Uitslagen 30 en 31 maart (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 31-03-2019 20:10u

Zaterdag

Tweede klasse H
ON Almelo-ASC’62 2-3

Derde klasse D
Hellendoorn-OZC 1-1

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-SVM 1-0
**Nieuwleusen 2e periodekampioen

Zaterdag 30 maart deed S.V. Nieuwleusen goede zaken op sportpark ’t Klaverblad. Door zelf te winnen van nummer 2 S.V. Marknesse pakten de mannen van trainer David Leeuw de tweede periodetitel. Tevens deed het team voor de reguliere competitiestand goede zaken doordat de nummer 1 en 3 van deze competitie, respectievelijk SC Elim en VV Hoogeveen, de punten broederlijk deelden. De top vier kruipt zo heel dicht naar elkaar toe en het beloofd nog een spannende eindfase te worden voor het kampioenschap.

De eerste helft van de wedstrijd was duidelijk voor de Nieuwleusenaren op het goed bespeelbare hoofdveld, SVM werd vanaf het begin de duimschroeven aangedraaid. Vooral de actieve Tom Vasse was een ware plaag voor de Marknesse verdedigers. Twee mooie doelpunten van Roy Bollemaat werden helaas afgekeurd, voor respectievelijk buitenspel en aanvallen van de keeper. In de 24e minuut was het toch Tom Vasse die de Nieuwleusener aanhang liet juichen door 1-0 aan te tekenen na goed doorzetten van Bas Evenboer. Het enige wapenfeit van de bezoekers was een vrije trap van Jorn Strijk, die S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp in twee instanties kon keren.

In de tweede helft kwam S.V. Nieuwleusen nauwelijks in de problemen, ook al leek SVM wel een optisch overwicht te creëren. De S.V. Nieuwleusen verdediging onder leiding van de souvereine keeper Tim Hoogenkamp en het centrale duo Stefan van Veen en Robin Hoogenkamp gaf geen krimp. Ook de backs Rick Jansen en Stan Scholten gaven geen duimbreed toe, zodat de nul toch vrij éénvoudig gehandhaafd kon blijven. De counters van S.V. Nieuwleusen oogden wel gevaarlijk, maar tot echte kansen leidden ze niet zodat de uiteindelijke 1-0 eindstand op het scorebord stond. Een klein feestje kon beginnen omdat door het gelijke spel van VV Hoogeveen in Elim de 2e periodetitel voor S.V. Nieuwleusen binnen was. De ploeg is nu in ieder geval verzekerd van een aantal extra wedstrijden na de reguliere competitie om eventuele promotie naar de 2e klasse af te dwingen.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
HTC-Lemele 4-0

Zondag

Eerste klasse E
De Zweef-Rohda Raalte 0-4
Heino-STEVO 3-0

Tweede klasse J
MVV’29-Overwetering 1-4

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Stadskanaal-Lemelerveld 3-3
Dalfsen-Germanicus 3-1

Derde klasse B
Albatross-Wijhe’92 2-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Heeten-Colmschate’33 1-2

Foto’s: Henk Vloedgraven

Derde klasse D (Noord)
Oldeholtpade-USV 1-1

Veel lijn viel er niet te ontdekken in het spel van zowel Oldeholtpade als USV. Beide ploegen speelden op de hoge graspollen de bal maar zelden naar de goede kleur. Arbiter Stel paste zich moeiteloos aan. Strooide kwistig met gele kaarten en zijn kijk op de spelregels zorgde regelmatig voor verwarring.

USV begon nog wel zo goed. Vanaf de aftrap werd er druk gezet op de laatste linie van de thuisploeg. Al in de 7e minuut leverde die aanpak succes op. Wie anders dan Ron Meijerink liet de bal na een dieptepass even stuiteren om daarna met zijn wreef verwoestend uit te halen. Doelman Arjen de Haan kreeg er nog wel een hand tegen maar kon niet voorkomen dat de granaat insloeg in de bovenhoek (0-1). Waarna USV besloot achteruit te gaan leunen en dat was vragen om problemen. Het ging nog een half uurtje goed, maar toen was daar toch Jelmer Dijkstra om een aanval over de rechterkant af te ronden (1-1).

Van USV, dat al snel Max Schaeffer en Swen Meesters kwijtraakte door blessures, werd voor rust weinig meer vernomen. Ook na de onderbreking ging Oldeholtpade direct op zoek naar de voorsprong. Maar van enig vernuft was geen sprake. Bovendien lag goaltjesdief Wilco Elshof strak aan de ketting bij Dennis van der Veen en maakte keeper Martijn Scheper weer een uiterst solide indruk. Het laatste kwart van de wedstrijd was voor USV. Met kansjes voor Ron Meijerink, Leon Kooiker en Kay Huzen. Diep in extra tijd had Oldeholtpade nog een opleving, maar een winnaar kwam er niet in deze van beide kanten uiterst povere vertoning.

Foto’s: Peter Meijerink / Tekst: Ben Schuurman

Vierde klasse G
Nieuw Heeten-DAVO 3-2
Raalte-Enter 2-0
De Gazelle-Broekland 1-0
ABS-Haarle 3-1
Lettele-GFC 0-2

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-KSC 1-1

Foto’s: Kristian Giesen

Vijfde klasse A (Noord)
Wapserveen-Vilsteren 0-5
Willemsoord-Hoonhorst 1-5

Vijfde klasse G
Mariënheem-Emst 2-2
Wesepe-Go Ahead Deventer 3-0
SDOL-SC Deventer 1-1 **gestaakt

Foto: Jordy van Breukelen