Uitslagen 28 en 29 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 29-10-2017 20:45u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Be Quick’28 0-6

Tweede klasse J (Noord)
FC Klazienaveen-Nieuwleusen 6-1

Zaterdag 28 oktober moest de hoofdmacht van S.V. Nieuwleusen aantreden in en tegen Klazienaveen. Na negentig minuten stond er een 6-1 uitslag op het scorebord. Alle doelpunten werden gescoord in de laatste 5 minuten van beide helften.

Een fikse afstraffing, wat resulteerde in de laatste plaats op de ranglijst. Dat het krachtsverschil met de gedeelde nummer één zo groot was, zoals uit de uitslag doet vermoeden, was met name in de defensie van beide teams te zien. S.V. Nieuwleusen begon sterk aan de wedstrijd en zette Klazienaveen de eerste tien minuten onder druk. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Daarna namen de gastheren het initiatief over en hadden een licht overwicht. Ook zij kwamen niet echt tot uitgespeelde kansen. Eénmaal moest Timo Muller handelend optreden na een mooi opgezette aanval van Klazienaveen. In de laatste vijf minuten van de eerste helft werd de wedstrijd beslist met maar liefst vier doelpunten. Met name Stan Kroeze wist wel raad met het treuzelende optreden van de defensie van S.V. Nieuwleusen. Hij strafte het geknoei genadeloos af met twee treffers. Harrie Gerdes wist tussendoor nog een strafschop te benutten na een overtreding van Ruben Brinkman en Saake Malestein scoorde uit een hoekschop voor S.V. Nieuwleusen. Met de rust stond er dus een stand van 3-1 op het scorebord.

De tweede helft was het S.V. Nieuwleusen dat vol in de aanval ging. In het eerste half uur na rust waren er enkele kansen voor met name Saake Malestein. Hij miste echter doel. Reinier Meijerink kwam deze middag bijna niet in scoringspositie. Hij werd bij elk balcontact opgevangen door twee of drie verdedigers, die hem niet in de gelegenheid lieten komen om te scoren. De verdediging van Klazienaveen had zijn huiswerk goed gedaan. Doordat de bal er niet in wilde verdween het geloof en kon Klazienaveen in de laatste vijf minuten de score nog verdubbelen: 6-1. Zoals vaker gebleken is, in dit nieuwe seizoen in de tweede klasse, is het afstraffen van fouten en slordigheden, S.V. Nieuwleusen duur komen te staan. Hopen dat de mannen van David Leeuw de komende periode dit kunnen keren en zo uit de degradatiezone kunnen komen.

A.s. zaterdag 4 november speelt S.V. Nieuwleusen een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Drenthina uit Emmen.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
SC Lutten-OZC 3-1

Vierde klasse D
Lemele-SP Daarle 4-0

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Schalkhaar-Rohda Raalte 1-3
Heino-NEC 1-3

Tweede klasse J
Overwetering-SDC’12 2-7

Foto: Sikko Cazemier

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Valthermond 1-3

Foto’s: Martin Zwakenberg

Derde klasse B
Heeten-Eerbeekse Boys 1-1

Foto’s: Henk Vloedgraven

Warnsveldse Boys-Wijhe’92 6-0

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-CEC 3-6
HODO-USV 2-2

Zondag ging de wintertijd in. Het uurtje extra slapen zou verkwikkend moeten werken, maar leek een verlammend effect te hebben op USV. Op bezoek bij rode lantaarn HODO verkeerde de ploeg vrijwel de hele eerste helft in een soort van slaaproes. Steeds te laat. Slap in de duels. Nooit bij de les. Nul kansen. Eigenlijk lukte helemaal niks. HODO, ooit een topclub in het amateurvoetbal, maar intussen ver weggezakt, rook kansen en compenseerde het gebrek aan klasse en routine met veel energie. In de 40e minuut kreeg de thuisclub loon naar werken. De manier waarop was kenmerkend voor het spelbeeld. USV gaf maar weer eens een vrije trap cadeau. De inzet werd nog gesmoord door de muur, maar Stefan Kikkert heroverde heel eenvoudig de bal en schoot strak raak.

Kennelijk was er in de rust een luide wake-up call in de kleedkamer van USV. Ineens flitste USV wel. Een minuut na rust was het al raak na een gesmeerde aanval. Frank Kuiper schoot de voorzet van Ron Meijerink met behulp van een HODO been langs de betrouwbare doelman Marcel Pol (1-1). USV bleef daarna de bovenliggende partij. Doelman Pol had een geweldige reflex op een kopbal van Rick Timmerman en stond ook bij een inzet van Sander Schaeffer op de goede plaats. In de 65e minuut zag USV het nieuwe elan dan toch beloond met een voorsprong. Sander Schaeffer deed het voorwerk en Rick Timmerman maakte laag en secuur af in de verre hoek (1-2). Met een grotere zege binnen handbereik dutte USV alsnog weer in. HODO profiteerde maar wat graag. En weer uit een veel te makkelijk weggeven vrije trap. Doelman Martijn Scheper kwam wel, kwam niet. De kopbal werd nog gepareerd, maar in de nastoot drukte Patrick Timmerman de bal over de lijn (2-2). In de slotfase kon het alle kanten op. Met de klok op 90 had Niek Hamers nog een unieke kans om de wedstrijd toch in USV voordeel te beslissen. Vrij voor Pol raakte hij het zijnet aan de verkeerde kant van de paal. Zo verzuimde USV een brug te slaan naar de middenmoot in 3D.

Zondag staat het dorpsduel tegen de ongeslagen en imponerende koploper sv Dalfsen op het programma. USV zal dan vanaf het begin klaarwakker moeten zijn. Anders is de droom snel voorbij. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Foto: Peter Meijerink / Tekst: Ben Schuurman

Dalfsen-Gieten 3-0, 60′ gestaakt wegens wanordelijkheden.

Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse H
Broekland-Holten 5-2
Diepenveen-Hoonhorst 11-2
DAVO-Haarle 4-4
Raalte-ABS 0-2
Lettele-Nieuw Heeten 2-1

Vijfde klasse A (Noord)
Willemsoord-Vilsteren 0-2

Vijfde klasse F
IJsselstreek-SDOL 6-0
Go Ahead-Wesepe 2-1
Mariënheem-Sallandia 3-1