Rondje langs de Sallandse velden (zondag 8 mei)

Het volledige programma van het Sallandse amateurvoetbal van de ploegen die wij volgen. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, tussenstanden, statistieken en foto’s! 

Update: 09-05-2016 20:00u

 

Hoofdklasse C

Hollandia-Rohda Raalte 1-2
0-1 Lars van Schooten
0-2 Saba Gwedelidze
1-2 Robin Schaaf

Rohda Raalte pakte zijn strohalm om nacompetitie te ontlopen met twee handen aan. Door een 1-2 overwinning (samenvatting) heeft de ploeg van trainer Frank Tempelman nog kans de nacompetitie te ontlopen. In ieder geval moet men dan komende maandag in eigen huis winnen van het al gedegradeerde Alcides. Als dat lukt is men afhankelijk van de resultaten van Alverna en Hollandia.

Programma maandag 16 mei: Rohda Raalte-Alcides

 

Eerste klasse E

Woezik-Heino 1-2
1-0 El Haddouti
1-1 Jesper Schokker
1-2 Jesper Schokker

Tegen kampioen Woezik speelde Heino zich met een knappe 1-2 zege uiteindelijk veilig. De thuisploeg had, tot deze zondag, nog geen punt verspeeld in eigen huis. Tegen Heino liep het echter anders. Na de 1-1 en 1-2 van matchwinner Jesper Schokker kwamen de bezoekers niet echt meer in gevaar. Een zeer belangrijke zege voor de ploeg van Michel Steggink dat hiermee verzekerd is van nog een seizoen in de Eerste Klasse.

Programma maandag 16 mei: Heino-NEC

 

Tweede klasse J

Wijhe’92-Turkse Kracht 6-7
0-1 Ogün Mutlu
0-2 Huseyin Güveli (pen)
0-3 Sadettin Aydogan
1-3 Nick Dokman
2-3 Ricardo Heerink
3-3 Niels Ruiter
3-4 Emre Akcagoz
3-5 Murat Kilinc
3-6 Huseyin Ozer
4-6 Niels Ruiter
5-6 Jari van Wijnen
6-6 Marijn Ruiter
6-7 Huseyin Güveli

Wijhe’92 degradeerde deze zondag na een spectaculair duel thuis tegen concurrent Turkse Kracht. De gasten stonden na acht minuten al op een 0-3 voorsprong. Wijhe’92 knokte zich daarna telkens knap terug, maar zag uiteindelijk toch de drie punten naar de Deventenaren gaan. Zonde, want de ploeg van scheidend trainer Peter Jansen pakte in de tweede seizoenshelft nog zeer veel punten. Uiteindelijk viel het doek deze zondag.

Programma maandag 16 mei: ATC’65-Wijhe’92

Foto: Ineke van Wijhe


Derde klasse B

Vrij, vervolg op donderdag 12 mei

 

Vierde klasse H

FC RDC-Broekland 3-4
0-1 Stefan van der Vegte
1-1 Sehti Chann
1-2 Erwin Dijkman
1-3 Ruben Simons
2-3 Tesh Ros
3-3 Tesh Ros
3-4 Erwin Dijkman

Broekland deed hele goede zaken in Deventer. Door te winnen van FC RDC is plaats elf (nacompetitie) uitgesloten. Dat de verschillen klein zijn in deze klasse blijkt wel. De ploeg van trainer Richard van Dellen staat inmiddels op een vijfde plaats. Op de laatste speeldag maken de Broeklanders ook nog kans op de derde periodetitel.

Programma maandag 16 mei: Broekland-DAVO


Haarle-Lettele 3-1
1-0 Erik Westendorp
2-0 Jari ten Have
2-1 Sven Spikker
3-1 Erik Westendorp

Lettele komt in de problemen door een 3-1 nederlaag in en tegen Haarle. De ploeg van trainer Paul Roskam staat op een elfde (nacompetitie)plaats. Men heeft wel alles nog in eigen hand. Bij winst komende maandag op OVC’21 is de ploeg veilig.

Programma maandag 16 mei: Balkbrug-Haarle en Lettele-OVC’21


ABS-USV 5-2
1-0 Kevin Prins
2-0 Maikel Demmers
3-0 Maikel Demmers
4-0 Wessel Nikkels
4-1 Ron Meijerink
5-1 Mark Boschloo
5-2 Tjerk Poppens

Wat kan het contrast in het voetbal groot zijn. Vorige week speelde USV een puike wedstrijd in Ommen tegen OVC ’21 en in Bathmen was daar niets meer van te zien. Binnen 30 minuten werd het volledig verrast door de gedreven ABS’ers. Door doelpunten van Kevin Prins, Maikel Demmers (2x) en Wessel Nikkels stond er toen al 4-0 op het scorebord. Vlak voor rust kwamen de blauw-witten door Ron Meijerink nog terug tot 4-1 maar ook in de tweede helft straalde het vertrouwen op een beter resultaat niet van de USV’ers af. In de 63e minuut zag Mark Boschloo zelfs nog kans de voorsprong naar 5-1 te tillen voordat Tjerk Poppens in de 78e minuut de uiteindelijke 5-2 eindstand kon laten aantekenen.

Was het spanning of beleving, coach Theo van ‘t Zand kon na afloop van de wedstrijd de vinger niet op de zere plek leggen. Door dit resulaat blijft het in de staart van de 4e klasse buitengewoon spannend wie voor behoud van het 4e klasseschap nog tot de nacompetitie kan worden veroordeeld. Het is de Nieuwleusenaren er dan ook alles aan gelegen zondag goed voor de dag te komen in de derby tegen sv Dalfsen.

De belangrijke wedstrijd op sportpark Hulsterlanden begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter H.A. Jansen.

 

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

Dalfsen-SV Zwolle 2-3
1-0 Luc van der Vegt
1-1 Patrick Maat
2-1 Wouter Middelveen
2-2 Patrick Maat
2-3 Jimmy Eikelboom

In eigen huis is het Dalfsen niet gelukt om de titelstrijd tegen SV Zwolle om te draaien. De Zwollenaren bleken over 90 minuten efficiënter dan Dalfsen. Voorafgaand had de ploeg van trainer Peter Reumer slecht één punt minder dan SV Zwolle. Door het verlies van gedeeld nummer twee Diepenveen kon SV Zwolle al een kampioensfeest vieren deze zondag.

Programma maandag 16 mei: USV-Dalfsen


OVC’21-Holten 4-2
0-1 Bas Tuitert
0-2 Jaap Huisman (pen)
1-2 Damon Nouri
2-2 Nick Zandman
3-2 Koen Daman
4-2 Nick Zandman

OVC’21 wist een 0-2 achterstand om te buigen, daardoor blijven de Ommenaren aan kop in de derde periodetitel. De laatste speeldag is zeer spannend voor OVC’21. In en tegen Lettele kan de thuisploeg ook nog nacompetitie tegen degradatie ontlopen.

Programma maandag 16 mei: Lettele-OVC’21

 

Vijfde klasse A

SDOL-Vilsteren 0-1
0-1 Jelle Niens

Een domper in het laatste competitieduel van het seizoen voor SDOL. Tegen nummer een na laatst Vilsteren zou men een overwinning mogen verwachten. De teller dit seizoen bleef echter bij vijf overwinningen steken. Opvallend is dat de Luttenbergers slecht 17 goals maakte dit seizoen. In geen enkele wedstrijd maakte men meer dan twee goals.

Hoonhorst-Zenderen Vooruit 2-5
0-1 Freek Vlaskamp
0-2 Teun Besselink
0-3 Teun Besselink
0-4 Bart Beld
0-5 Mart Vetketel
1-5 Richard Beltman
2-5 Joey Kroes

In het laatste competitieduel van het seizoen zou Hoonhorst bovenaan kunnen komen. Bij winst op Zenderen Vooruit zou de ploeg van trainer Bert Spies in de wachtkamer zitten voor de titel. Opmerkelijk is dat in deze klasse de laatste speeldag niet gelijk wordt afgewerkt. Uiteindelijk verloor Hoonhorst en kunnen alle scenario’s de kast in. De blauw-witten maken zich op voor de nacompetitie. Ulu Spor, Sportlust Vroomshoop en Zenderen Vooruit maken komende maandag is wie kampioen wordt van 5A.

Nieuw Heeten-Marienheem 3-0
1-0 Juul Kruiper
2-0 Juul Kruiper
3-0 Erik ten Have

Nieuw Heeten sloot het seizoen prettig af met een 3-0 overwinning. Voor Mariënheem was het minder, zeker voor vertrekkend trainer Sander Brinkman, die afscheid nam met een nederlaag en een achtste plaats.

Bornerbroek-Raalte 0-2
0-1 Nick van Tolij
0-2 Nick van Tolij

Raalte gaf trainer Jan Plagman een mooi afscheid. De Wijhenaar neemt komend seizoen Wijhe’92 2 onder zijn hoede. Door twee goals van Nick van Tolij wonnen de Raaltenaren en eindigen op een zesde plaats in 5A.

 

Vijfde klasse H

SSA Epse Gorssel-Wesepe 3-0
1-0 Ruben Ooms
2-0 Lars van der Werf
3-0 Stef van Brussel

Wesepe verloor in Gorssel met 3-0 van nummer zes Epse/Gorssel. De mannen van trainer Bert van Losser spelen nog één wedstrijd om ‘des keizers baard’.

Programma maandag 16 mei: Wesepe-Terwolde

 

Aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande wedstrijden in KNVB Oost? Mail naar redactie@sallandvoetbal.nl

Volg ons ook op twitter (@SallandVoetbal) #sallandvoetbal of op facebook!

Foto: Ineke van Wijhe