Uitslagen 3 en 4 november (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 05-11-2018 21:18u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-ON Almelo 2-2

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse D
OZC-Hellendoorn 1-1

Derde klasse D (Noord)
SVM-Nieuwleusen 1-1

Op sportcomplex “De Punt” in Marknesse heeft S.V. Nieuwleusen tegen SVM, de nummer 2 op de ranglijst, met 1-1 gelijk gespeeld.

S.V. Nieuwleusen liet zich vooral in de eerste helft niet van haar beste zijde zien. De opbouw en de nauwkeurigheid in de passing liet sterk te wensen over. Ook de vleugelverdediging had de grootste moeite om de snelle spitsen van SVM af te stoppen. Uit de spaarzame aanvallen van S.V. Nieuwleusen had Wouter Tabbers in de 10e minuut de score bijna geopend via een afstandsschot dat maar rakelings over de kruising ging. In de 20e minuut kreeg dezelfde speler uit een snel genomen vrije trap een betere kans die niet werd benut. Zijn schot ging rakelings voorlangs het doel. Een mooie combinatie tussen Reinier Meijerink en Tom Vasse in de 40e minuut had S.V. Nieuwleusen de voorsprong kunnen opleveren. Het schot van Vasse belandde echter in het zijnet. Nog geen minuut later was het bijna raak aan de andere kant, ware het niet dat Tim Hoogenkamp een prima redding verrichte ten koste van een hoekschop. Op slag van rust ontsnapte S.V. Nieuwleusen opnieuw aan een achterstand. De snelle en behendige spits Chris Berndsen soleerde door de verdediging en zijn inzet trof tot grote opluchting van de meegereisde supporters slechts de paal.

Na de rust zag het spel van S.V. Nieuwleusen er beter uit en werd het aanvallende gevaar van SVM meer aan banden gelegd. Toch ontsnapte S.V. Nieuwleusen een kwartier voor tijd weer aan een achterstand. Ook nu liet Tim Hoogenkamp zijn kwaliteiten zien door ternauwernood via zijn voeten redding te brengen. S.V. Nieuwleusen putte hieruit moed en ging meer in de aanval. Dit leidde tot een kans voor Saake Malestein op aangeven van Wouter Tabbers. Nu redde de doelman van SVM zijn ploeg voor een achterstand. Het harde werken van S.V. Nieuwleusen werd in de slotfase beloond. In de 88e minuut scoorde de goed spelende Reinier Meijerink op aangeven van de ingevallen Anne Jan Broek. In eerste instantie belandde zijn inzet op de lat, maar in de rebound wist hij alsnog het net te vinden (0-1). Om toch nog een punt te redden ging SVM met man en macht in de aanval en niet zonder resultaat. In blessuretijd wist Jorn Strijk uit een voorzet over rechts de uiteindelijk toch wel verdiende gelijkmaker te scoren (1-1).

Donderdag 8 november om 20.00 uur staat er een oefenwedstrijd thuis tegen VV Dalen op het programma. Volgende wedstrijd: 17 november thuis tegen SC Lutten. Aanvang: 14.30 uur.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Lemele-HTC 1-2

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-De Zweef 6-0 (samenvatting)
STEVO-Heino 4-1

Tweede klasse J
Overwetering-MVV’29 2-3

Foto’s: Ferdi van Breukelen

Tweede klasse L (Noord)
Germanicus-Dalfsen 2-1
Lemelerveld-Stadskanaal 1-2

Foto’s: Martin Zwakenberg

Derde klasse B
Colmschate’33-Heeten 2-2

 

Foto’s: Henk Vloedgraven

Wijhe’92-Albatross 2-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
USV-Oldeholtpade 0-1

Tegen het hoog geklasseerde Oldeholtpade had USV lang zicht op een punt. Zeker na rust kon het beide kanten op. Maar toen was daar een kwartier voor tijd toch weer goalgetter Wilco Elshof met zijn beslissende actie.

USV zit in een moeizame fase. Met 3 nederlagen op rij in de rugzak begon USV aarzelend aan het karwei tegen Oldeholtpade. Zeker geen wonderploeg. Maar wel met een paar stevige kapstokken om het spel aan op te hangen. Neem de boomlange doelman Bastiaan Schonewille. Met zijn verre uittrappen stond hij regelmatig aan de basis van een aanval. De Friezen hadden voor rust het meeste spelaandeel. USV hield vooral tegen en had veel moeite om het spel naar voren te verplaatsen en echt dreigend te worden. Op slag van rust leek Wilco Elshof zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn treffer werd na overleg geannuleerd wegens buitenspel. Na rust was de wedstrijd veel meer in evenwicht. Het gevaar Elshof bleef op de loer liggen, maar aan de andere kant waren er ook mogelijkheden voor Ron Meijerink, Leon Kooiker en Jhonata Cesario. De zoveelste goed gerichte lange bal van de gasten werd USV fataal. Vanaf rechts stoomde Oldeholtpade op. Elshof was de snelste van allemaal en tikte de bal in het lege doel. Met verse krachten Chiel de Weerd en Max Schaeffer zette USV nog een keer alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Zonder resultaat. Aan de inzet lag het niet bij USV. Nu nog de echte vorm, wat finesse en een beetje geluk.

Komend weekend staat in het teken van bekervoetbal. USV doet nog mee en speelt zaterdag om 14.30 uur thuis tegen 2e klasser Den Ham.

Foto’s: Kristian Giesen / Tekst: Ben Schuurman

Vierde klasse G
Haarle-ABS 1-2
Broekland-De Gazelle 2-1
Enter-Raalte 3-1
GFC-Lettele 2-2
DAVO-Nieuw Heeten 2-2

Vierde klasse E (Noord)
KSC-OVC’21 0-1

Vijfde klasse A (Noord)
Hoonhorst-Willemsoord 11-0
Vilsteren-Wapserveen 4-0

Vijfde klasse G
Emst-Mariënheem 0-0** vlak voor aanvang gestaakt wegens ongeval, inhaal zondag 11 nov
SC Deventer-SDOL 1-0
Go Ahead-Wesepe 3-3