Programma 28 en 29 januari (UPDATE zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 29-01-2017 21:00u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Sparta Enschede AFG
OZC-DZC’68 AFG

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Borger 4-1

S.V. Nieuwleusen heeft de tweede competitiehelft thuis geopend met een gemakkelijke 4-1 overwinning op S.V. Borger. Reinier Meijerink was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. Ook miste hij twee strafschoppen. Mark de Weerd was direct na rust de maker van het vierde doelpunt. Luuk Kenter scoorde ver in de tweede helft voor het machteloze S.V. Borger.

Achter op sportpark Het Klaverblad (veld 3 kunstgras) zette een gretig S.V. Nieuwleusen direct haar tegenstander onder druk. Met snelle combinaties werd S.V. Borger van het veld gespeeld. Al moet gezegd worden dat de tegenstander zich wel erg gemakkelijk terug liet dringen. In de 8e minuut ronde Reinier Meijerink een mooie aanval over links van Tom Vasse af: 1-0. Reinier was in de 12e minuut ook de maker van het tweede doelpunt van de middag. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij met links en met een mooie boogbal de 2-0 binnen. Hierna leek de wedstrijd gespeeld. Het spel van de thuisclub werd minder doelgericht en voor de rust gebeurde er niet meer zoveel.

Direct na rust maakte Mark de Weerd uit een vrije trap de 3-0. S.V. Nieuwleusen bleef haar tegenstander onder druk zetten en kreeg nog diverse kansen. De verdienstelijk spelende spits Saake Malestein had een doelpunt verdient. S.V. Borger maakte het nog even spannend toen het via een counter scoorde door een droog schot van Luuk Kenter. Saake Malestein werd in de 80e minuut binnen het strafschopgebied in de rug gelopen. De toegekende strafschop werd door Reinier Meijerink te zacht ingeschoten. Hierdoor kon doelman Haandrikman van S.V. Borger zijn inzet gemakkelijk stoppen. Wel maakte Reinier even later de 4-1. In de slotminuut schoot Reinier zijn 2e strafschop richting zwembad De Meule. Al met al een verdiende en ruime overwinning voor de thuisclub. A.s. zaterdag 4 februari speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur de belangrijke uitwedstrijd tegen DESZ in Zwartsluis.

Foto en verslag: Klaas Kreule

Bijschrift foto: De 2-0 in de maak. De keeper schat de boogbal van Reinier Meijerink volledig verkeerd in en de bal verdwijnt in de benedenhoek.

Derde klasse D
Mariënberg-Lemele 5-1

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-Heino 1-1
Verslag

Derde klasse B
Heeten-Lemelerveld AFG
Overwetering-Turkse Kracht 3-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Twenthe-Wijhe’92 AFG

Vierde klasse E (Noord)
Wijster-OVC’21 AFG
VENO-USV AFG

Vierde klasse H
Activia-Dalfsen AFG
Hoonhorst-Be Quick Z. AFG
Davo-Haarle AFG
Broekland-Ulu Spor 4-1
Wissel-Lettele AFG

Vijfde klasse A (Noord)
Giethoorn-Vilsteren AFG

Vijfde klasse G
Vrij of oefenprogramma