Uitslagen 6 en 7 april (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 08-04-2019 20:30u

Zaterdag

Tweede klasse H
FC Zutphen-ASC’62 4-2

Derde klasse D
OZC-Juliana’32 2-2

Derde klasse D (Noord)
Avereest-Nieuwleusen 0-1

S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag in Balkbrug de derby tegen V.V. Avereest. Na een wedstrijd die meer spannend dan goed was, namen de gasten uit Nieuwleusen uiteindelijk de drie punten mee naar huis. Al in de 1e helft bepaalde Tom Vasse de eindstand op 0-1.

Voor de altijd beladen derby tegen de buren uit Balkbrug moest trainer David Leeuw wat aanpassingen doen in zijn elftal. Vanwege de goed gevulde ziekenboeg startte A-junior Leon de Raad in de basis. Hij hield zich verdedigend goed staande en maakte de negentig minuten vol. Bij de thuisploeg stonden Jurgen Visscher en Erik Mostert in de basis. Beide aanvallers hebben een bij S.V. Nieuwleusen gespeeld.

S.V. Nieuwleusen begon matig aan de wedstrijd en moest meteen verdedigend aan de bak. Avereest probeerde via hun linkervleugel een aantal keren gevaar te stichten, maar Stan Scholten verdedigde alert.

Het eerste half uur leverde van beide kanten geen noemenswaardige kansen op. Het bleef vooral beperkt tot schoten vanuit de tweede lijn. De laatste fase van de eerste helft begonnen de gasten uit Nieuwleusen aan te dringen. Avereest maakte de nodige overtredingen om de verschillende aanvallen onschadelijk te maken. Bas Evenboer was namens de Nieuwleusenaren twee keer dichtbij de openingstreffer. De eerste keer redde de keeper van Avereest, de tweede keer was Bas helaas ongelukkig in de afwerking.

Uiteindelijk kwam toch de verdiende voorsprong op het bord. Na goed voorbereidend werk van Reinier Meijerink was het Tom Vasse die met een bekeken schot in de verre hoek de keeper van Avereest kansloos liet.

Op slag van rust was het bijna 0-2. Wouter Tabbers nam de bal in één keer uit de lucht. Helaas voor de gasten ging deze volley rakelings over. Dat betekende een ruststand van 0-1.

In de tweede helft was het vooral S.V. Nieuwleusen dat probeerde te voetballen. Avereest beperkte zich vooral tot het ontregelen van het spel. Vanwege de 0-1 stand bleef de thuisploeg echter nog volledig in de wedstrijd. De ploeg van David Leeuw verzuimde het kwaliteitsverschil in deze wedstrijd vroegtijdig in een grotere voorsprong uit te drukken.

De spaarzame gevaarlijke momenten voor het doel wist Tim Hoogenkamp door alert keeperswerk onschadelijk te maken. In de slotfase was het dus vooral spannend. De thuisploeg had nog hoop op een punt, terwijl S.V. Nieuwleusen het niet voor elkaar kreeg definitief afstand te nemen.

Het eindsignaal werd dan ook door iedereen met enige sympathie voor de oranjehemden met gejuich begroet. Mede door de nederlaag van koploper Elim tegen S.V. Marknesse waren de drie punten tegen Avereest extra belangrijk. De strijd om de koppositie in de Noordelijke 3e klasse D ligt weer helemaal open.

Tekst: Klaas Kreule / Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse D
Lemele-Kampen 1-0

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-STEVO 3-1 samenvatting
Rigtersbleek-Heino 0-1

Tweede klasse J
Overwetering-Bon Boys 0-2

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-SC Emmeloord 4-0
Dalfsen-Dedemsvaart 2-0

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse B
Colmschate’33-Wijhe’92 2-7
SP Lochem-Heeten 6-0

Foto’s: Henk Vloedgraven

Derde klasse D (Noord)
Veno-USV 1-0

Guido Wind is aanvoerder van VENO. De defensiechef heeft een prachtige trap. Maar zijn inzet in de 31e minuut leek onschuldig. Was het een zuchtje wind? Of toch de zon? Hoe dan ook, doelman Martijn Scheper verkeek zich op de vrije trap, die vanaf 25 meter zomaar onder de lat viel. Het doelpunt was een grote opluchting voor de thuisploeg. Want USV begon brutaal en had het meeste spelaandeel. Ron Meijerink had pech toen zijn schot via een VENO-been de lat raakte. Even later werd zijn inzet ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Peter de Boer.

USV speelde een uitstekende partij. De door de vele blessures naar achteren gedirigeerde Chiel de Weerd gaf niks weg terwijl voorin de opgetrommelde Rick Timmerman speelde alsof hij nooit is weggeweest. Na rust kon het alle kanten op. USV nam meer risico, maar hele grote kansen leverde dat niet op. Toch leek USV in de 70e minuut langszij te komen, maar de treffer van Ron Meijerink ging niet door. Buitenspel. Ook dat had de perfect fluitende arbiter Tuinstra goed gezien. USV bleef drukken en in de tegenstoot kon VENO de wedstrijd niet beslissen. Waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef. Lars de Boer stuitte op Martijn Scheper terwijl een vliegend schot van de ingevallen Niels Kappert rakelings over de kruising zeilde. Zo werd het typisch zo’n dag voor een koploper als VENO.

Een moeizame overwinning die na afloop nog eens extra glans kreeg door een misstap van de concurrent. En ook typisch zo’n dag voor een laagvlieger als USV. Want ondanks de goede voorstelling in Vollenhove zakte USV weer iets verder richting de gevarenzone.

Tekst: Ben Schuurman / Foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse G
De Gazelle-Nieuw Heeten 2-1
Broekland-Raalte 5-2
Haarle-Diepenveen 2-2
Lettele-ABS 1-1

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-EHS’85 2-0

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Diever Wapse 8-1
Hoonhorst-IJhorst 3-1

Vijfde klasse G
V en L-Mariënheem 3-1
CCW’16-Wesepe 5-3
Wissel-SDOL 0-0

Foto: Kristian Giesen