Uitslagen 29 en 30 september (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 30-09-2018 20:20u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
DZSV-ASC’62 2-1

Derde klasse D
OZC-Blauw Wit’66 3-2

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Hoogeveen (zat) 4-0 (samenvatting)

Op een zonnig sportpark ontving S.V. Nieuwleusen zaterdag 29 september V.V. Hoogeveen. Beide ploegen hadden hun eerste competitiewedstrijd gewonnen, er was dus sprake van een heuse ’topper’. Na een 2-0 ruststand stond er na negentig minuten een 4-0 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Voor de wedstrijd werd er stil gestaan bij het overlijden van oud-bestuurslid Gerrit Lenters. Om hem te herdenken werd een In Memoriam voorgedragen, afgesloten met een minuut stilte.

Vanaf de eerste minuut pakten de gasten uit Hoogeveen het initiatief en zetten Nieuwleusen onder druk. Dit resulteerde direct in een aantal gevaarlijke hoekschoppen.

Tot grote verrassing van het thuispubliek was het toch S.V. Nieuwleusen dat op voorsprong kwam. In de Hoogeveense defensie werd de bal ongelukkig weggewerkt, waarbij ook de keeper zeker niet vrijuit ging. Tom Vasse wist wel raad met deze buitenkans en tekenden de 1-0 aan. Niet lang daarna was het Bas Evenboer die onreglementair gestuit werd binnen de ‘zestienmeter’. De toegekende strafschop werd door Reinier Meijerink benut. Helaas voor de geblesseerde Robin Hoogenkamp kwam er vroegtijdig een eind aan de wedstrijd. Hij moest worden vervangen door Ruben Brinkman.

Hoogeveen bleef druk houden op het doel van de Nieuwleusenaren. Tim Hoogenkamp liet zien in goede vorm te zijn en hield zijn doel schoon. Het laatste kwartier van de eerste helft werd het wat venijnig binnen de lijnen. Scheidsrechter Yildiz bestrafte dit met enkele gele kaarten. Op slag van rust kreeg Damian Dissel van Hoogeveen zijn 2e gele kaart, ditmaal vanwege opmerkingen op de leiding. Hij moest dan ook vertrekken.

Na de rust bracht trainer Leeuw van Nieuwleusen Wouter Tabbers binnen de lijnen. Nieuwleusen bleef het echter lastig vinden om, ondanks de man meer situatie, de vrije man te vinden. Net als in de eerste helft viel ook nu een treffer uit het niets. Saake Malenstein schoot van ruime afstand een als voorzet bedoeld schot achter de doelman van Hoogeveen. Een geweldig doelpunt. Met deze 3-0 viel de wedstrijd in het slot. De gasten uit Hoogeveen bleven wel strijdvaardig en op zoek naar een treffer. Verder dan een groot aantal hoekschoppen kwamen ze niet.

In de slotfase bracht Wouter Tabbers de goed meegelopen Reinier Meijerink in stelling. Met zijn tweede van de middag en de vierde voor S.V. Nieuwleusen, bepaalde Reinier de eindstand op 4-0. Een resultaat waar de thuisploeg terecht zeer gelukkig mee was. Samen met SV Marknesse en Elim hebben de Nieuwleusenaren nog geen puntverlies en delen de koppositie.

Vierde klasse D
Lemele is vrij

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-FC Winterswijk 2-0 (samenvatting)
Heino-SC Bemmel 3-3

Tweede klasse J
WSV-Overwetering 5-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Dalfsen-Lemelerveld 3-2

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse B
Robur et Velocitas-Heeten 2-1
Vaassen-Wijhe’92 1-4

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
Thor-USV 1-1

Voor rust was er voor USV helemaal niks aan de hand op bezoek in Lippenhuizen. Het balletje ging op het glimmende kunstgras van THOR soepel van voet tot voet. Direct na de aftrap had Jonatha Cesario de score al kunnen openen en even later redde een verdediger van de thuisploeg miraculeus via de eigen doelpaal. De verdiende voorsprong kwam in de 28e minuut wat curieus tot stand. Een lage vrije trap van Thijmen Stegeman leek een eenvoudige prooi voor Jesse Bilstra, maar de doelman dook over de bal die zomaar in de verre hoek rolde (0-1). Tijdens de rust was iedereen het erover eens dat USV op alle onderdelen van het spel verder was dan de in 3e klasse debuterende thuisploeg.

Hoe anders ging het na rust. THOR zette een paar tandjes bij en USV raakte meteen van de leg. De halverwege ingevallen spits Ron Meijerink had het Friese vuur tot twee keer toe kunnen doven. Een bekeken lob plofte net naast het doel van de kansloze Bilstra. Even later had hij de hoek voor het uitzoeken, maar schoof de bal in de armen van de sluitpost. Daarna verloor USV definitief alle grip op de wedstrijd. De ploeg grossierde in verkeerde passes, verloor overal op het veld de duels en kwam totaal niet meer in stuk voor. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Die viel na ruim een uur. Niet toevallig door smaakmaker Sonson Lyklama. Het grote talent met Haïtiaanse wortels speelde in het tweede bedrijf veel verder naar voren en had een schitterende afronding in huis (1-1).

Van USV werd er nog steeds niets vernomen. THOR rook meer en meer de overwinning. Die was in de 78e minuut binnen handbereik. Chiel de Weerd was te laat met zijn sliding. USV ontsnapte omdat de snoeiharde strafschop van Remco de Jong door de lat werd gekeerd. Ook daarna bleef THOR het proberen, maar USV doelman Martijn Scheper voorkwam erger.

Foto: Peter Meijerink / Tekst: Ben Schuurman

Vierde klasse G
Haarle-Broekland 3-2
Hector-Raalte 7-4
Lettele-Enter 3-0
Nieuw Heeten-Holten 0-1

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Titan 1-4

Vijfde klasse A (Noord)
DVSV-Hoonhorst 2-4
Willemsoord-Vilsteren 2-3

Vijfde klasse G
Mariënheem-Kon UD 3-2
IJsselstreek-SDOL 5-5
Wesepe-Emst 2-0