Uitslagen 5, 7 en 8 april (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 08-04-2018 18:00u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-WVF 2-0

Foto’s: Kristian Giesen

Tweede klasse J (Noord)
NEC Delfzijl-Nieuwleusen 2-0

Zaterdag 7 april speelde S.V. Nieuwleusen haar verste uitwedstrijd van dit seizoen. In Delfzijl werd de strijd aangebonden met de Neptunia Eems Boys Combinatie. De enige overwinning tot nu was thuis tegen NEC Delfzijl. De wedstrijd werd dus met enig vertrouwen tegemoet gezien.

S.V. Nieuwleusen speelde een keurige 1e helft. Het elftal stond goed, liet zich inzakken, maar was gevaarlijk op de counter. De gevaarlijke Jari Slort werd goed afgestopt en het elftal van David Leeuw begon met vertrouwen te voetballen en kreeg de betere kansen.

Aanvaller Tom Vasse liet regelmatige de bedoelingen van S.V. Nieuwleusen zien. Met gevaarlijke dribbels zorgde hij samen met Rémon Scheper voor gevaar in de achterhoede van NEC Delfzijl. De beste kans was echter voor Bas Evenboer, wanneer hij de bal goed op zijn schoen gekregen had was de keeper van NEC kansloos geweest. Echter de rust breekt aan met een brilstand. De meegereisde trouwe supporters zochten met vertrouwen het knusse clubhuis van NEC Delfzijl op.

Hun droom valt echter op een verschrikkelijke manier in duigen. Jari Slort versiert een schrapschop, waaruit Nino Tualena de 1-0 aantekent. Scheidsrechter K. Moed denkt moedig te moeten zijn en geeft Bas Evenboer rood na een domme overtreding op de middenlijn. Erwin Noordhoff scoort met een afstandsschot 2-0. De ingevallen Anne Jan Broek ontvangt een onbegrijpelijke rode kaart. Het is te hopen is dat de radioman, die aan de middenlijn er bovenop zat, de scheidsrechter nog het ware verhaal heeft verteld. Hierna staat S.V. Nieuwleusen kansloos met negen man en de wedstrijd is gespeeld.

De leidsman vond het ook nog nodig om teamleider Alrik Lenters achter het leunhek te sturen. NEC Delfzijl was de betere ploeg, maar hekkensluiter S.V. Nieuwleusen verdiende zeker meer dan deze gevoelige nederlaag.

Verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC-BSVV 3-0

Vierde klasse D
Lemele-Bruchterveld 0-5

Zondag

Eerste klasse E
Heino-Rohda Raalte 1-1

Tweede klasse J
ATC’65-Overwetering 3-4

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Olyphia 2-0

Derde klasse B
Heeten-Albatross 3-2
Wijhe’92-Colmschate’33 2-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
Weerdinge-Dalfsen 1-3
Dalen-OVC’21 3-0
Twedo-USV 2-0

Uit of thuis. Voor USV lijkt het een wereld van verschil. In eigen huis kan de ploeg elke tegenstander een moeilijke middag bezorgen, Op locatie blijft daar helemaal niks van over. Zo ook tegen Twedo in Veenoord. Daar deed USV een half uurtje lang aardig mee. Ron Meijerink raakte al na 5 minuten de paal en de uitstekende doelman Rick Manting lag in de weg bij een prima schot van Rick Timmerman. Een voorsprong zou in die fase niet eens onverdiend zijn geweest. Toen nam de thuisclub het initiatief over.

USV overleefde een rij aan corners. Maar het was wachten op de voorsprong van Twedo. Die kwam in de 42e minuut eigenlijk nog knullig tot stand. Doelman Martijn Schepers liet een onschuldige voorzet los en Robert Torenbosch had geen moeite om het buitenkansje te verzilveren (1-0). Nog niet onoverkomelijk. Even herpakken in de rust. Zou je denken. Maar USV kwam buitengewoon slap uit de kleedkamer en riep direct de problemen op zich af. De snelle en talentvolle Iwan Immink wist in de 50e minuut wel raad met een enorme poedel achterin bij USV. Over en uit. Daarna lukte er helemaal niets meer. USV was overal te laat, kreeg de bal maar niet naar de goede kleur en de zeldzame doelpogingen misten alle richting. Het bleef alleen maar 2-0 omdat Twedo verzuimde de score verder op te voeren. Komende zondag speelt USV tegen SVV ’04 uit Schoonebeek. Aanvang 14.00 uur. Gelukkig weer thuis.

Foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Terwolde-Lettele 1-2 (5 april)

Broekland-Nieuw Heeten 1-0
Davo-Lettele 2-0
Activia-Haarle 2-1
Raalte-Hoonhorst 3-2

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Wapserveen 8-2

Vijfde klasse F
Wesepe-SDOL 1-1
Kon UD-Mariënheem 2-2

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!