgraven

 

Vierde klasse H

Broekland-DAVO 3-3

Broekland was al veilig. DAVO moet door het gelijkspel nacompetitie spelen om degradatie te voorkomen.

Balkbrug-Haarle 2-1

Haarle speelde nergens meer om, maar verloor van degradant Balkbrug. Voor de thuisploeg was het de eerste overwinning van het seizoen.

Lettele-OVC’21 2-1

OVC’21 behaalde ondanks een nederlaag de derde periodetitel en speelt om promotie richting de derde klasse. Lettele moest nog vrezen voor nacompetitie tegen degradatie, maar kwam door de winst niet in de problemen.

 

USV-Dalfsen 1-1

USV en Dalfsen speelden beiden hun laatste wedstrijd van het seizoen. USV moest nog vrezen voor nacompetitie tegen degradatie. Dalfsen wilde nog een ticket voor nacompetitie voor promotie. Door winst van Diepenveen op kampioen SV Zwolle ging dit echter niet door.

Foto’s: Peter Meijerink

Vijfde klasse H

Wesepe-Terwolde 4-1

Voor Wesepe was dit het laatste duel van het seizoen. De ploeg van trainer Bert van Losser eindigt als negende met 26 punten uit 24 duels. Beluister ook de reactie van Wesepe-trainer Bert van Losser gemaakt door AirplaySport.

 

Aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande wedstrijden in KNVB Oost? Mail naar redactie@sallandvoetbal.nl

Volg ons ook op twitter (@SallandVoetbal) #sallandvoetbal of op facebook!

Foto: Kristian Giesen