Uitslagen 30 september en 1 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 01-10-2017 21:45u

Zaterdag

Tweede klasse H
WVF-ASC’62 0-2

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-NEC Delfzijl 3-2

Op een bijzonder regenachtige dag speelde S.V. Nieuwleusen zaterdag 30 september thuis tegen NEC Delfzijl. Op een nat en glad veld werd met succes ten strijde getrokken tegen deze onbekende tegenstander. De oranjehemden wonnen met 3-2.

S.V. Nieuwleusen leek in het begin even in de wedstrijd te moeten komen. Er werd slordig en tam aan de wedstrijd begonnen. Dit resulteerde al vrij snel in een paar kansen voor de gasten uit Delfzijl. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam S.V. Nieuwleusen steeds beter voor de dag met name door er heel veel energie in te steken. Dit moest ook wel omdat de gasten elkaar makkelijk vonden. In de 20e minuut is het toch raak voor NEC, na een vloeiende aanval schoot Elsin Yilmaz van 20 meter knap raak.

S.V. Nieuwleusen pakte echter direct de draad weer op en begon aan te dringen. Na een goede aanval was het Tom Vasse die in de 27e minuut de gelijkmaker scoorde. De thuisclub bleef met veel energie spelen waardoor de wedstrijd tot aan de rust gelijk op bleef gaan.

Na de rust leek het even of er minder gejaagd mocht worden om nog wat energie over te houden aan het eind van de wedstrijd. De tweede helft begon net als de eerste helft, NEC heeft het betere van het spel en scoort dan ook in de 55e minuut de 1-2. Wat niet op een kans leek werd toch ineens afgerond door Edwin Hodzic. NEC ging op zoek naar meer en de thuisclub had geluk dat er net als in de eerste helft een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar toch was het S.V. Nieuwleusen dat mocht juichen. Reinier Meijerink schiet in de 65e minuut tussen twee verdedigers knap de 2-2 binnen.

De rest van de tweede helft levert niet heel veel kansen meer op totdat de ingevallen Anne Jan Broek vanaf de zijlijn ziet dat de keeper niet helemaal goed opgesteld staat. Met een geweldige lob verrast hij de keeper in de korte hoek. Met nog 5 minuten officiële speeltijd staat het 3-2 voor de thuisploeg. Zonder al te veel problemen in de laatste minuten konden de eerste punten worden bijgeschreven in de tweede klasse noord.

Foto en verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
BSVV-OZC 1-3

Vierde klasse D
Bruchterveld-Lemele 2-1

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-Heino 2-2 (zaterdag, 19u)

Tweede klasse J
Overwetering-ATC’65 1-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Olyphia-Lemelerveld 3-1

Derde klasse B
Albatross-Heeten 2-0
Colmschate’33-Wijhe’92 0-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-Dalen 1-3
USV-Twedo 1-1

Eigenlijk was iedereen na afloop van USV–Twedo het er wel over eens: de 1-1 eindstand deed recht aan de inspanningen van beide ploegen. Het duel was voortdurend in balans. De opening was voor USV. Ron Meijerink had een mogelijkheid, maar toen even later een klutsbal op de lat boven Martijn Scheper belandde kwam USV goed weg. USV had de hele wedstrijd veel te stellen met de pas 17-jarige Twedo aanvaller Iwan Immink. De razendsnelle tiener zorgde voortdurend voor dreiging. Na rust hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen bleven spelen voor de winst. In de 54e minuut kwam USV op voorsprong. Frank Kuiper jongleerde op de achterlijn en vond Ron Meijerink. De voortreffelijke Twedo doelman Rick Manting was dit keer kansloos (1-0).

USV kon slechts 3 minuten genieten van de voorsprong. Bas Chierandjoe kreeg de bal niet lekker weg, de inzet van Immink werd nog gekraakt, maar Daniël Mulder schoot wel raak (1-1). Ook daarna kon het beide kanten op. Met Dennis van der Veen aan de basis van bijna elke aanval kreeg USV kansen. Na een flitsende aanval over de rechterkant schoot Ron Meijerink goed in, maar opnieuw stond Manting in de weg. In de tegenaanval was Twedo weer gevaarlijk, waarna Niek Hamers in blessuretijd de winnende treffer nog op de schoen had. Maar ook hij kreeg het scorebord niet meer in beweging. Met de 1-1 heeft USV het eerste puntje in de 3e klasse op zak.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Dalen op het programma. Een pittige kluif. De Drentse ploeg wordt door insiders gezien als favoriet voor de titel. Aanvang 14.00 uur op sportpark ’t Grootveld in Dalen.

Foto en verslag: Ben Schuurman

Dalfsen-Weerdinge 3-1

Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse H
Nieuw Heeten-Broekland 1-1
Hoonhorst-Raalte 0-6
Lettele-DAVO 0-3
Haarle-Activia 0-1

Vijfde klasse A (Noord)
Wapserveen-Vilsteren 4-3

Vijfde klasse F
SDOL-Wesepe 2-2
Mariënheem-Kon UD 4-1

Foto: Kristian Giesen