Uitslagen 9 en 10 maart (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 13-03-2019 08:40u

Zaterdag

Tweede klasse H
De Esch-ASC’62 2-1

Derde klasse D
ASV’57-OZC 1-1

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Fit Boys 5-0 ’81 gestaakt

In de 80e minuut werd het duel tussen S.V. Nieuwleusen en C.V.V. Fit Boys uit Beilen gestaakt door scheidsrechter Tramper. De stand op dat moment was 5-0 voor S.V. Nieuwleusen. De wedstrijd wordt alleen uitgespeeld wanneer dit van belang is voor het doelsaldo.

Het was Jonathan Schans van Fit Boys die de bal van erg dicht bij, vol op zijn hoofd kreeg. De blessure die hij hier bij opliep zag er zo ernstig uit dat scheidsrechter Tramper het duel staakte. De speler werd met een brancard van het veld gehaald. De ambulance en zelfs de traumahelicopter werden opgeroepen. Na de eerste diagnose van het ambulancepersoneel werd de trauma weer afgezegd. Wel werd hij meegenomen door de ambulance en overgebracht voor verder onderzoek naar de Isala in Zwolle. Gelukkig kwam er later die avond het nieuws dat hij alleen een hersenschudding had en weer naar huis mocht.

Op het moment van staken stond er een 5-0 stand op het scorebord in het voordeel van S.V. Nieuwleusen. Het was een dik verdiende stand. De gasten uit Beilen hadden weinig te vertellen deze middag. Vrij éénvoudig maakten Tom Vasse en Lars Grubben op identieke wijze de 1-0 en 2-0 door de bal laag in de linkerhoek te schuiven. Beide keren had de keeper van Fit Boys zonder zich al teveel in te spannen het nakijken. Na rust probeerde Fit Boys het tij te keren, maar het was Anne Jan Broek die al na drie minuten in de tweede helft met zijn verkeerde been de bal loepzuiver via binnenkant paal achter doelman Oosting plaatste: 3-0. Hiermee was ook direct het verzet van de gasten gebroken. De enige mogelijkheid voor de gasten was een kans in de 57e minuut. Deze werd op de lijn gered door de sterk verdedigende Robin Hoogenkamp. Saake Malestein schoot in de 60e minuut met een zuiver schot na een wat rommelige situatie de 4-0 binnen.

Enkele minuten later had Tom Vasse zijn tweede van de middag kunnen maken. Maar helaas was het doelman Oosting die door goed uit te komen het duel met Tom in zijn voordeel besliste. In de 70e minuut zette Wouter Tabbers de voorlopige eindstand op het bord door zich binnen de zestien knap vrij te draaien en binnen te schieten: 5-0.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Daarlerveen-Lemele 0-0

Zondag

Eerste klasse E
Tubantia-Rohda Raalte 1-1
NEC (ama)-Heino 2-1

Tweede klasse J
ATC’65-Overwetering 4-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Germanicus 1-0
Dalfsen-Heerde 3-0

Derde klasse B
Epe-Wijhe’92 2-1
Heeten-SV Zwolle 3-2

Foto: Henk Vloedgraven

Derde klasse D (Noord)
Renado-USV 3-2

Op bezoek in Sint Nicolaasga verzuimde USV na rust de concurrent op de ranglijst de nekslag te geven. Waarna Renado in de slotfase alsnog 2x toesloeg. Een hele dure nederlaag voor USV.

De opening was voor Renado. USV kreeg totaal geen vat op rechtsbuiten Giedo de Weerd. De beste man van het veld bezorgde de USV defensie handenvol werk. Dat zou de hele wedstrijd zo blijven. Na een kwartier ging De Weerd er maar weer eens vandoor en zijn voorzet werd knap afgerond door Albert Anne Brouwer (1-0). Op dat moment een verdiende voorsprong. In de 40e minuut kwam de gelijkmaker van Swen Meesters net als de bakken met regen en sneeuw uit de lucht vallen (1-1).

Na rust waren de rollen compleet omgedraaid. USV kwam uitstekend uit de kleedkamer. Een schot van Leon Kooiker werd in de 46e minuut nog ternauwernood onschadelijk gemaakt door de Friese doelman. Een paar tellen later stond USV wel op voorsprong dankzij de schouder van Chiel de Weerd (1-2). USV had vervolgens half uur lang de controle over de wedstrijd. En kreeg een handvol kansen om de marge te vergroten. De beste was voor Ron Meijerink. Na een scrimmage in de modder werd zijn inzet van heel dichtbij toch nog gekeerd door een verdediger op de lijn. Zo mocht Renado blijven hopen op een resultaat. In de slotfase glipte de wedstrijd USV volledig uit de vingers. Doelman Martijn Scheper kreeg in de 78e minuut de spekgladde bal niet onder controle. Albert Anne Brouwer was er als eerste bij (2-2).

Het doemscenario voor USV voltrok zich in de 87e minuut. Opnieuw was het Albert Anne Brouwer die het beslissende tikje gaf in een onoverzichtelijke situatie voor het USV doel. Diep in blessuretijd had de ingevallen Niels Kappert nog een riante mogelijkheid een puntje te redden, maar ook zijn poging ging de mist in. USV had goede zaken kunnen doen, maar zit door deze onnodige nederlaag midden in de gevarenzone. Zondag krijgt USV op sportpark Hulsterlanden bezoek van Oldemarkt.

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse G
Nieuw Heeten-Hector 0-1
Raalte-Diepenveen 0-4
GFC-Broekland AFG
Markelo-Haarle 3-1
Lettele-DAVO AFG

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Bargeres 0-2

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Hoonhorst 3-1

Vijfde klasse G
Mariënheem-Terwolde 1-4
Wesepe-IJsselstreek 4-2
SDOL-Kon UD 2-2

Foto: Henk Vloedgraven