Uitslagen 8 en 9 december (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 09-12-2018 21:50u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
WVF-ASC’62 1-1

Derde klasse D
OZC-Wilhelminaschool 4-3

Derde klasse D (Noord)
Bant-Nieuwleusen 0-3

S.V. Nieuwleusen won zaterdag in de Noordoostpolder met 0-3 van Bant. De ruststand was ook de eindstand, in de 2e helft was er dan ook niet veel meer te beleven op sportpark “De Akkers.” In tegenstelling van wat er stond geschreven in de voorbeschouwing op de website van S.V. Nieuwleusen en in het programmablad is er wel degelijk historie tussen de beide ploegen. In de jaren ’70 werd er in competitieverband 6 keer tegen elkaar gespeeld. De meeste wedstrijden werden toen in het voordeel van Bant beslist.

Trainer David Leeuw kon zaterdag niet beschikken over Lars Gruben, Saake Malestein( beiden ziek) en keeper Tim Hoogenkamp(geblesseerd). Oudgediende Jori Koerhuis stond onder de lat.

S.V. Nieuwleusen kwam goed uit de startblokken, in de 4e minuut stuurde Tom Vasse, Wouter Tabbers de diepte in. Over rechts ging Wouter alleen op de keeper af en scoorde beheerst: 0-1. In de 18e minuut kwam Bant er gevaarlijk uit en kreeg een goede kans, Jori Koerhuis bracht redding met de voeten. In de tegenaanval kreeg Bas Evenboer een goede kans maar zijn inzet ging net naast. Twee minuten later was het wel raak. Nu gaf Stefan van Veen een dieptepass op Wouter Tabbers, die de bal langs de keeper wist te krijgen: 0-2. Wouter Tabbers kreeg nog 2 kansen maar een lobje ging net naast en een hard schot werd uit de benedenhoek getikt. Helaas geen hattrick voor Wouter. In de 41e minuut kreeg Bant een enorme kans, de bal leek te worden binnengelopen door Ferdy Timmer, maar ging naast. Op slag van rust werd er binnen het strafschopgebied een overtreding begaan op Tom Vasse en kreeg S.V. Nieuwleusen een penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Reinier Meijerink: 0-3.

De 1e helft was al niet best maar in de 2e helft zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Opmerkelijk was de 3 dubbele wissel in de 58e minuut. In die 2e helft kreeg S.V. Nieuwleusen enkele spaarzame kansjes. De beste kansen waren voor de thuisclub en het was keeper Jori Koerhuis die, met enkele fraaie reddingen, zijn ploeg op de been hield. S.V. Nieuwleusen ging met de 3 punten naar huis maar wat wel zorgen baart is dat de ploeg tegen laagvlieger Bant zoveel kansen weggaf.

Tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Lemele-Wijthmen 3-4

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-SC Bemmel 1-2
BVC’12-Heino AFGELAST

Tweede klasse J
Overwetering-SDC’12 2-0

Foto’s: Jordy van Breukelen

Tweede klasse L (Noord)
Dalfsen-Asser Boys 4-1
Lemelerveld-FC Assen 5-0

Derde klasse B
Witkampers-Heeten 2-0

Foto’s: Henk Vloedgraven

KCVO-Wijhe’92 0-6

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
Dwingeloo-USV 2-3

In de rust gaf niemand nog een stuiver voor de winstkansen van USV. Het was een wonder dat het scorebord slechts een 2-1 tussenstand toonde. Zoveel sterker was koploper Dwingeloo in het 1e bedrijf.

Op de blubberige grasmat modderde USV vanaf de aftrap maar wat aan en hield slechts tegen. En deed dat met weinig overtuiging. In de 6e minuut was het al raak door Robert Mulder (1-0). De thuisploeg had een ruime serie kansen om zeep geholpen toen USV in de 27e minuut uit het niets de gelijkmaker scoorde. Een prachtige voorzet van Ron Meijerink werd bij de 2e paal binnengekopt door Niels Kappert (1-1). Nog in dezelfde minuut stond USV weer achter. Doelman Martijn Scheper leek de bal te vangen, maar gunde steraanvaller Sander Nijstad een herkansing (2-1). In het laatste kwartier voor rust overleefde USV nog maar eens een salvo aan riante doelkansen. Na rust voltrok zich een nieuw wonder. Met een paar omzettingen in de ploeg deed USV ineens mee aan de wedstrijd. De nog maar 5 keer gepasseerde defensie van Dwingeloo werd steeds vaker in verlegenheid gebracht. In de 59e minuut kwam USV goedkoop aan de gelijkmaker. De voorzet van Ron Meijerink was al een prooi voor doelman Erwin Hof toen de kletsnatte bal ineens panklaar lag voor Max Schaeffer (2-2).

Precies 3 minuten later stond de wedstrijd volledig op zijn kop. De lichtvoetige invaller Jonatha Cesario schudde een tegenstander af en zijn voorzet werd binnengekopt door Ron Meijerink (2-3). De stunt van USV kwam steeds dichterbij want in de 70e minuut stond de thuisploeg met 10 man. Robert Mulder kon inrukken na een charge op Stefan Klein. In de 80e minuut kreeg het duel opnieuw een onverwachte wending. Door een spierblessure kon scheidsrechter Vos niet verder. Beide ploegen wilden wel graag door zodat de als toeschouwer aanwezige KNVB scheidsrechter Heine Drenth van alle partijen groen licht kreeg om de slotfase voor zijn rekening te nemen. Dwingeloo gooide nog een keer alles op de aanval. Een voorzet rolde rakelings voorlangs terwijl aan de overkant Niels Kappert oog in oog met Erwin Hof een droomkans miste. Een paar tellen later had USV de winst dan toch binnen. En kon na een bizar duel het lange napraten over het wonder van Dwingeloo beginnen. Zondag speelt USV de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar thuis tegen Veno.

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse G
Haarle-Raalte 5-1
Broekland-Nieuw Heeten 0-2
Lettele-Markelo 1-4

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Wijster 2-0

Vijfde klasse A (Noord)
Hoonhorst-Kuinre 1-1
Vilsteren-Giethoorn 3-0

Vijfde klasse G
Mariënheem was vrij
Wissel-Wesepe AFGELAST
Terwolde-SDOL AFGELAST

Foto: Kristian Giesen