Programma 6 en 7 mei (uitslagen zaterdag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 07-05-2017 21:00u

Zaterdag

Tweede klasse H
IJVV-OZC 3-1
ZAC-ASC’62 0-1

Derde klasse D (Noord)
Hollandscheveld-Nieuwleusen 4-2

Zaterdagmiddag 6 mei moest S.V. Nieuwleusen het opnemen in en tegen Hollandscheveld. Een mooie wedstrijd voor S.V. Nieuwleusen om zich in vorm te spelen voor de nacompetitie. Althans dat dachten de vele trouwe supporters die elke week weer meereizen. Helaas startten de spelers met een hele andere spelopvatting en stelden de vele trouwe supporters teleur.

Al in de 8e minuut kwam Hollandscheveld op voorsprong doordat de buitenspelval van S.V. Nieuwleusen niet goed openging. Erwin Goutbeek lette niet goed op en Robin Bijl schoot beheerst de 1-0 binnen. Na een mooie bal van Erwin Dijk kan Mike Mijnheer in de 27e minuut de gelijkmaker binnenschieten in de verre hoek. In de 45e minuut is het opnieuw de buitenspelval die hapert doordat Bas Evenboer niet oplette en Rolf de Jonge de 2-1 voor Hollandscheveld aantekent. Direct hierna krijgt Sake Malenstein een grote kans, maar zijn schot gaat net voorlangs.

Na disciplinaire wissels van Erwin Goutbeek en Ruben Brinkman voor Anne Jan Broek en Robbert Veenstra begint S.V. Nieuwleusen wat scherper aan de tweede helft. Het is Sake Malenstein, die als één van de weinigen zijn normale niveau haalt, die na een foute terugspeelbal de keeper handig omspeelt en de 2-2 op het scorebord zet. In de 80e minuut is het Robert de Jonge die de ruimte die Rob Muller geeft benut door de bal onberispelijk in de kruising te schieten: 3-2 voor de thuisclub. Direct hierna lijkt het dat Justin Beentjes de gelijkmaker scoort, de grensrechter vlagt voor buitenspel, onmogelijk dat dit buitenspel is maar de scheidsrechter honoreert het vlagsignaal. S.V. Nieuwleusen moet meer risico nemen en krijgt nog een mooie kans na een prima pass van Bas Evenboer op Rob Muller, helaas schiet Rob net naast. In de laatste minuut kan Lars Lip geheel vrijstaand de bal inschieten en beslist de wedstijd: 4-2.

Na de opgaande lijn tegen Z.Z.V.V. was dit een hele slechte wedstrijd en de verwachtingen van een succesvolle nacompetitie zijn naar beneden bijgesteld. Er zal echt uit een ander vaatje getapt moeten worden en iedereen zal maximaal scherp moeten zijn wil S.V. Nieuwleusen enige kans gaan maken. De nacompetitie begint om 20 mei met een uitwedstrijd. De tegenstander is nog niet bekend omdat de competitie in de 3e klasse C op de laatste wedstrijddag beslist wordt.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D
Lemele-Oranje Nassau 0-5

 

Zondag

Eerste klasse E 
De Zweef-Rohda Raalte 0-0
Heino-Longa’30 1-2

Derde klasse B
Lemelerveld-TKA 6-3
Columbia-Overwetering 3-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Wijhe’92-Witkampers 3-2

Foto’s: Ineke van Wijhe
Vaassen-Heeten 0-4

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-IJhorst 3-0
USV-Oranje Zwart 2-2

Het scheelde niet veel of USV had haar tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Tegenstander Oranje Zwart deed er namelijk alles aan om de kampioenen uit Nieuwleusen een moeilijke middag te bezorgen. Coach Hajo van der Helm van de Wanneperveners had zijn mannen op scherp gezet en nog enige hoop op het behalen van een goede klassering in de 3e periode wat mogelijk recht zou geven op het spelen van de nacompetitie.

Bij USV was, na het behalen van het kampioenschap vorige week in de Wijk, de focus en concentratie niet meer echt aanwezig. Theo van ‘t Zand liet een aantal vaste waarden aan de kant en dat zorgde ook voor minder automatisme in het veld. Toch kwamen de blauwwitten de beginfase nog redelijk door en Thijmen Stegeman verzilverde in de 15e minuut met een prachtige kopbal een voorzet van Rick Timmerman, 1-0. Door onzorgvuldig verdedigingswerk kwamen de gasten na ruim een half uur door Tim Vredenburg verdiend op gelijke hoogte, 1-1.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. USV hoefde niet zo nodig en Oranje Zwart wilde maar al te graag. Dat had in de 71e minuut ook succes toen Rick Zantinge de Wanneperveners op voorsprong zette, 1-2. Arbiter van Lune was hierna de gebeten hond bij de gasten omdat hij in de slotfase zowel Peter Murris als Kor van der Meulen een rode kaart voorschotelde en USV twee minuten voor tijd een strafschop toekende. Penaltykiller Sander Schaeffer wist hier wel raad mee en bracht de thuisploeg in de slotminuten alsnog op gelijke hoogte, 2-2.

Foto en tekst: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Ulu Spor-Hoonhorst 1-2
Haarle-Diepenveen 2-2
Lettele-Broekland 1-4
Dalfsen-Wissel 5-1

Foto’s: Kristian Giesen

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Balkbrug 2-0

Vijfde klasse G
Terwolde-Wesepe 4-0
FC RDC-SDOL 2-1
Nieuw Heeten-Mariënheem 4-1
Raalte-V en L 5-1

Foto: Gerrit Krijt