Uitslagen 7 en 8 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 08-10-2017 20:40u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-DZSV 2-0

Tweede klasse J (Noord)
DESZ-Nieuwleusen 3-1

Op een druilerige zaterdagmiddag moest S.V. Nieuwleusen 1 aantreden tegen DESZ in Zwartsluis.

Beide elftallen voetbalden vorig seizoen nog in de 3e klasse. Toen was DESZ op eigen veld de meerdere van S.V. Nieuwleusen. Ook deze middag moest S.V. Nieuwleusen DESZ als meerdere erkennen en verloor het met 3-1.

S.V. Nieuwleusen begon na de winst op NEC met dezelfde 11 spelers aan de wedstrijd in Zwartsluis. In een rommelige beginfase van beide kanten was het DESZ dat in de 18e minuut de leiding nam. Een schot vanaf het 16 meter gebied van Etiënne Moorman kon niet worden gekeerd door Timo Muller. Na de 1-0 probeerde S.V. Nieuwleusen wel te voetballen maar DESZ voetbalde zeer compact en met de nodige fysieke kracht gaven ze weinig tot niets weg.

In de 32e minuut kwam DESZ ook verdiend op de 2-0 voorsprong. Na een handsbal van Timo Muller buiten de 16 werd de gegeven vrije trap prachtig binnen geschoten door Tom Kisjes.

Op slag van rust pareerde Timo Muller nog de slecht in geschoten strafschop van Naberman waardoor S.V. Nieuwleusen nog moed mocht houden op een betere tweede helft.

Na de rust kwam Justin Beentjes voor Bas Evenboer waarmee S.V. Nieuwleusen de aspiraties voor de tweede helft wel kenbaar maakte. Niets meer te verliezen en zien of de aansluiting nog gevonden kon worden. Het resulteerde in enkele kleine mogelijkheden en in de 59e minuut tikte Reinier Meijerink de aansluitingstreffer binnen 1-2. Dit gaf de burger weer moed en S.V. Nieuwleusen ging nog nadrukkelijker op zoek naar de toen welverdiende gelijkmaker. Echter door een onnodige overtreding van Stan Scholten en de gegeven vrije trap wist Cor Koning de 3-1 binnen te koppen. Hiermee kwam aan alle illusies een eind en doordat de spitsen van DESZ het vizier niet altijd even scherp hadden staan kon een grotere uitslag worden voorkomen.

Hopen op betere tijden in de komende thuiswedstrijd tegen DZOH.

Verslag: Kars Odink

Derde klasse D (Noord)
OZC-Hollandscheveld 0-4

Vierde klasse D
Lemele-SVV’56 1-0

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Heino-Stevo 3-0
Longa’30-Rohda Raalte 3-1

Tweede klasse J
Robur et Velocitas-Overwetering 3-2

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Germanicus 1-0

Derde klasse B
Heeten-vv Twenthe 4-1

Foto’s: Henk Vloedgraven

Wijhe’92-KCVO 3-3

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
Dalfsen-OVC’21 2-0
Dalen-USV 3-0

 

Ondanks de wat geflatteerde 3-0 nederlaag die USV op sportpark ’t Grootveld in en tegen Dalen leed, hoeft het team van coach Theo van ’t Zand zich nog geen grote zorgen over het vervolg van het seizoen te maken.

Natuurlijk was vooraf gehoopt een puntje af te snoepen van misschien wel één van de titelkandidaten. Dat zat er echter niet in omdat de mannen van trainer Bert Doldersum net wat beter in de duels, de omschakeling en de eindpass waren.

Het eerste kwartier had USV trouwens weinig in de melk te brokkelen en kwam de thuisploeg regelmatig vanaf de linkerflank in het strafschopgebied van de blauwwitten. Dat leverde in de 10e minuut ook het eerste doelpunt op. Een voorzet van Jelle de Rudder caramboleerde ongelukkig via Martijn Verburg langs keeper Martijn Scheper in het Nieuwleuser doel, 1-0. Hierna kwam USV beter in haar spel en was het een aantal keren dreigend voor het doel van Kevin Borgman. Dennis van der Veen was dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de tweede helft bleef USV op zoek gaan naar de gelijkmaker. Mede door het ontbreken van een goede eindpass kwam die treffer er niet. Aan Daler zijde kwam die er in de 66e minuut wel en dat resulteerde ook in een 2-0 voorsprong. Tijmen Venhorst’s voorzet werd aangeraakt door een USV-verdediger en Scheper was ook dit keer volstrekt kansloos. Na een inschattingsfout in de blauwwitte defensie kon Alexander Velthuis tien minuten voor tijd nog de 3-0 op het scorebord laten aantekenen.

De bemoedigende woorden van trainer Doldersum na afloop van de wedstrijd dat “USV een goed team is wat zeker punten gaat pakken”, moet voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijden geven.

Zondag staat voor USV de thuiswedstrijd tegen Weerdinge op het programma.

Foto’s en verslag: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Broekland-De Gazelle 2-0
SC Deventer-Hoonhorst 5-2
Lettele-Terwolde 2-2
Diepenveen-Nieuw Heeten 7-0
Holten-Haarle 1-0
Raalte-Activia 1-2

Vijfde klasse A (Noord)
Uffelte-Vilsteren 4-3

Vijfde klasse F
Go Ahead Deventer-SDOL 1-3
Mariënheem-IJsselstreek ** gestaakt bij 1-0 stand
Wesepe-Wissel 1-2