Uitslagen 6 en 7 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 07-10-2018 20:40u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Vroomshoopse Boys 1-2

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse D
Mariënberg-OZC 1-4

Derde klasse D (Noord)
ZZVV-Nieuwleusen 1-4

S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag 6 oktober op sportpark Woltinge-slag in Zuidwolde tegen ZZVV en won de wedstrijd met 1-4.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd gaan redelijk gelijk op. Beide teams maken direct duidelijk wel te willen voetballen op het kurkdroge kunstgras van ZZVV. Echt grote kansen doen zich nog niet voor maar toch ligt de bal ineens in het doel van S.V. Nieuwleusen. Uit een corner van ZZVV lijkt de Tim Hoogenkamp te worden gehinderd waardoor Roald Schinkel in een leeg doel vrij kan inkoppen: 1-0 voor ZZVV.

In de fase die volgt heeft S.V. Nieuwleusen het niet makkelijk en weet geen kansen te creëren. ZZVV heeft het betere van het spel en dwingt Nieuwleusen tot het maken van slordige foutjes. Maar net zo onverwachts als de 1-0, valt ook de 1-1. Reinier Meijerink zet ineens Tom Vasse op links vrij voor de keeper die het hoofd koel houdt en met een mooie boog in de verre hoek prachtig afrond. Op een vrije trap van Reinier na, die door de keeper uit de kruising wordt getikt, gebeurt er in het restant van de eerste helft niet zoveel meer: ruststand 1-1.

De tweede helft begint met een sterker Nieuwleusen. ZZVV heeft het moeilijk en kan niet veel meer afdwingen. Na een klein kwartier verovert Saake Malestein in een sterk duel de bal op het middenveld en speelt direct Tom Vasse in op links. Hij weet Reinier Meijerink voor het doel te bereiken die de gasten op een 1-2 voorsprong schiet.

Het is nogmaals Reinier die het net vindt. Nog geen vijf minuten later krijgt hij de bal op 20 meter op een presenteerblaadje van Nick Holsappel die voor Bas Evenboer in het veld is gekomen. Met een heerlijke pegel knalt hij de 1-3 binnen. Een kwartier voor tijd komt, na een lange afwezigheid, Lars Grubenvin het veld voor Saake Malestein. Niet lang daarna luistert hij zijn terugkeer op met een doelpunt. Wederom op aangeven van Tom Vasse zet Lars de 1-4 eindstand op het scorebord. Zeker op basis van de tweede helft een dik verdiende overwinning.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Lemele-’s Heerenbroek 1-1

 

Zondag

Eerste klasse E
Rigtersbleek-Rohda Raalte 2-2
Heino-De Zweef 1-0

Tweede klasse J
Overwetering-Voorwaarts Twello 2-3

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Beilen-Lemelerveld 0-2
SC Erica-Dalfsen 0-5

Derde klasse B
Heeten-Turkse Kracht 0-1
Wijhe’92-SP Lochem 2-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
USV-Havelte 2-0

Dankzij een 2-0 zege op Havelte blijft USV ongeslagen en daardoor bovenin meedoen op de ranglijst. Spits Ron Meijerink was scherp en prikte twee keer raak.

De overwinning was meer dan verdiend. USV had vanaf het begin de bal in bezit. Toch was de prachtige steekpass van Dennis van der Veen op Ron Meijerink na 13 minuten een van de weinige hoogtepunten in de eerste helft (1-0). USV controleerde de wedstrijd en Havelte probeerde af en toe en via Bjorn van Dalen wat terug te doen. Maar het bleef allemaal wat vlakjes. Echt opwindend werd het niet. Na rust mocht Havelte nog een kwartiertje hopen op een goed resultaat. Leon Kooiker kopte in vrije positie over en Dennis van der Veen kwam alleen voor de goed keepende Mark Bolding net verkeerd uit. In de 66e minuut was het wel raak. Na een goed lopende aanval was de voorzet van Leon Kooiker van dichtbij niet te missen voor Ron Meijerink (2-0). Meteen de beslissing. Want daarna ging bij Havelte langzaam het licht uit. USV werd steeds dominanter en kreeg in de slotfase kans op kans. Maar Leon Kooiker, Sander Schaeffer en Ron Meijerink kregen het scorebord niet meer in beweging. Zondag gaat USV op bezoek bij Trinitas.

Foto en tekst: Ben Schuurman

Vierde klasse G
Holten-Haarle 1-1
DAVO-Broekland AFGELAST
Raalte-De Gazelle 0-3
Diepenveen-Lettele 4-1
Nieuw Heeten-Markelo 0-2

Vierde klasse E (Noord)
Vios (O)-OVC’21 1-1

Vijfde klasse A (Noord)
Uffelte-Hoonhorst 1-8
BEW-Vilsteren 6-2

Vijfde klasse G
Wesepe-Mariënheem 2-2
SDOL-CCW’16 4-0