Programma 4 en 5 februari (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 05-02-2017 20:40u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
Be Quick’28-ASC’62 0-2
Sparta Enschede-OZC 3-1

Derde klasse D (Noord)
DESZ-Nieuwleusen 1-0

Zaterdag 4 februari stond in Zwartsluis de topper tegen DESZ op het programma. De vele toeschouwers op Sportpark De Cingellanden zagen een boeiende wedstrijd waarin het werkelijk alle kanten op kon. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind en stapte met 1-0 als winnaar van het veld af.

Het was DESZ dat direct vanaf de aftrap lieten zien dat ze het S.V. Nieuwleusen vandaag erg lastig gingen maken. De thuisclub oogde gretig en zat kort op de tegenstander. Zij werden direct gevaarlijk uit een vrije trap welke door Timo Muller knap werd verwerkt tot corner. Uit deze corner ontstond er weer wat gevaar voor het doel maar tot een grote kans leidde dit niet.

De Nieuwleusenaren hadden moeite om onder de druk uit te voetballen maar dat kwam ook door het slordige spel. Er werden veel onnodige fouten gemaakt wat DESZ in de kaart speelde. Hierdoor konden zij een aantal keren gevaarlijk de bal onderscheppen om snel te counteren.

Het spel ging op en neer maar echt grote kansen werden er door beide teams niet gecreëerd. De laatste tien minuten van de eerste helft kwamen de bezoekers wat beter in het spel.

De tweede helft begon helaas niet waar de eerste helft geëindigd was. DESZ oogde nog steeds gretig en maakte het S.V. Nieuwleusen weer lastig in de duels. Toch kwamen de mannen van trainer David Leeuw er af en toe wel voetballend uit en kon met name Reinier Meijerink af en toe gevaarlijk worden. Beide ploegen begonnen steeds meer het gevoel te krijgen dat er gewonnen kon worden wat resulteerde in een boeiende wedstrijd. Uit een goede aanval scoorde Erwin Dijk nog wel maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. DESZ kreeg een vrije trap op het randje van het strafschopgebied maar deze ging twee meter over.

Toch moest er in de 80e minuut weer aan de noodrem getrokken worden. De goed leidende scheidsrechter legde de bal resoluut op de stip welke werd binnengeschoten door Karlo Naberman: 1-0 voor de thuisploeg. Wat volgde was nog een spannend laatste kwartier waarin S.V. Nieuwleusen er nog alles aan deed om de gelijkmaker te forceren. In blessuretijd scoorde de ingebrachte Justin Beentjes bijna maar de keeper redde knap. Het blijft spannend in 3D, de twee ploegen maken zich op voor een spannende tweede seizoenshelft.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D
Lemele-Blauw Wit’66 0-2

 

Zondag

Eerste klasse E
Quick 1888-Rohda Raalte 4-0
Heino-Orion 0-1

Derde klasse B
Wijhe’92-Heeten 1-3

Foto’s: Henk Vloedgraven en Ineke van Wijhe

Lemelerveld-Albatross 2-1
Eerbeekse Boys-Overwetering 4-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Smilde’94 2-0
USV-Wijster 2-2

Koploper USV had net als in de uitwedstrijd in Wijster de handen vol aan het team van hoofdtrainer André Baas. Zowel Baas als USV-coach Theo van ‘t Zand konden zich na afloop van de wedstrijd dan ook vinden in de uiteindelijke 2-2 eindstand.

Door het ontbreken van enkele basisspelers kon Van ‘t Zand op sportpark Hulsterlanden niet zijn sterkste formatie in het veld brengen. Opvallend was echter dat met name een aantal vaste waarden in de eerste helft niet thuis gaven en Wijster de lakens redelijk eenvoudig kon uitdelen. Lars Timmerman van Wijster had in de 5e minuut de openingstreffer al op zijn schoen maar zijn schot belandde op de paal van het USV-doel. In de 17e minuut kwamen de gasten alsnog op voorsprong toen Ronald Iepema, na een handsbal van Bas Chierandjoe in het strafschopgebied, de door arbiter Floors toegekende strafschop kon verzilveren, 0-1. USV probeerde na deze teleurstellende openingsfase beter in de wedstrijd te komen maar echt overtuigend ging dat niet. Er werden wel een aantal kansen gecreëerd maar de schoten en kopballen waren veelal een eenvoudige prooi voor doelman Bram van Brakel.

Door een dure fout van deze ervaren sluitpost konden de blauwwitten in de 57e minuut terug in de wedstrijd komen. Leon Kooiker maakte dankbaar gebruik van de blunder van Van Brakel en bracht met zijn treffer de wedstrijd weer in evenwicht, 1-1. USV putte moed uit de gelijkmaker en de Wijsternaren geraakten aardig van slag. Dat resulteerde vier minuten later in een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Ook dit keer was de in de tweede helft prima spelende Kooiker het goudhaantje. Hij verschalkte op eenvoudige wijze Van Brakel. Hierna hadden de Nieuwleusenaren verder afstand kunnen nemen van Wijster maar in de afronding vond men een aantal keren Van Brakel of één van de verdedigers op haar weg. In de 90e minuut kwam Wijster alsnog op gelijke hoogte toen de USV-defensie zich volledig verslikte op een dieptepass van de gasten en Bart Popping op resolute wijze doelman Daniël Kreileman het nakijken gaf, 2-2.

Foto en tekst: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Dalfsen-Diepenveen 2-1

Foto’s: Kristian Giesen

Haarle-Hoonhorst 2-0
De Gazelle-Broekland 2-2
Lettele-Davo 7-0

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-De Blesse 2-3

Vijfde klasse G
Vrij of oefenprogramma

Foto: Kristian Giesen