Programma 8 en 9 april (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 09-04-2017 21:00u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
OZC-ASC’62 2-2

Derde klasse D (Noord)
SVN’69-Nieuwleusen 0-2

Op sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen heeft S.V. Nieuwleusen in een niet al te beste wedstrijd een moeizame 0-2 overwinning geboekt op SVN ’69.

S.V. Nieuwleusen moest het deze wedstrijd doen zonder Mark de Weerd en Saake Malestein, die aan de blessurelijst moesten worden toegevoegd. SVN ’69 had nog een mogelijkheid zich te kwalificeren voor de nacompetitie door het winnen van de 3e periode. Deze wedstrijd zou dan wel in winst moeten worden omgezet om hiervoor in de race te blijven.

De 1e helft kenmerkte zich door een fanatieker SVN ’69 dat er alles aan deed om S.V. Nieuwleusen niet aan voetballen te laten toekomen. Met lange ballen probeerde men de spitsen in stelling te brengen maar de verdediging van S.V. Nieuwleusen onder leiding van Rob Muller en Erwin Goutbeek hield prima stand. S.V. Nieuwleusen was erg slordig in de passing en kon mede door de nodige omzettingen geen echte vuist maken. Toch had de openingstreffer voor S.V. Nieuwleusen al in de 6e minuut kunnen vallen. Mike Mijnheer werd goed vrijgespeeld maar zijn schot werd ten koste van een corner onschadelijk gemaakt door doelman Jeffry Meilof van SVN ’69. Het gevaar van SVN ’69 bleef beperkt tot een afstandsschot in de 20e minuut dat net naast het doel belandde en een mogelijkheid uit een counter in de 39e minuut. Even daarna had de snelle Justin Beentjes S.V. Nieuwleusen aan een voorsprong kunnen helpen. Oog in oog met de doelman wist hij de geboden kans echter niet te benutten.

In de 2e helft was er voor het publiek meer te beleven, hoewel het niveau van de wedstrijd er niet veel beter op werd. Opnieuw had Justin Beentjes S.V. Nieuwleusen aan een voorsprong kunnen helpen toen hij alleen voor doelman Meilof verscheen, die een goede redding verrichte. Even later in de 58e minuut kwam S.V. Nieuwleusen toch op voorsprong dankzij de tegenstander. Een verdedigende kopbal van laatste man en routinier Anton Bijker verdween pardoes in eigen doel (0-1). Deze al 41 jaar jonge/oude verdediger speelde verder een degelijke wedstrijd.

SVN ’69 probeerde deze ongelukkige achterstand ongedaan te maken door meer de aanval te zoeken. De wedstrijd werd hierdoor meer open en bood goede counterkansen voor S.V. Nieuwleusen. In de 63e minuut had Anne Jan Broek de score kunnen verdubbelen. Zijn afstandsschot werd ternauwernood door doelman Meilof tot corner verwerkt. Uit de daaropvolgende corner kopte Bas Evenboer de bal net naast het doel. Ook SVN ’69 liet zich niet onbetuigd onder aanvoering van de prima spelende Chris Timmerman. Zijn kopbal in de 67e minuut ging maar rakelings over het doel. Een kwartier voor tijd dacht Reinier Meijerink te scoren voor S.V. Nieuwleusen nadat hij in stelling was gebracht door invaller Tom Vasse. Het doelpunt werd echter afgekeurd na overleg met de grensrechter van SVN´69. Kennelijk was er in een voorafgaande spelsituatie een buitenspelsituatie door hem geconstateerd.

SVN´69 kreeg hierna de beste kans op de gelijkmaker maar doelman Wietse van der Ploeg die een foutloze wedstrijd speelde wist de inzet onschadelijk te maken. In de 90e minuut besliste Justin Beentjes de wedstrijd in het voordeel van S.V. Nieuwleusen. Hij werd door Reinier Meijerink in de diepte aangespeeld en rondde goed af (0-2). SVN ´69 gaf zich nog niet gewonnen en kreeg twee goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar Wietse van der Ploeg was deze middag niet te passeren.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D
Drienerlo-Lemele 2-3

 

Zondag

Eerste klasse E 
Rohda Raalte-BVC’12 2-3
Heino-SC Bemmel 1-0

Derde klasse B
Lemelerveld-Witkampers 4-3
Heeten-Twenthe 0-3

Foto’s: Henk Vloedgraven

Wijhe’92-Overwetering 0-0

Foto’s: Rijk vd Berg / Gerrit Krijt

Vierde klasse E (Noord)
Hoogersmilde-OVC’21 2-7
USV-Zandhuizen 5-1

Ondanks de ruime overwinning op laagvlieger Zandhuizen straalde de blijdschap na afloop van de wedstrijd niet echt van het gezicht af van coach Theo van ‘t Zand van USV. Voor de eerste keer in dit seizoen moest hij zijn mannen in de rust tot de orde roepen omdat een groot aantal spelers flink verzaakten. Uitblinkers Sander Schaeffer en Thijmen Stegeman liepen zich in de eerste helt wel het apezuur en mede door hun tomeloze inzet kon de rust met 2-1 bereikt worden. Na uitstekend voorbereidend werk van Schaeffer was het voor Ron Meijerink een koud kunstje om in de 12e minuut de 1-0 binnen te tikken. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Rob Schenkel van Zandhuizen profiteerde optimaal van slordig verdedigingswerk van USV, 1-1. Nog voor de thee zette Kay Huzen met een uitstekend genomen vrije trap de thuisploeg weer op voorsprong, 2-1.

Na de pauze was het louter eenrichtingsverkeer naar het doel van keeper Jeffrey Krol van Zandhuizen. USV creëerde kans op kans maar Krol hield met het nodige geluk zijn doel schoon. In de 58e minuut moest hij wel capituleren toen Sander Schaeffer een penalty, na een overtreding op Leon Kooiker, onberispelijk inschoot, 3-1. De score leek hierna nog verder opgevoerd te worden maar schoten van Niek Hamers en Kooiker belandden op de Zandhuizer paal. Mathijs van Faassen was nog dicht bij de 4-1 maar zijn doelpunt werd op advies van de assistent scheidsrechter afgekeurd. In de slotfase zagen Kooiker en Bas Chierandjoe toch kans de vierde en en vijfde treffer voor USV op het scorebord te laten aantekenen. De Poolse aanwinst Dawid Krukowski maakte in de laatste minuten met een aantal sterke acties nog een opvallend competitiedebuut in de hoofdmacht van USV. Tot meer doelpunten voor de blauwwitten leidde dit echter niet meer.

 

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

Vierde klasse H
ABS-Hoonhorst 4-2
Holten-Broekland 1-0
Haarle-Activia 1-4
Lettele-Dalfsen 0-5

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Kuinre 6-3

Vijfde klasse G
Kon UD-Raalte 1-2
SP Deventer-Wesepe 2-1
Go Ahead-Mariënheem 0-4
Terwolde-SDOL 3-0
Nieuw Heeten-Sallandia 3-3

Foto boven: Rijk vd Berg