Uitslagen 9 en 10 februari (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 10-02-2019 21:05u

Zaterdag

Tweede klasse H
SVI-ASC’62 3-0

Derde klasse D
OZC-DES 2-0

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Hollandscheveld 3-1

S.V. Nieuwleusen moest het zaterdag 9 februari op thuis opnemen tegen de nummer twaalf Hollandscheveld. Er waaide een stormachtige zuidwesten wind over sportpark ’t Klaverblad wat goed voetbal eigenlijk onmogelijk maakte. Toch won het vlaggenschip overtuigend met 3-1. Doordat het Evert Bosch veld onbespeelbaar was, moest er worden uitgeweken naar het Herman van den Berg veld(kunstgras). In de 1e helft had S.V. Nieuwleusen de wind in de rug.

S.V. Nieuwleusen begon met twee veranderingen t.o.v. vorige week. Robin Hoogenkamp en Lars Gruben vervingen de geblesseerden Rick Jansen en Wouter Tabbers. Vanaf het begin af aan was de thuisclub de betere partij. Het eerste gevaarlijke moment in de 7e minuut was meteen een doelpunt. Uit een afgeslagen corner, kwam de bal voor de voeten van Ruben Brinkman. In de tweede instanties schoot hij diagonaal in de verre hoek de 1-0 tegen de touwen. Bij het tweede gevaar in de 18e minuut, stond de 2-0 al op het scorebord. Bas Evenboer speelde Reinier Meijerink met een korte corner snel in. Reinier kapte zijn tegenstander goed uit in de 16, en schoot onberispelijk hard in de korte hoek de 2-0 achter keeper Vos. S.V. Nieuwleusen liet ondanks de harde meewind goed verzorgd voetbal zien, wat na 30 minuten resulteerde in de 3-0 voorsprong. Wederom uit een korte corner, schoot dit keer Tom Vasse hard op doel. Keeper Vos moest pareren, maar werd in de rebound geklopt door Saake Malestein. Onder andere door een fantastisch afstandsschot van Ruben Brinkman, en nog een aantal goede kansen, bleef het bij een comfortabele 3-0 bij de rust, waar 4 of 5-0 ook zeker had gemogen.

Zonder te wisselen werd er aan de 2e helft begonnen. Waar S.V. Nieuwleusen in de 1e helft goed met de harde wind omging, werd er niet goed met de tegenwind omgegaan. Veel te veel ging er ineens door de lucht in plaats van over de grond. Uit het niets maakte Hollandscheveld in de 50e minuut de 3-1. Een vrije trap rond de middenlijn werd de 16 in geslingerd. Geheel vrijgelaten schoot Robbin Sikken de 3-1 onberispelijk achter Tim Hoogenkamp. Doordat de spaarzame momentjes dat Hollandscheveld de aansluitingstreffer zou kunnen maken goed afliepen, kwam er niet echt veel spanning meer in de wedstrijd. S.V. Nieuwleusen had op het einde van de wedstrijd de score nog kunnen uitbouwen, maar de echte scherpte ontbrak bij de afronding. Wel jammer dat het goede spel van de 1e helft niet doorgezet kon worden in de 2e helft. Maar het zijn weer 3 belangrijke punten die bijgeschreven kunnen worden in de stand en de strijd om de 2e periode, waarin S.V. Nieuwleusen bovenaan staat.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
MVV’69-Lemele AFGELAST

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-BVC’12 1-2
Heino-FC Winterswijk 1-1

Tweede klasse J
Vogido-Overwetering 3-0

Tweede klasse L (Noord)
Dalfsen-Beilen 3-0

Foto’s: Kristian Giesen

Rolder Boys-Lemelerveld 1-3

Derde klasse B
Activia-Wijhe’92 AFGELAST
Albatross-Heeten 1-1

Foto’s: Henk Vloedgraven

Derde klasse D (Noord)
DIO Oosterwolde-USV 1-1


Het meest besproken moment van de wedstrijd. Scheidsrechter Koops ziet als enige een bewuste terugspeelbal en geeft een vrije trap vlak voor het doel van USV, waaruit DIO de 1-0 scoort.

In een doorweekt Oosterwolde kreeg USV niet veel kansen, maar dankzij een late treffer van Ron Meijerink kon toch nog een punt worden bijgeschreven.

Na een van beide kanten aftastend begin nam DIO het initiatief. De thuisploeg won steeds meer duels en toonde zich dreigend via de vleugels. Ondanks het overwicht hadden de Friezen in de 34e minuut de zoveelste dwaling van de warrige arbiter Koops nodig om op voorsprong te komen. Hij zag als enige op sportpark Oostenburg een bewuste terugspeelbal van Thijmen Stegeman op doelman Martijn Scheper. Die raapte na een onoverzichtelijke kluts nietsvermoedend de bal op en werd gestraft met een vrije trap vlak voor zijn doel. Remco van de Avoird pakte het onverwachte cadeau uit via een carambole met de opgetrokken USV muur (1-0).

Na rust liet USV steeds meer van zich horen. De kopbal van Chiel de Weerd miste precisie en de na een uur ingevallen Ron Meijerink was meteen gevaarlijk met een knappe actie op de achterlijn. Op het loodzware veld had USV dan toch de langste adem met een staaltje hogeschoolvoetbal. Na een wonderschone combinatie Meijerink-De Weerd- Meijerink was doelman Giovannni Oldersma kansloos (1-1)

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse G
Haarle-GFC AFGELAST
Nieuw Heeten-Raalte 0-3
Hector-Broekland 4-2
Lettele-Holten AFGELAST

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Witteveense Boys’87 3-1

Vijfde klasse A (Noord)
Giethoorn-Hoonhorst 1-3
DVSV-Vilsteren 2-0

Vijfde klasse G
Mariënheem-Go Ahead Deventer 5-2
Wesepe-SDOL 0-1