Rondje langs de Sallandse velden (zaterdag 7 mei)

Het volledige programma van het Sallandse amateurvoetbal van de ploegen die wij volgen. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, tussenstanden, statistieken en foto’s! 

Update: 07-05-2016 20:00u

 

Tweede klasse H

AVW’66-ASC’62 1-3
0-1 Chiel Pasman
0-2 Matthijs van Gelder
1-2 (?)
1-3 Chiel Pasman

ASC’62 won in Westervoort met 1-3 van AVW’66. De thuisploeg strijd nog tegen het ontlopen van de nacompetitie. ASC’62 had bij een nederlaag nog in de problemen kunnen komen, maar stelde orde op zaken. Onder andere twee treffers van Chiel Pasman zorgden ervoor dat de ploeg van trainer Marcel Waaijer komende zaterdag rustig kan afsluiten in het laatste competitieduel.

Voor AVW’66 was dit overigens het einde van een opmerkelijke serie. Vanaf het duel in Dalfsen op 5 december 2015 (3-1 winst voor ASC’62) had de ploeg namelijk niet meer verloren. In de tussenliggende 12 duels haalde men 28 punten.

Programma zaterdag 14 mei: ASC’62-Hulzense Boys

 

Derde klasse C

WZC Wapenveld-OZC 2-0
1-0 Jonas Faber
2-0 Derk Jan Lantink

In Wapenveld werd de titeldroom van OZC aan diggelen geschoten. Ondanks grote kansen voor de ploeg uit Ommen, was het de ploeg uit Wapenveld dat efficiënter was. De thuisploeg wendde daarom in ieder geval directe degradatie af. Men maakt zich bij WZC nu op voor de nacompetitie om degradatie te voorkomen. OZC speelt nog één competitieduel en gaat dan ook de nacompetitie in, zij spelen voor promotie naar de tweede klasse.

Programma zaterdag 14 mei: OZC-SCD’83

 

Nieuwleusen-Hattem 1-1
1-0 Bas Evenboer
1-1 Lawrence van der Bend

Voor Nieuwleusen eindigde het duel der middenmoters in een 1-1 gelijkspel. Voor de Nieuwleusenaren staat er in het laatste competitieduel komende zaterdag niets meer op het spel. De ploeg van David Leeuw staat op een vijfde plaats in 3C.

Programma zaterdag 14 mei: SEH-Nieuwleusen

 

Derde klasse D

Sportlust Glanerbrug-Lemele 2-4
1-0 Jesse Holt
1-1 Robin Schoenmaker
2-1 (?)
2-2 Remon Kleinlugtenbeld
2-3 Remon Kleinlugtenbeld
2-4 Steven Warmelink

Tegen het al gedegradeerde Sportlust Glanerbrug kwam Lemele nog tweemaal achter, maar volgde uiteindelijk wel een belangrijke overwinning. Door verlies van nummer tien RKSV staan de Lemelers inmiddels op gelijke hoogte. Komende zaterdag volgt op de laatste speeldag de ontknoping! Kan de ploeg van trainer Klaas Mijnheer nacompetitie ontlopen?

Programma zaterdag 14 mei: Lemele-Mariënberg

 

Aanvullingen/opmerkingen op bovenstaande wedstrijden in KNVB Oost? Mail naar redactie@sallandvoetbal.nl

Volg ons ook op twitter (@SallandVoetbal) #sallandvoetbal of op facebook!