Uitslagen 3 en 4 februari (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 04-02-2018 20:08u

Zaterdag

Tweede klasse H
Voorwaarts V.-ASC’62 2-1

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-De Weide 0-0* 68′ gestaakt wegens hevige sneeuwval

Zaterdag 3 februari is competitiewedstrijd van S.V. Nieuwleusen thuis tegen V.V. De Weide uit Hoogeveen in de 68e minuut gestaakt wegens de hevige sneeuwval. De stand was om dat moment nog 0-0. Het restant van de wedstrijd moet uitgespeeld worden. Scheidsrechter Tonny Walters uit Nieuwe Pekela staakte de wedstrijd omdat hij de lijnen niet meer kon zien en het veld onbespeelbaar en gevaarlijk was voor de spelers.

In de 1e helft was het wat het weer betreft nog niets aan de hand. De Weide was duidelijk de bovenliggende partij, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. S.V. Nieuwleusen kwam er sporadisch uit, maar de voorhoedespelers wisten elkaar niet goed te vinden. De 0-0 was dan ook een logische ruststand.

S.V. Nieuwleusen kwam de 2e helft goed uit de kleedkamer. Bas Evenboer werd de diepte ingestuurd en ging alleen op de keeper af. Hij speelde de bal echter iets te ver voor zich uit. Vlak daarna werd Bas wederom de diepte ingestuurd, ditmaal werd hij naar de zijkant gedreven waardoor de kans verkeken was. Inmiddels begon het al licht te sneeuwen wat dus alleen maar heviger werd, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt zag om de wedstrijd te staken.

A.s. zaterdag 10 februari speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur in Emmen tegen DZOH.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
SCN-OZC AFG

Vierde klasse D
Lemele is vrij

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-Quick 1888 AFG
De Zweef-Heino AFG

Tweede klasse J
Overwetering-Victoria’28 2-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Zuidwolde-Lemelerveld AFG

Derde klasse B
Turkse Kracht-Heeten 0-4
Witkampers-Wijhe’92 AFG

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-Weerdinge AFG
Dalfsen-HODO AFG
USV-EMMS 2-2

Sportpark Hulsterlanden bleek zondag weer eens een groene oase in een kennelijk erg winters landschap in 3C Noord. Alle andere wedstrijden werden afgelast. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Daardoor heeft USV intussen al 4 wedstrijden meer gespeeld dan een aantal concurrenten. Beetje vreemd, vinden ze zo langzamerhand bij USV.

En weer was EMMS reservekeeper/reservespits Wessel Kriens de held van de dag. Net als in Slagharen scoorde hij als invaller in de slotfase. In september genoeg voor de zege, nu zorgde hij met zijn rommelgoal vlak voor tijd voor de gelijkmaker (2-2). Weer niet verwacht, weer niet verdiend.

USV was grote delen van wedstrijd de bovenliggende partij. Grote kansen leverde dat in de eerste helft nog niet op. De beste was nog voor Frank Kuiper. Maar hij kon net niet het beslissende zetje geven. Pas met de rust in zicht kropen de gasten wat meer uit hun schulp. In de 42e minuut leverde dat zelfs een voorsprong op. Uit een corner kon Arjan van der Most de 0-1 binnen werken. USV zette zich na rust energiek over de teleurstellende tussenstand heen.

Met aantrekkelijk voetbal werd EMMS onder druk gezet. Al snel was er succes. De vrijwel foutloze doelman Bastin Klein Heerenbrink had de nodige moeite met een corner van Thijmen Stegeman. Met een timmermansoog wipte Ron Meijerink de afgeslagen bal over de keeper, over een paar verdedigers en precies onder de lat in het doel. Een schoolvoorbeeld van een bekeken treffer (1-1). Na ruim een uur kwam USV meer dan verdiend op voorsprong. Na wat kappen en draaien sloeg de snoeiharde inzet van Frank Kuiper via de binnenkant van de paal tegen het net (2-1). Met de verse aanvallers Rick Timmerman en Swen Meesters bleef USV dreigend. De overwinning leek binnen. Totdat EMMS trainer Johan Oldekamp met het inbrengen van joker Wessel Kriens USV een soort van déjà vu bezorgde (2-2).

Zondag gaat USV op bezoek bij Weerdinge

Onderschrift foto: De 0-1 van Arjan van der Most (EMMS) is in de maak.

Verslag: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Hoonhorst-Broekland AFG
Lettele-Diepenveen 6-2
Nieuw Heeten-Holten 2-1
Haarle-Raalte AFG

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren is vrij

Vijfde klasse F
SDOL-SV CCW’16 AFG
Mariënheem-Emst 3-1
Sallandia-Wesepe 2-3