Uitslagen 4 en 5 november (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 05-11-2017 21:15u

Zaterdag

Tweede klasse H
IJVV-ASC’62 1-1

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-Drenthina 1-3

In een rommelige thuiswedstrijd verloor S.V. Nieuwleusen op het sportpark ’t Klaverblad met 1-3 van vv Drenthina uit Emmen. Reinier Meijerink scoorde het enige doelpunt voor de thuisploeg. Door deze gevoelige nederlaag blijft S.V. Nieuwleusen laatste in de 2e klasse J. Noord.

Helaas zonder haar geblesseerde aanvoerder Mark de Weerd, maar vol goede moed begon S.V. Nieuwleusen aan de wedstrijd. Drenthina, dat het vorige seizoen nog in de 1e klasse uitkwam, voetbalde over de hele wedstrijd gezien beter dan de oranjehemden. Toch kwamen er in het begin van de wedstrijd wel wat kansen voor S.V. Nieuwleusen. Saake Malestein had in de 18e minuut de 1-0 op zijn schoen. Hij brak uit over links en kwam alleen voor de doelman, zijn schot ging echter naast. Net toen de supporters een beetje hoop kregen sloeg vv Drenthina genadeloos toe. Eerst was het Kees Plaatje die in de 34e minuut over rechts iedereen zijn hielen liet zien. Hij schoot de bal in de korte hoek achter Timo Muller. Vijf minuten later kopte Ruben Kemperink de 0-2 binnen uit een corner. Dit was ook de ruststand.

Direct na rust bracht, de voor Hendrik Jan van den Berg ingevallen, Justin Beentjes de bal voor het doel zodat Reinier Meijerink bij de eerste paal binnen kon tikken: 1-2. Er kwam weer hoop in de Nieuwleusener harten. Dit werd echter al snel de kop ingedrukt door het betere vv Drenthina. Spits Roland Koops scoorde uit een voorzet, wederom over rechts, de 1-3. Snel daarna viel spits Reinier Meijerink uit met een bovenbeenblessure. Joran Buursema maakte het de doelman van vv Drenthina nog lastig door een vrijtrap in de korte hoek te schieten. Dit leverde echter alleen een hoekschop op. Dezelfde Buursema kon even later na een harde tackel met rood vertrekken. Hierna ging de wedstrijd uit als een spreekwoordelijke nachtkaars.

Maar moed verloren al verloren. Volgende week geen competitie voor S.V. Nieuwleusen, tijd om de wonden te likken en eventueel een nuttige oefenwedstrijd te spelen. Zaterdag 18 november wederom een thuiswedstrijd tegen Groen Geel uit Groningen. Deze ploeg heeft 1 punt meer als S.V. Nieuwleusen dus hopelijk biedt dit kans op een broodnodige overwinning.

Tekst en foto: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC-ZZVV 3-1

Vierde klasse D
PH Almelo-Lemele 8-0

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-Rigtersbleek 3-0
BWO-Heino 0-1

Tweede klasse J
MVV’29-Overwetering 3-2

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
SC Emmeloord-Lemelerveld 3-2

Derde klasse B
Colmschate’33-Heeten 2-2
Wijhe’92-Helios 1-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
VV Sleen-OVC’21 3-0
USV-Dalfsen 1-3

Op sv Dalfsen lijkt geen maat te staan. De ploeg bulkt van individuele klasse en vertrouwen en lijkt rechtstreeks af te stevenen op de 2e titel op rij. Wie gaat gaat deze ploeg nog stoppen op weg naar de 2e klasse? Waarschijnlijk niemand. Het door tal van blessures gekortwiekte USV, zette voor ruim 400 bezoekers alles op alles in de Vechtdalclash. Het was niet genoeg.

Het speels en makkelijk combinerende sv Dalfsen had vanaf de aftrap voortdurend de bal. USV moest achteruit en kwam een paar keer goed weg. Zeker toen Gijs Wiltvank op de paal kopte. Als het even kon probeerde USV er toch uit te komen. In de 27e minuut leverde die strijdwijze succes op. De inzet van Sander Schaeffer werd onderweg nog van richting veranderd, waardoor keeper Mark Knol kansloos was (1-0). Verdiend of niet: een geweldige opsteker voor USV. sv Dalfsen zette nog maar eens een tandje bij en sloeg vlak voor rust toe. Een mooie aanval over meerdere schijven werd met het hoofd afgerond door Maarten Pouwels. Wie anders! Balvast, snel en het paradepaardje van de geoliede equipe uit Dalfsen. Vrijwel in het rustsignaal was Dennis van der Veen nog dicht bij een hernieuwde voorsprong van USV, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Direct na de pauze kwam USV een paar keer goed weg. Doelman Martijn Scheper hield ongeveer alles tegen, maar moest na bijna een uur toch capituleren. Uiteraard had Maarten Pouwels weer een aandeel in de treffer. Invaller Erik Koedijk maakte de assist af met een doeltreffende schuiver. (1-2). Waarna sv Dalfsen sterker bleef. Slechts heel af en toe was er nog een uitval van USV. Vooral dankzij Chiel de Weerd. Hij viel goed in en zorgde voor aanvallende impulsen. sv Dalfsen was en bleef de bovenliggende partij, maar maakte het karwei niet af. Zo bleef het thuispubliek tot de 85e minuut hopen op een ‘lucky shot’ en een puntje. Toen besliste Jeroen Kamphuis, na weer een snelle aanval, het duel uiteindelijk definitief en volledig verdiend in het voordeel van sv Dalfsen.

Verslag: Ben Schuurman / Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse H
Hoonhorst-Lettele 0-4
Activia-Broekland 3-0
Haarle-Diepenveen 1-5
Holten-Raalte 3-3
Nieuw Heeten-DAVO 2-3

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Blankenham 4-0

Vijfde klasse F
Wesepe-V en L 2-3
Apeldoornse Boys-Mariënheem 7-0
SDOL is vrij